kampi
http://www.avtokampi.si/forum/forum_topics.asp?FID=3&title=kampi-na-hrvakem
Se opravičujem, pozabila sem prilepiti link !!:)
Jaz sem bila na Hr samo v 2 kampih, v Rovinju in Kovačine na Cresu. Bilo je po 15 avgustu, gužva pa taka, da smo komaj dobili plac, no razen na živem soncu, tam je bil prostor.
Tako da me je že zaradi tega kar minilo. Voda v Rovinju je bila umazana, na Cresu malo boljše, pa tudi ne prav super.
Verjetno bi se morala prav v Dalmacijo zapeljat za kaj boljšega.
http://www.armenistis.com.gr/index.php?lang=en
upam, da se drugo leto vrnemo v ta kamp
Hmmm,avtokamp Polari Rovinj (za otroke odličen,ogromno igral,bazen,možnost sprehodov)
avtokamp Straško Pag (me osebno ni fasciniral)
avtokamp San marino Rab ( odličen za družine z malimi otroci)
avtokamp Baško polje (Baška voda)6km pred Makarsko,odličen,poceni,nobene gužve,ogromno možnosti sprehodov…
Jaz sem bila na Hr samo v 2 kampih, v Rovinju in Kovačine na Cresu. Bilo je po 15 avgustu, gužva pa taka, da smo komaj dobili plac, no razen na živem soncu, tam je bil prostor.
Tako da me je že zaradi tega kar minilo. Voda v Rovinju je bila umazana, na Cresu malo boljše, pa tudi ne prav super.
Verjetno bi se morala prav v Dalmacijo zapeljat za kaj boljšega.[/quote]me pa res zanima kje v evropi si se kopala v lepšem morju kot je na cresu :)? … če spustimo osamljene plaže na grških otokih seveda.
kamp kovačine ima res že zdaj rezervirano večino tadobrih parcel za celo poletje, pa je kamp res velik.
avtorici bi pa priporočila naj se orientira na kraj kjer želi biti in šele potem išče kampe, ker na HR obali so kampi praktično drug zraven drugega in jaz kjerkoli sem kampirala, povsod so bili kampi res dobri .. infrastruktura mislim … o plažah in dogajanju bi se pa dalo diskutirat.
Verjetno bi se morala prav v Dalmacijo zapeljat za kaj boljšega.[/quote]me pa res zanima kje v evropi si se kopala v lepšem morju kot je na cresu :)? … če spustimo osamljene plaže na grških otokih seveda.
kamp kovačine ima res že zdaj rezervirano večino tadobrih parcel za celo poletje, pa je kamp res velik.
avtorici bi pa priporočila naj se orientira na kraj kjer želi biti in šele potem išče kampe, ker na HR obali so kampi praktično drug zraven drugega in jaz kjerkoli sem kampirala, povsod so bili kampi res dobri .. infrastruktura mislim … o plažah in dogajanju bi se pa dalo diskutirat.[/quote]
ok, izvzete še nekaj korzike in sradinije
avtorici bi pa priporočila naj se orientira na kraj kjer želi biti in šele potem išče kampe, ker na HR obali so kampi praktično drug zraven drugega in jaz kjerkoli sem kampirala, povsod so bili kampi res dobri .. infrastruktura mislim … o plažah in dogajanju bi se pa dalo diskutirat.[/quote]
Grčija, pa ne osamljene plaže na otokih, apmak v kampu, kjer ni sploh nobene gužve.
Pa Sicilija, pa Korzika…Tako, kot je na priloženi fotki.
Govorim pa seveda o urejenih plažah. Ker verjamem da na Cresu je čista voda, samo dostop do tam je bolj težaven.
me pa res zanima kje v evropi si se kopala v lepšem morju kot je na cresu :)? … če spustimo osamljene plaže na grških otokih seveda.
Grčija, pa ne osamljene plaže na otokih, apmak v kampu, kjer ni sploh nobene gužve.
Pa Sicilija, pa Korzika…Tako, kot je na priloženi fotki.
Govorim pa seveda o urejenih plažah. Ker verjamem da na Cresu je čista voda, samo dostop do tam je bolj težaven.[/quote]
a si to ti na fotki :)))?
no sej sem dodala, še korzika in sardinija … sicilija je že bolj tako tako
glede na to da sem dala čez res ogromno evropskih in tudi kar nekaj svetovnih plaž res moram rečt, da je morje na HR otokih zelo ok … sej o morju si zgoraj govorila, ne o plažah, ker plaža je pa spet odvisna od posameznika … eni majo radi mivko, drugi pesek, tretji skale …
hvala za namig, obdelala sem celo sicilijo, ampak v času ko me plaže še niso tako zelo zanimale :-), tako da predlagane ne poznam, zgleda pa lepo.
če iščete lepe plaže zelo priporočam Puglijo, Italija .. ne samo čudovita plaža in morje, tudi naravna senca, pa ne pod drevesi, ampak v skalah, prva liga! … da ne govorim o gužvi, ki je tam ni.
[img]http://www.gommonauti.it/imm/345/1244559215.jpg[/img]
Če se odločate na Hrvaško:
Pakoštane – kamp Kozarica (od slovenske firme Adria kamp ;)..)
Pag – kamp Straško
Rab – kampa San marino in Padova 3
Zaton (“blizu” Zadra) – kamp Zaton (čudovit kamp in plaža, ampak vsako leto bolj poln in drag)
Filip i Jakov – Dardin
Murter – ne spomnim (ni sence)
itd.
Sicer pa še več jih imate na internetu ;)..
Ko boste iskali, bodite pozorni predvsem na senco (v primeru “šotorovanja”, borovci), sanitarije kampa, plažo (kar želite) in bližino kraja (če si želite večerne sprehode).
Nasveti po izkušnjah:
– kakovosten šotor, prikolica oz s čim boste
– čim manj prtljage
– ne komplicirajte z kuhanjem 😛
– v določenih kampih se da najeti hladilno omarico (če ne boste imeli hladilnika)
– majhna lopata (v primeru naliva za odvod), sredstva proti insektom (če vas bi motile) nista odveč
prijetno kampiranje želim 🙂
Pozdravljeni,
4 dekleta na sredi 20ih let se julija odpravljamo v južno Dalmacijo in bi potrebovale kak nasvet glede izbire kampa. Glavne preference so slednje: da se v kampu kaj dogaja in ni smrtne tišine ob 22 zvečer; da je tud kaj študentarije in pa da se dogaja kaj tudi v mestu (baje je za slednje super Makarska?) ter da ni predaleč peš do mesta in plaž. Skratka, podnevi mir in ogromno kopanja, ponoči pa v lajf 😀
Kakšni nasveti?
Hvala in lp!
Oglejte si ponudbo kampa Straško v Novalji na otoku Pag, je res najboljši za družine z otroki, vsa igra v kampu so brezplačna, tudi trampolini in aquapark, za odrasle je uporaba teniških igrišč in igrišča za odbojko na mivki prav tak brezplačna, dobra je gostinska ponudba, plaža ima super senco, wc-ji pa so bili prenovljeni v zadnjih 5 letih, tako da je res top kamp: http://www.avtokampi.si/kamp/2/41/Strasko/[/url]
Forum je zaprt za komentiranje.