Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj poleg šotora še rabim za kampiranje?

Kaj poleg šotora še rabim za kampiranje?

Letos greva s fantom prvič kampirat s šotorom in me zanima kaj morava nabavit. Šotor si bova sposodila.

http://www.malipotepuhi.si/index.php/o-potepanjih-z-otroki/vsega-po-malem/109-seznam-za-kampiranje

Mizo in stole, kaksen kohar, mogoce plinski zar, blazine za v sotor, pa se kaj…to so najbolj osnovne stvari

Če bosta kuhala, še kup posode in dovolj veliko posodo za pranje posode, in ostalega. Dober nož in pribor. Potem dobre spalne vreče, vrv za sušenje perila, mizo in stole, svečo za odganjanje komarjev, krpe za posodo, napihljive blazine za spanje, blazine za pod glavo, dobre natikače za nočne obiske wc-ja …

odvisno kolk bosta komplicirala. mi smo dal po tleh armfleks in spalko, pa eno zložljivo mizo in dva stola. pa za kuhat tisti picapan in en grelec za vodo za pogret za kafe. Od posode pa krožnike in pribor, eno skledo za solato, kozarce pa škaf za posodo pomivat. Pa štrik za cunje posušit. Kabel za elektriko. tko nekak.

Kakšna je to sveča?

Kakšna je to sveča?[/quote]
Taka v teglcu vonj po limoni.

Kakšna je to sveča?[/quote]
Taka v teglcu vonj po limoni.[/quote]

Pa jo prižgeš, da gori?

Pa jo prižgeš, da gori?[/quote]

Ma ne, sveče so itak sam za gledat. Po gorensk počakaš, da jo sosedi skurijo, pol greš pa domov in maš svojo še za drug let.

kondomov ne pozabt vzet s sabo

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Pa jo prižgeš, da gori?[/quote]

dobiš jih v DM ali milerju,. prižgeš zvečer pred šotorom, odganjajo komarje. se pa precej kadijo, zato ne prižigaj v zaprtem.

Saj vem, da bom izžvižgan, ampak ljudje smo različni in kampiranje vsem ne sede. Če noben od vaju nima izkušenj, zna bit kriza. Osnova se mi zdi velika marela, gumijasti škornji in tablete proti driski. Brez heca. Predstavljaj si nevihtno noč, ti pa s prebavnimi motnjami letaš do stavbe s stranišči. Ker se zemlja hitro razmoči, si v noge takoj umazana, ko prideš do šotora, kjer je itak vse vlažno. Pa nekaj učinkovitega proti pikom miljavžent insektov.

Spljuvajte tudi mene, a vama želim povedati svoje mnenje, preden gresta…

Meni kampiranje sploh ne sede. S starši smo hodili leta in leta s šotorom, ker je moja mama vedno govorila, da na dopustu noče nobenih časovnih obveznosti oz, dopust želi preživeti v kopalkah in trenirki.
Spomnim se kupa krame …pakirali smo po škatlah od posode, kuhalnika, plinske bombe, mizice za kuhalnik, mize in stolov, blazin, potem smo tam navesili štrik čez dve drevesi, gor pa obešali mokra oblačila kot v ciganskem naselju…naposlušala sem se odpiranja in zapiranja zadrge cele noči, korakov mimo glave, ko ravno zaspiš…spomnim se poti mimo šotorov in šotorskih špag zvečer, ko te zaspanega prime lulat, glasnega govorjenja in smeha pa seveda dretja otrok zjutraj in zvečer…vsako leto 3 tedne ena in ista hrana, ponavadi makaroni in riž, ker je to najlažje skuhati na eni rinki…brez hladilnika, spanje na tleh, smrčanje v sosednjem šotoru…

ja, kar tehtni razlogi… se strinjam tudi jaz
pa če jaz dodam še bezanje pred nevihtami…
pa če zdaj se postavim v kožo teh dveh – da bosta pa zdaj še vsen vse na novo naupila – saj se ja ne splača…
raje en apartma studio – kjer si lahko normlano skuhaš, nisi odvisen od nikogar, imaš vse potrebščine tam na voljo (ni treba dokupovat stvari zdaj), imaš mir in zasebnost, imaš svoje sanitarije- za čez noč (in tudi čistejše), in si bolj miren v primeru neviht in podobnih nevšečnosti z vremenom…
in tak mali app studio – za dva splonh ne pride tako veliko… in če ga vzameš kje blizu vode v kakšnem gozdičku, senčki – je to popolna zmaga :))

