Dopust v Črni gori
Zdravo. En nasvet bi prosila… načrtujemo krajši dopust v ČG… prva destinacija bo Durmitor za nekaj dni, potem “selitev” na obalo za nekaj dni. Kombinirali bi malo turističnih ogledov, malo kopanja… Katero “stacionarno” točko (apartma) priporočate na obali – da bi bilo fajn izhodišče za oglede in tudi z lepo plažo (po možnosti ne mivka) za kopanje in fajn apartma čim bolj ob obali za 4 osebe? Kotor so nam odsvetovali prijatelji, da voda v zalivu ni ravno čista, tako, da bi raje kje drugje…
Pa še tole vprašanje: gremo takoj v začetku julija.. a je takrat že taka gneča recimo v Budvi, kot se govori, da je to v višku sezone?
Hvala že v naprej za pomoč in info.
Mi smo bili lani v bečičih in v Ulcinju, še prej pa na Žabljaku.
Bečiči so fajn, ker so blizu Budve in smo zvečer šli tja peš, plaža v Bečičih je peščena, ne mivkasta.
V Ulcinju pa je sama mivka.
Mi smo vse apartmaje rezervirali preko Bookinga in je vse štimalo.
Gneča pa je bila kar precejšnja, bili smo pa konec junija.
Tudi midva greva letos v Črno goro. Kolesarit za tri tedne. Avto bova pustila v Herceg – Novi. Pojdita še do Skadarskega jezera in v nacionalni park Prokletije. In pa seveda Lovčen. Aja in kakšno etno selo dodajta, jih imajo kar nekaj, zelo lepih. Skratka midva komaj čakava, greva pa v drugi polovici avgusta.
Živjo, naslednji teden se odpravljava na dopust v Črno goro za 10 – 14 dni, s počitniško prikolico in imam cel kup vprašanj… Zanima me stanje cest ( s prikolo sva dogolga okoli 12m ), kakšne so cene hrane ( kaj, če sploh kaj, vzeti s sabo ), kaj lahko “preskočiva” in česa ne smeva izpustiti…Potepala bi se po obali, vsekakor pa bi za par dni skočila do Durmitorja.
Hvala za vsak nasvet ali izkušnjo.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.