Omiš – Sagitta
Pozdravljeni!
Na morje se odpravljamo v Omiš, oziroma v hotelsko naselje Sagitta. Ker imamo radi toplo morje, me zanimajo predvsem vaše izkušnje o temperaturah morja s tega področja. Seveda pa je dobrodošla vsakršna informacija o naselju, prehrani (imamo All inclusive), plaži in tudi okolici.
Za prijaznost in informacije se lepo zahvaljujem.
Alenka
Zdravo!
Ja, to hotelsko naselje se je prej imenovalo Ruskamen, po istoimenskem bližnjem kraju. Hotel in apartmaji so prenovljeni, bungalovi pa mislim, da ne. Upam, da je vsaj nizka voda, ki se prej segreje, kot če se morje hitro poglobi.
Reka Cetina se rez izliva v morje pri Omišu, medtem ko je to naselje cca. 6 km JV. Upam, da je dovolj daleč, da se vpliv reke ne bo toliko poznal. Sicer je pa v drugi polovici tedna za Split napovedan soncek in okoli 30 stopinj.
Grej se, morje, grej, sicer me spet lep čas ne bo več na Hrvaško obalo.
Uživajte na počitnicah in se priporočam za kakšne informacije, ko se vrnete!
Alenka
full smo se imeli fajn, hotel je super, hrana fantastična, če bi ponudili pol manj raznovrstne hrane bi bilo dovolj. Malo so edino težili, ker smo si nosili pijačo na plažo, pa mi se nismo dali. smo res užival.
Edino malo tečno mi je bilo, ker so kar stopnice prisotne okrog hotela pa je malo težko z vozekom.
Tudi voda ni mrzla smo se kopali, je tudi dosti sence na plaži.
Uživajte.
Tudi mi se odpravljamo konec julija v to naselje, gremo v bungalaove, ki so baje klimatizirani. Ali kdo ve kakšna je ta klima v dveh zvezdicah, klasična, da si sam nastaviš stopinje ali le ventilator?
Prosila bi vas za kakšne nasvete kaj je dobro vzeti s sabo in kaj si je fajn pogledati v okolici.
V katalogu je pisalo da imajo na plaži ležalnike, jih je dosti ali ne? Je v naselju kakšna trgovinica z živili za mleko, vodo…
Ali je v bungalovih z mini kuhinjo kaj posode???
Nameravamo tovoriti tudi mali gumi čoln, kako je na plaži s temi rekviziti, se ga da čez noč kje shraniti ali jih puščajo v morju?
In kaj res je voda bolj mrzla kot drugje??? Mi prav zato gremo na jug…:(
Za vsako novo informacijo se vam prav lepo zahvaljujem.
V Ruskamnu sem bila že pred leti – takoj po obnovi hotela. Hrana je bila že takrat zanič, vse drugo pa dobro. letos pa sem doživela skoraj šok, ko so mi dodelili bungalov tik pod magistralo (v višini 10 nadstropne stolpnice brez dvigala). Hrana, ki bi naj bila all inclusive, pa je bila nemogoča. Užitno je bilo le to, kar v kuhinji niso mogli pokvariti, ker se ne kuha. V bistvu je šlo le za slab polni penzion.
Sobe in njihovo vzdrževanje je bilo solidno, plaža in morje pa odlično. Nikoli ni hudo hladno. Omiš je lep, rafting na Cetini pa cenovno ugoden in kvaliteten.
Še bom šla – zaradi enostavnega dostopa iz Slovenije po avtocesti, zaradi odličnega morja, parkirišča pred hotelom in še morda zaradi česa. Vsekakor pa bom sama kuhala v apartmaju, ki bo ob morju. Namreč – paziti morate tudi na razliko med bungalovi in apartmaji. Oboji imajo kuhinje, vnedar so bungalovi nad apartmaji – torej večkratdnevno vzpenjanje s punklni gor in nato dol.
No, nemogoč je bil tudi širok plastični trak, ki smo ga morali nositi okrog roke, da se je vedelo v jedilnici, da smo njihovi. Fuj!!!
Lep pozdrav vsem, ki se odpravljate tja.
Zdravo!
