že spet ta London
vem,spet ta London:)veliko je tem o Londonu in milijon vprašanj,še nama prosim malo pomagajte z nasveti. z možem imava namen aprila obiskati london. veliko najinih znancev in prijateljev je že obiskalo london in nama vedno prigovarjajo da morava že enkrat iti,vendar sva že malo zamudila mladost(oba v štiridesetih) da bi spala v hostlih,to za naju več ni,potrebujeva hotel ali bb kjer bi imela lastno kopalnico(to je pogoj,ostalo ni tako pomembno). najin okvirni budget za celotno potovanje ne sme presegati800E,je to sploh izvedljivo,glede na cene?Počasi že OBUPUJEVA z norimi cenami prenočišč!! Z letalskimi kartami ni problem,dobi se jih res ugodno,vendar so hoteli zelo dragi.PROSIM svetujte hotele ki niso tako zasoljeni,če jih poznate. gledala sva tudi cenejše verige hotelov kot so travelodge,ibis,,..čeprav so to nižjecenovni hoteli , se nama zdi absolutno predrago več kot 400e,celo do 500 za 3 do 4 nočitve, v kar je všteto samo bivanje,še zajtrka ni.na prvi pogled zgleda da so cene nižje,ampak je “catch”da moreš bit member ,nato je še “non-refondable” itd končna cena pa vedno v višave!
res upam da končno obiščeva to megamesto,zato vsem ki imate dobre nasvete vnaprej najlepša hvala.A&B
London res ni poceni. Se pa z dobrim in pravočasnim načrtovanjem da priti kar ugodno skoz. Če imata namen it aprila pa še nimata niti letalskih kart, sta po moje najugodnejše variante že zamudila. Tudi ugodni hoteli so kar precej vnaprej zasedeni po mojih izkušnjah. Midva sva nazadnje letela z Easyjetom z Brnika za 160 evrov (s prtljago vred), ampak sva imela karte kupljene pol leta prej, hotel je bil pa cca 100 evrov/noč, za London čisto soliden, s kopalnico in zajtrkom (Castleton hotel). Za 5 dni naju je to dvoje stalo 660 evrov, potem moraš nekaj dodati še za prevoz z letališča do Londona, pa Oystercard za prevoze po Londonu, čeprav tisti strogi center se da tudi peš obdelat. Če si hočeš še kaj ogledat, so vstopnine kar hude, tako po spominu recimo St. Paul katedrala, Tower po 15 GBP (midva sva imela London card, ki vključuje prevoze in precej vstopnin) … Seveda je treba še čez dan kaj pojest, se najde ugodno kak fish&chips, indijske restavracije. Naju je 5 dni na koncu stalo enih 1.200-1.300 evrov, pa sva si privoščila še izlet v Oxford, pa ogled musicala.
Moj nasvet, izlet začni načrtovat (preverjat cene, iskat ugodne variante) dovolj zgodaj, tako letalske karte kot namestitev. Kolikor toliko soliden hotel, pa da ni predaleč iz mesta, bo po moje težko najti za manj kot 100 evrov (jaz zmeraj rezerviram na booking.com). Se splača imet zajtrk, ker angleškega zajtrka se fajn naješ in nisi čez 2 uri že lačen. Pa lokacija blizu underground postaje, pa ne predaleč, da ne zgubljaš z vožnjo časa in tudi denarja. Mogoče pa najdeš kak ugoden apartma na airbnb ali kakšnem drugem portalu (housetrip, roomorama, flipkey, homeaway …). Midva sva v Londonu rajši v hotelu, ker res samo prespiva in pozajtrkujeva, in to na lokaciji Paddington-Sussex Gardens.
Evo, tolk. Kot rečeno, za ugodna potovanja je treba vložit malce časa in dela, pa se najde.
Dodaten nasvet za prišparati kaj v Londonu – natisni si voucherje “2 for 1” – za ceno 1 osebe gresta dva, vstopnine so res zasoljene. https://www.daysoutguide.co.uk/2for1-london Velja pri nakupu dnevne vozovnice (jo boste itak potrebovali) za ves javni prevoz na železniški postaji.
Sicer po mojih izkušnjah letalske karte so najbolj ugodne 3 mes. pred potovanjem.
Hotel pa – ja, Booking.com, pa da so blizu podzemne, niti ni tako pomembno, da je strogi center, ker se itak boste vozili. Za Ibis ni težko dobiti 5% popusta, se včlaniš na njihovi spletni strani (accorhotels.com), takoj za prvo rezervacijo preko njihove spletni strani velja popust. Imam z Ibisi zelo dobre izkušnje, kvaliteta je zagotovljena.
Forum je zaprt za komentiranje.