izlet v Prago
Jaz sem bila s prijateljico. Rezervirali sva preko Bookinga, res ugodno, velik apartma, nočitev z zajtrkom, blizu centra, skoraj vse sva lahko obletali peš. Praga je lepa, imaš kar precej znamenitosti za videti. Hrana dobra, ugodne cene, ljudje prijazni, večina zna angleško. Midve sva si že z interneta sprintali vse, kar je bilo za videti, pa nisva niti rabili it v kakšen turistični center.
Sama ne hodim okrog, največkrat z eno prijateljico, včasih pa gremo tudi 3 ali 4, večinoma vedno v svoji režiji.
Jaz sem bila leta 2008 v Pragi s sestrično. Šli sva z vlakom, rezervirali sva si hostel prek hostelworld.com. Potem sva šli še naprej do Dunaja in Budimpešte, vse z vlakom. Absolutno nisva rabili nobenega vodiča, agencije. Ogromno sva si ogledali. Leto prej sem bila pa jaz sama deset dni na Dunaju. Enako sem si rezervirala hostel, dobila povratno karto za 25 evrov. Jaz osebno si ne bi upala z avtom na tako dolgo pot, ker nisem navajena tako dolgo voziti, ampak drugače pa ne vidim ovir.
Midva sva bila v Pragi pet let nazaj, sva tudi šla z avtom. A ko prideš tja, je avto bolj dodatna skrb kot pa korist. Predvsem moraš zanj najti parkirišče, ki niti slučajno ni brezplačno. Tudi pri hotelu sva parkiranje dodatno plačala. Če si boš rezervirala preko bookinga ali podobno, bodi pozorna tudi na možnosti in ceno parkiranja. Okrog po mestu sva se gibala s tramvajem ali peš. Meni osebno se je v Pragi zdelo bolj varno in predvsem bolj prijazno kot v Ljubljani. Ljudje so dosti bolj kulturni. Ko pride na tramvaj starejša gospa, jih takoj pet vstane in ji ponudi sedež, recimo. Karta za tramvaj se da kupiti za več dni in potem velja tudi za nekatere druge vstopnine. Midva sva se recimo s to karto peljala z vzpenjačo na en hrib, od koder je super razgled na mesto.
Forum je zaprt za komentiranje.