Tudi jaz se pridružujem mnenju boze. Okolica prijetna, apartmaji dobro opremljeni in prostorni (z nekaj šlamparijami). Plaža super (prodnata in debela borova senca), morje je bilo samo 2 dni malo bolj hladno.
Ampak hrana pa obupna. Tudi mnenja drugih gostov je bilo, da še niso tako slabo jedli v nobenem hotelu. Meso je bilo res še najbolje pripravljeno od kuhane hrane, čeprav je bilo prevečkrat na omako, golaž in podobno, ali pa presuho prečeno. Saj golaž je bil zelo dober, samo 2x na dan se ga pa naveličaš.
Zelenjava je bila kot v večini drugih hotelov premalo kuhana in premalo slana, izbira solidna. Ampak priloge so bile pa katastrofa. Pire krompir je bil kot močnik tekoč, pečen ali pražen kaj vem kako je bil pripravljen je bil brez okusa, pomfri so nam v 10 dneh privoščili samo 1x. Riž in testenine tudi niso bile pri vsakem obroku. Njoki so bili enkrat in po eni uri jih je že zmanjkalo.
Solata je bila v začetku samo zelena in francoska. No, kasneje je bil paradižnik vsak obrok, olive in zeljna solata tudi.
Še najbolše so bile sladice, a se tiste rulade tudi naveličaš. Tudi ponudba sadja bi bila glede na sezono lahko bolj pestra, tako pa je bilo edino sliv in lubenic v izobilju, ostalo pa si mogel kar prežati, da si se zagrebel in kja dobim. Da ne govorim o doziranju napolitank pri popoldanski kavi.
Pizza ni bila vsak dan in ko je bila, smo čakali na njo tudi 20-30 min!!! Jasno, ko pa so vsi navalili nanjo, ker ni bilo nič drugega pametnega za vzeti.
Doma tudi ne kuhamo nevemkakšnih specialitet, ampak kar skuhamo je okusno! Že leta hodimo po hotelih, v začetku na POL, odkar imamo otroke raje na ALL, ampak pri ALL mi ni bilo nikoli še treba kupiti kapučina in kavo sem lahko na baru dobila kadarkoli (in to v Grčiji, kjer je kava zelo draga).
Nas vsekakor v Sagitto ne bo več, vprašanje kdaj bomo spet obiskali Hrvaško. Kajti ko gledam cene hotelov s 4*, so primerljive s tistimi v Grčiji in tam če drugega ne, je vsaj morje za nekaj stopinj toplejše!
Alenka
Ja mi gremo 9. avgusta tm go se kdo su?? xD bomo pa v bugalovih all inclusive prejsno leto je bilo v Turciji vse super nimam komentarja od hrane do pijace do plazee in vse drugo zato od omisa ne pricakujem prevec 🙁 zanima me ce je zelo dale cdo mesta ter ce je kasksen disko li dober lokal za mlade ter ce mladi lahko najdejo kaj v mestu ??? l.p
Alo. Moram dodati še svoje mnenje k tej razpravi. S fantom sma bla v Sagitti 1 teden in je bilo super! Naselje s hotelom najdeš ful hitro, parkirišče je veliko in praktično sma parkirala direktno pred hotelom. Osebje na recepciji prijazno, soba sicer opremljena skromno (no, sej nisma pričakovala kopalnice iz marmorja 🙂 ), čista, s klimo in mini hladilnikom (praktično predvsem za tiste, ki jim ponudba sadja v hotelu ni ugajala, zadoščala, oh in sploh…no, in lahko riskirajo kakšno kunico in si kupijo mango, ananas, papajo in jih majo na mrzlem…he he). Sobarice prijazne in ”učinkovite”. Pogled iz sobe na morje je zlata vreden…lepota. Plaža ful lepa, čista, sicer bol ozka…ampak, vsak najde svoje mesto pod sončkom ozr. v senci borovcev. V bližini hotela je mini trgovina, kjer dobiš vse…čisto blizu je Omiš (izleti, kafane, barčice, tržnica ipd.) – vse na dosegu roke. Kar se pa tiče hrane, pa se strinjam z bpodgor5…ni da ni. Pri vsakem obroku je toliko izbire, da vsak najde kaj po