Intelekta
Lani na začetku marca smo si rezervirali za september, pa so nam 2 dni pred potovanjem obvestili, da nas bodo premestili v drugi hotel, ker so si zabukirali. Bilo nas je 5parov, ki smo si z nameno rezervirali toliko prej, ravno zaradi hotela. Tako smo se na dopustu znašli čisto v drugem hotelu, ki ni bil po našem okusu, je bil bolj za starejšo populacijo, tako da smo bili razočarani.
LP
ZPS:
Črna pika za Intelekto
Med vsemi organizatorji potovanj pa moramo posebej opozoriti na odnos turistične agencije Intelekta iz Murske Sobote, ki izstopa po izredno neprijaznem in zelo pogosto celo po žaljivem tonu do svojih gostov. Že pred leti smo v reviji objavili njihov odgovor potrošniku v upanju, da bodo znali razviti primeren odnos tudi do potnikov, ki se »drznejo« pritožiti. Žal ugotavljamo, da ni pomagalo, zato jim v letošnji številki ponovno pripenjamo črno piko.
O tej agenciji smo slišali samo slabe stvari. Kar nekaj pritožb na njih je imela moja znanka, ki je šla z njimi v Grčijo.
Če si močno želiš kontinentalnega zajtrka (vsak dan maslo, marmelada in čaj) potem kar pojdi v Grčijo z Intelekto.
No eni pa hvalijo. Ne vem potem kaj je res.
To so informacije iz druge roke.
No, tole s kontinentalnim zajtrkom je pa malo mimo…
Lepo piše v katalogu pri vsakem hotelu posebej, kakšen zajtrk ti nudijo in če izbereš hotel, kjer je zajtrk kontinentalni, pač ješ takega. Ampak zato ni kriva Intelekta.
Lani sem bila z njimi na Kefaloniji – namenoma smo iskali hotel z ameriškim zajtrkom, ga našli in zajtrkovali po našem okusu.
z Intelekto smo bili na Djerbi, vse ok vodičke so bile nekaj srednjega …
S Kompasom smo bili v Grčiji … vodička NIČ posebnega …
hotel obakrat točno tak kot je bil opisan v katalogih s ponudbo točno tako, kot so nam jo opisali pri obeh agencijah.
če bi želela iskat napake bi jih našla v obeh primerih.
Kontinentalni zajtrk nima nič z agencijo … v Grčiji je pač v navadi kontinentalni zajtrk, ki mu nič ne manjka! Lahko pa izbereš drag, fensi hotel z ameriškim samopostrežnim zajtrkom, ki ga ponujajo prav vse agencije.
Mi smo bili z I. na Malti in je bilo ok. Smo bili pa oktobra, manjša gneča, tako da ni imeli iti kaj narobe.
S Komp. smo bili na Djerbi. V opisu je pisalo 500 m do plaže, pa so pozabili napisati, da je to zračne črte. Pa prevoz je bil organiziran – kao s “kočijo” – ampak tisti konj je bil tako zdelan, da bi si ga najraje posadila na ramena in jaz prenašala njega.
Torej…Ni vse zlato…
Toliko kot plačaš dobiš. Ne more biti vse idealno in te nosit po rokah, če plačaš hotel 2*. Torej za vzhod in jig je potrebno rezervirati najmanj 3*, pa še to v primeru, da je bil pred kratkim renoviran.
Potujemo z različnimi agencijami, ki so organizator potovanj ali počitnic in do sedaj nismo imeli nikoli nobenih težav.
Za omenjeno agencijo smo bili na otoku Kos in smo dobili suite, namesto navadnih sob. Torej večji luksus, kot smo ga plačali.