Jaz za živo glavo ne bi nikoli šla taborit. To je najslabša varianta in še poceni ni, če moraš pa še vse kupit, pa sploh ne. Mi smo hodili s prikolico veliko let, kar je sicer bolj udobno kot šotor, ampak še vedno ni tako udobje kot apartma. Spomnim se enih Nemcev, ki so prišli, postavili lepo šotor malo naprej od nas. Bilo je lepo, suho sončno. Vse super. Ponoči je prišel vihar, lilo je kot iz škafa. Mi smo bili lepo zaprti v prikolici, dvignjeni od tal. Je bilo hudo, skoraj nas je prekucnil veter, ampak je šlo. Ko se je zdanilo, smo videli uboga Nemca, ki sta šotor postavila tam, kjer je nastalo večje jezero in blato. Popolnoma mokra in blatna sta bila, vse je bilo uničeno in plavalo okoli podrtega šotora. Pomagali smo jim kolikor se je dalo, jim dali zajtrk, potem sta odšla domov. In zadnja leta, posebej letos, je kar naprej eno čudno vreme, dež, močan veter. Jaz tudi v prikolico ne grem več, samo še v zidan objekt ali v mobilno hiško, ki jih imajo v campih. Saj apartmaji tudi sploh niso tako dragi, pa imaš vse udobje. Ni ti treba ničesar razen oblek vzeti s seboj, vse je tam.

se strinjam.

vse je odvisno od vajinih potreb n pričakovanj.
kampiranje je super oblika dopustovanja za nekomplikatorje in tiste, ki ne rabijo vsega vedeti v naprej … torej če kaj ne gre po planu se pač prilagodiš in uživaš, sploh če sta sama s fantom.
super je tudi to, da če ti kaj ni všeč, v pol ure pospraviš in greš drugam, si popolnoma neodvisen.

za poletno kampiranje rabiš nekaj za spat, napihljivo blazino ali armafleks, spalke ne rabiš kupovat, vzami si kakšno deko, če bo mraz, sicer pa so poletne noči itak vroče.
za kuhat tako kot je rekla raglja … picopek in grelec vode, ali pa tisto enojno indukcijo, ker elektriko za par € ima vsaka parcela … le na kabel ne pozabita.
če vzameta mali plinski gorilnik pa itak ne rabiš elektrike, posodo vzami od doma, prav tako pribor in bištek.
vsak kamp ima tudi hladilnike za rentat, za par €
eno zložljivo mizo in 2 stola, lučko za zvečer in kakšno baterijsko svetilko.

to je načeloma vse kar rabiš, ostalo pa bi itak vzela, kamorkoli greš.

če bosta bolj potovala, menjala kampe, za kar je kampiranje najbolj priročno … je itak bolje da imata čim manj robe, vse se pa da dokupit, kjerkoli že bosta.

pa naj te negativna mnenja ne odvrnejo od kampiranja, ki je v resnici čudovit način preživljanja dopusta.

Tudi jaz ne kampiram. Bog ne daj! Povsod vse polulano, umazano in ja povsod tisti čudni, zanemarjeni ljudje!

… je rekel nekdo, ki niti enega dneva, še manj noči, še ni preživel v kampu 🙂

Vi ne razumete takih, ki gremo kljub vsemu v kamp. Najprej zacnimo s tem, da taborjenje in kampiranje nista ista stvar. Dalje. Ta Nemec bo, kljub temu da ga je zalilo, spet prisel s sotorom v kamp ob prvi naslednji priliki. In verjetno ni razlog v denarju, ker tisti, ki je naredil pot iz Nemcije in placa 50 eur za kamp, ima sigurno 10 eur vec za apartma.

Stvar je v tem, da smo celo leto v pisarnah, v mestih, v prometu, v stirih stenah. Ne misli, da ce kampiramo, ne gremo nikoli na druge pocitnice. Ja, pozimi gremo smucat in vzamemo hotel ali apartma, vcasih gremo na podaljsan vikend v kaksno vecje mesto v tujino, vzamemo hotel, penzion. Ampak zelimo si tisti teden, dva, ki si ga zelimo preziveti drugace, v drugacni, bolj primarni obliki, bolj blizu naravi ali pa vsaj v senci krosenj od jutra do sutra. Pri tem vzamemo v zakup vreme, skupne Wc-je in drugo. To je tisti cas, ko si ne zamislim, da bi ga prezivela med zidovi. Ker nocem. Ker hocem drugace spat, hocem drugace, ker me to sprosti.

Pri vsem tem me res zanima – pa kaj vi res niste nikoli dali nosa iz domacega udobja? Kje ste studirali in kje ste spali? Ni bil noben od vas v studentskem domu, v skupnih wc-jih in kopalnicah, na dotrajanih posteljah in s 500 tolarji v zepu? Vsi naenkrat vihate nosove nad skromnostjo, ki jo nudi kamp. Po drugi strani pa bog ne daj da povem kdaj gremo z druzino na dopust, ker ce nas prijatelji in znanci pogruntajo, se jih ne resim 14 dni. Noben ne bi glih kampiral, ampak vsi pa pridejo, se pocijo na nase lezalnike pod “nase” borovce, pijejo nase pivo (in obilno uporabljajo skupne wc-je) in vzdihujejo “ej, to pa je relaks, to pa je zivljenje”…