svojem okusu (v stilu: če ne bom jedla pipike, bom pujčeka, če ne bom pujčeka bom ribico, če pa mi to ne paše pa bom špagete na milanski način – no, moram povedati, da doma, ko jaz kuham ni te opcije izbire); priloge – klasika: riž, krompir, testenine (pač, kar je pasalo tisti dan k meseku), kuhana zelenjava (ja, res premalo soljena tudi za moj okus, ampak hvala bogu, da si je nekdo izmislim solnik, ki omogoča, da si premalo soljeno jed sam dosoliš…aleluja!) solatni bife: koruza, zelena solata, olive, paradižnik, zelje, paprika (vse sveže in nikoli ni zmanjkalo). Sladic ne morem komentirati, ker jih pač ne jem in še sadje, kompoti ipd. Za zajtrk pa tudi dobra papa od jačk do klobasic, jogurta, sir itd. In še pijača: pivo mljask, mljask dobro, vedno hladno, travarica in ostale žgane pijače, sokovi so na avtomatu (včasih jim je malo okusa zmanjkalo, pa so hitro napolnili in je blo vredi)..vino tudi na avtomatu…V glavnem vse, kar se bi ti zaluštalo (no, razem coctaiolov, caffe ammareto in podobne oh in sploh zadeve). Vse na dosegu roke, samo vzeti si je treba, kar verjamem, je za marsikoga moteče, če pričakuje, da mu bojo zadi in spredi stregli . Ahjej, sem se razpisala. Midva sma bila ful zadovoljna in bi hotel priporočala naprej.Pogrešala sem edino glasbo, da naredi malo morskega filinga. Radio si slišal samo v restavraciji, na terasi (mimogrede terasa je ful velika…s pogledom na morje…sončni zahod – za romantike pravo) pa ne. No, to je to z moje strani. Fajn bodite. lp, pipimo
Jeseni smo bili v kampu Omiš. Hvala nikoli več. Res, morje je nizko, kao idealno za male otroke, ampak tu ni mivke, je le nekakšna mešanica mivke in zemlje…groza…voda zvečer kot bi se v blatni luži kopal, za odrasle pa moraš skoraj čoln najeti, da lahko malce zaplavaš. Razočaranje na polni črti! Slikice na netu pa kot da je to raj na zemlji s peščenimi plažami, realnost pa daleč od tega.
Uroš!
V ta All je vključena pijača na avtomatu in prav tako kava, čaj, kakav, mleko. Vendar je razlika med avtomati v tem, da je pijača ves čas na voljo, medtem ko je kava samo v času obrokov in 1 urico popoldne, ko dajo še piškote in par napolitank, za katere otroci čakajo v vrstah in jih razgrebejo v 1 minuti.
Exspresso kavo lahko naročiš na šanku in jo po redni ceni plačaš.
5 let že hodimo na all (v Grčiji) pa take revščine še nismo doživeli. S tem da smo za 10 dni (07. do 17.07.2008) plačali 1.700,00 €, kao ugodno!!!
Nas definitivno na Hrvaško ne bo kmalu.
Lep dopust, mi se letos spogledujemo s Turčijo, oziroma Djerbo.
Alenka
pozdravljeni, ne poznam Omiša, grem pa letos na morje ravno v predel o katerem je govor all incl.11 dni. Kako je s hrano, menim, da je vsepovsod podobno, nikoli nezadovoljiš vseh okusov, se pa najde za vsakega nekaj. Kako pa bo v resnici bom videl po 20 juniju, ko gremo na dopust. Tudi lani smo bili 11 dni all incl. Orebič na Pelješcu, pa je bila hrana za enega ja drugem kaže roge. Bomo pa kruh in solato, pa pir.
Tudi midva z možen sva lani v začetku septembra letovala v hotelu Sagitta. Hotel je čist in urejen, plaža lepa, strežno osebje prijazno,
samo šef kuhinje – GROZA. O hrani je bilo veliko napisanega. Upam, da
bo letos drug šef kuhinje, z več občutka do hane, potem se boste imeli sigurno vsi, ki se odločate za dopust v tem hotelu lepo!
Lep dopust!
IK
Forum je zaprt za komentiranje.