Intelekta rada ponudi kaj novega, tako je bilo pred leti s Portugalsko in lani z grškim otokom Chios, pa najbrž še s čim. Tole s Portugalsko in tole s Chiosom imam tudi sama v izkušnji. V obeh primerih je bila kvaliteta ponudbe, pa tudi sama izvedba odlična. In Chios, Grčija, še posebej priporočam, s tem, da smo se odločili za relativno majhen hotel, ki je z osebjem in celotnim okoljem nudil čisto posebno vzdušje. Res je bilo vse bolj majhno, tudi bazen in vrt in jedilnica, a vse je delovalo tako domače, temu navkljub pa je bilo osebje, kar se tiče natančnosti, hitrosti in točnosti prav netipično za Grčijo. Chios tudi ni tako zelo turističen kot so drugi grški otoki, a z vso turistično ponudbo. Lahko pa si, denimo privoščiš, kar si po moje zlepa ne moreš, da si na 300 metrov dolgi peščeni plaži z malimi okroglimi belimi kamenčki z dovolj sence sredi dneva popolnoma sam. Vsaj name je to naredili precejšen vtis. Res pa je, da moraš za tako uživanje na plaži sam poskrbeti za prevoz. Mi smo za nekaj dni najeli avto, da smo tudi sami raziskovali po otoku s postanki na čudovitih plažah. Mi, skratka, smo z Intelekto zadovoljni in lanske počitnice so bile res ene najlepših.
mami
Avtor: Urša
Datum: 13-03-07 18:04
Lani na začetku marca smo si rezervirali za september, pa so nam 2 dni pred potovanjem obvestili, da nas bodo premestili v drugi hotel, ker so si zabukirali. Bilo nas je 5parov, ki smo si z nameno rezervirali toliko prej, ravno zaradi hotela. Tako smo se na dopustu znašli čisto v drugem hotelu, ki ni bil po našem okusu, je bil bolj za starejšo populacijo, tako da smo bili razočarani.
LP
Nam se je zgodilo isto! Pred dvem leti na Djerbi! Z intelekto nikamor več!!!
LP
Še osebna izkušnja iz (hčerkinega) – drugega zornega kota. Ker je sorodna tema, si boste morda lažje odgovorili na svoje vprašanje, ko boste to prebrali:
Hči študentka se je prijavila poleti 2015 na Intelekti, za dvomesečno delo njihove predstavnice na grškem otoku. Agencija je morala pod nujno zamenjati svojo predstavnico, ki je nepričakovano takoj po prihodu na destinacijo odpovedala svoje sodelovanje v tej vlogi in hotela oditi domov… Tako je hči rešila Intelektino zagato neprisotnosti predstavnika agencije na destinaciji, saj je v nekaj dneh od prijave že odpotovala v Grčijo. Hči je kljub temu morala plačati zajeten znesek stotakov Intelekti za t.i. “uvajanje”. Že tako slabo plačano delo pa so ji finančno obremenili še z njenim plačilom goriva in vozovnic za trajekt na destinaciji (za potrebe opravljanja dela za agencijo). Brezplačno hrano, pa ni mogla imeti v najbližjem hotelu, ampak v različnih hotelih raztresenih po otoku, tako da je bilo večkrat ceneje, da si je s svojim denarjem kupila hrano, kot pa da si plača stroške (gorivo in trajektnino) do hotela, kjer bi sicer lahko tistega dne brezplačno jedla… Na koncu ji je direktor z velikim zamikom odobril le minimalen del pogodbenega izplačila za opravljeno delo, med drugim tudi z izgovorom, da bo dal pa nam – staršem popust pri potovanju z Intelekto. (Pa kdo hudiča bi pa šel pod okriljem takih goljufov na dopust?!). Še do danes je hči oškodovana za več kot 700 Eur plačila, a se nismo dali. Najprej smo poslali pisno prijavo na delovno inšpekcijo, nato pisno prijavo na Finančno ministrstvo, na koncu pa še pisno kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja po 228/1 členu KZ-1B (Poslovna goljufija), na Okrožno državno tožilstvo v MS.
Epilog:
– delovna inšpekcija: ugotovljene kršitve sledil je izrek globe Intelekti oz. njenemu direktorju
– FURS: podatek je tajnost in ga niti prijavitelj ne more izvedeti
– ODT MS: na podlagi vložene kazenske ovadbe je pristojni tožilec na podlagi 162. člena ZKP, hčer pozval, naj se izjasni o postopku odložitve kazenskega pregona, oz. strinjanje, da toženec poravna tožničin zahtevek (glavnica z zamudnimi obrestmi,…)
Hči bo zaradi naše vztrajnosti na koncu v vsakem primeru moralni zmagovalec, pa tudi neizplačano glavnico skupaj z obrestmi bo po dobrem letu dobila, žal pa kot slišim je Intelektinih “študentskih osmoljencev”, še veliko, pa po korektno opravljenem delu ostanejo brez obljubljenega drobiža in z “dolgimi nosovi”, in se vdajo v dejstvo, da so bili nateg…ni.