Glej, ti imaš rada kampiranje, mi pa ne. Prav je, da nekdo, ki se odpravlja prvič, sliši obe strani. Sama sem s starši 20 let kampirala in niti pod razno nimam nobene želje več. Ne gre za vihanje nosu nad skromnostjo, pri meni gre za to, da mi dopustovanje v apartmanih daje večje udobje in svobodo. Ne mešaj študentskih let z družino, ker je bistvena razlika. Ne vem, zakaj bi se morala na dopustu iti študentsko žjivljenje in natepavati samo krompir in makarone. Poznam dobro eno in drugo varianto, tako da sem se odločila proti šotoru. Vsak po svoje, ane. Samo prav je, da se lahko prebere in ena in druga plat. V primeru dežja si recimo res ne moreš privoščiti poležavanja pod borovcem. S tem da kampi kot po pravilu, nimajo nobene pametne plaže.
V hladilnik na en konec kampa, na wc na drugi, na plažo pa 300 m peš z vso kramo zame res ni pojem dopusta.
Tako da ti kar uživaj pod šotorom, če ti je to ok. Samo ne prepričuj drugače mislečih. Pač poveš svoje in to je to.

[/quote]

se strinjam, 20 let hodili v sindikalno prikolo s starši, potem kot mladi kampirali s šotori. Nikoli več v kamp in tako “udobje”. Smo zadnjič bili na obisk, je otrok tako okužbo z drisko in bruhanjem fasal. Okužil se je na tistih usranih WC-jih. Sem pa opazovala starše. Otroci res imajo vrstniško družbo, starši pa se večinoma družijo med sabo, pijejo pivo, kadijo, cele dneve žurajo in nobenemu ni mar za svoje pamže.

Se vidi, da ne kampiraš. :)) Ker drugače ne bi pisala neumnosti. Zanemarjeni ljudje??? Hm… Raje ne pomisli, kdo vse je že spal v postelji apartmaja, ki ga boš najela poleti. Ja, tudi smrdeči in umazani nemarnezi. Pa verjemi, da modrocov nihče kemično ne čisti. Rjuhca čez, pa je.
Pa dobro spi. 🙂

Glej, ti imaš rada kampiranje, mi pa ne. Prav je, da nekdo, ki se odpravlja prvič, sliši obe strani. Sama sem s starši 20 let kampirala in niti pod razno nimam nobene želje več. Ne gre za vihanje nosu nad skromnostjo, pri meni gre za to, da mi dopustovanje v apartmanih daje večje udobje in svobodo. Ne mešaj študentskih let z družino, ker je bistvena razlika. Ne vem, zakaj bi se morala na dopustu iti študentsko žjivljenje in natepavati samo krompir in makarone. Poznam dobro eno in drugo varianto, tako da sem se odločila proti šotoru. Vsak po svoje, ane. Samo prav je, da se lahko prebere in ena in druga plat. V primeru dežja si recimo res ne moreš privoščiti poležavanja pod borovcem. S tem da kampi kot po pravilu, nimajo nobene pametne plaže.
V hladilnik na en konec kampa, na wc na drugi, na plažo pa 300 m peš z vso kramo zame res ni pojem dopusta.
Tako da ti kar uživaj pod šotorom, če ti je to ok. Samo ne prepričuj drugače mislečih. Pač poveš svoje in to je to.[/quote]

Da kampi nimajo nobene normalne plaže ? V kakšne kampe ste pa vi hodili??

Meni pa enostavno ni do tega, da bi se med dopustom sredi dneva v največji vročini zapirala med 4 stene in se hladila s klimo. To lahko počnem doma.
V kampu si cel dan zunaj, v sencki, ko ti zapase greš na plažo ali samo zaplavat, potem pa se spet zleknes v senčko s knjigo v roki.
Apartma v neki večstanovanjski hiši…jaz nikoli! Mogoče kak bungalov ali mobilna hiška, ki je v bistvu nadstandardno kampiranje.

Tako da ti kar uživaj pod šotorom, če ti je to ok. Samo ne prepričuj drugače mislečih. Pač poveš svoje in to je to.[/quote]

Da kampi nimajo nobene normalne plaže ? V kakšne kampe ste pa vi hodili??

Meni pa enostavno ni do tega, da bi se med dopustom sredi dneva v največji vročini zapirala med 4 stene in se hladila s klimo. To lahko počnem doma.
V kampu si cel dan zunaj, v sencki, ko ti zapase greš na plažo ali samo zaplavat, potem pa se spet zleknes v senčko s knjigo v roki.
Apartma v neki večstanovanjski hiši…jaz nikoli! Mogoče kak bungalov ali mobilna hiška, ki je v bistvu nadstandardno kampiranje.[/quote]

Ajaaaaa, tisti ki nismo v šotorih, pa nimamo sence in knjige?
Eni pa res ne veste, kaj bi napisali, samo da dokažete svoj prav.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close