Zato vsem bodočim optimističnim študentom nasvet:
– kronološko si zapisujte vse dogajanje (izjave, obljube) z navedbo časa, kraja, prisotnih oseb…
– vse E-maile in drugo pisanje, navodila in usmeritve ter mnenja nadrejenih iz Intelekte obvezno shranite
– če agencija neupravičeno zamuja s svojimi obveznostmi, o tem pisno pozovite študentski servis in direktorja Intelekte, vso dokumentacijo (tako vašo, kot njihovo pa obvezno shranite)
– prav tako predstavnika Intelekte pisno pozovite, da vam po opravljenem delu, sporoči kam morate dostaviti njihove stvari (oblačila, dokumentacijo…), da vam kasneje ne bo taistih stvari odbijal v obliki denarnih odtegljajev od plače (kar je že itak nezakonito).
– ko boste izčrpali vse “mirne” oblike poskusov, da bi se direktor oz. turistična agencija držali vsebine svojih zapisanih dolžnosti oz. finančnih obveznosti, pa pošljite pisne prijave z dokazili na zgoraj zapisane naslove… (pazite pa na relativne in absolutne zastaralne roke za prekrške in kazniva dejanja), pa boste rešili svoj problem, tujih pač ne, saj kot pravi rek: Volk menja dlako, kožuha pa nikoli”, ali pa “Goljuf ostane vedno goljuf”.
In še zadnja spodbuda vsem:
Mladi, imejte “j..ca”, pa se postavite zase, saj kdor sebe ne ceni, ne more pričakovati, da ga bodo cenili drugi”!
Bravo!!! V bistvu ne vem sploh kako ta firma po toliko letih še sploh dela. Po končanem študiju se meni sicer ni zgodila tako grozna stvar kot je tole, sem jo ceneje odnesla in z direktorjem sama razšistila kar na licu mesta. Pač nisem pustila, da bi me en tak psihopat žalil in poniževal, kar je pravzaprv počel z vsemi zaposlenimi tam. Niso imeli služb in marsikdo je trpel, imel je pa nekaj takih ritoliznikov tam, ki so pa verjetno imeli normalne pogoje dela, zato da ima koga, ki v primeru kakšnih prijav lahko reče, da je tam vse v redu. Meni je tudi žal, da mu nisem poslala kakšne inšpekcije, namreč tip je imel sploh bazno srečo ob tem, da se mi s tem ni ljubilo ukvarjat, ker pravzaprav sem imela res ful dobre veze, s taščo na položaju ene glavnih davčnih inšpektoric. Ker pač grem stavit, da marsikaj tudi tu ni OK.
Kaj vse so pa počeli, to pa pravzaprav ne moreš verjet… Tega se bi še zdaj spomnila napisat celo stran, če bi imela čas. Pa to je več kot 10 let nazaj, vsaj 12. Tip je v glavi premaknjen, dobesedno. Študentsk servisi ne bi smeli sploh oglaševat njihovih delovnih mest, pa tudi ostale agencije za iskanje dela.
Ne vem zakaj odpreti novo temo na isto “dolgoletno kakanje”?! Zgodba se iz leta v leto ponavlja, smisel ali bistvo kateremu sem poskušal slediti s tem, da sem opisal dogajanje iz poletja 2015, je v tem, da bralci, ki jih zanima kakšen manjši poletni zaslužek… ne stavijo karte na Intelekto in Farkaša, saj bodo na koncu, ne glede koliko truda bodo vložili in kako uspešni bodo pri delu, “izviseli”. Če bo ena sama oseba prebrala moje sporočilo in sporočila drugih ogoljufanih, in se na podlagi tega odloči, da poskusi srečo raje drugje, je naš mail več kot dosegel svoj namen. Vidiš to je point nadgradnje stare teme – da se vidi, da goljuf ostane vedno goljuf, saj se dotični že desetletja neupravičeno masti na dohodkih študentov, jih ponižuje in jim tako že na začetku aktivnega življenskega obdobja jasno pokaže, da niso nič vredni v naši podalpski deželici, ki ima zakonodajo spisano tako, da barabuzli prosperirajo po načelu “soldi fa soldi e merda fa merda” ali denar dela denar in drek dela drek !!! Se opravičujem za vulgarnost in LP!
Forum je zaprt za komentiranje.