Ankaran – Kam in kako
Ankaran je edino naselje v najmlajši slovenski občini Ankaran. Nekdaj manjša vas se je po drugi svetovni vojni začela razvijati predvsem kot turistična lokacija. Ankaran zaživi predvsem poleti z mnogo turisti, takrat tudi izpeljejo prireditvi, kot sta Ankaranska noč in Srednjeveška tržnica.
Zanima nas:
– katero gostilno v tem kraju priporočate?
– katero znamenitost si je potrebno ogledati?
– po čem je mesto najbolj poznano?
– dialekt (kakšna posebnost okoliša, kakšna beseda,…)
[hashtag=TukajZivim]#TukajZivim[/hashtag]
Ankaran na splošno odsvetujem.
Res da sem bila nazadnje pred par leti, za vikend v hotelu Convent, toliko neprijaznosti še nisem doživela nikjer v cca 30 letih potikanja po svetu. Na recepciji, v jedilnici, nepospravljena soba… V lokalu ob plaži v kampu nismo bili postreženi pol ure (pa ni bila taka gneča)… Morje je pa itak nikakršno ampak ok, to je naravna danost, kakršna pač je.
Za kakšne posebne znamenitosti v Ankaranu ne bi vedela, pohvalim lahko edino restavraciji Vila Andor in Norbedo.
Zanima nas:
– katero gostilno v tem kraju priporočate?
1 Kilo, Bandima, Pizzeria Ankaran … (Norbedo ne obratuje vec ker je prevec zapufan)
– katero znamenitost si je potrebno ogledati?
Mogoce pokopalisce skoljk pri Sv. Katarini, ki je nastalo ko je Luka Koper poglabljala dno.
– po čem je mesto najbolj poznano?
Zdravilisce Debeli Rtic…
– dialekt (kakšna posebnost okoliša, kakšna beseda,…)
mona, koša, ne poznamo dvojine, …
Bili eno leto tam na dopustu, v hotelu.
Osebje zelo prijazno, me je natakarica še sama opozorila za kavo. Je slišala, da sem iz Lj in mi je takoj povedala, da mi navadna kava ne bo všeč in naj raje vzamem belo kavo. Luštno 🙂
Hotel zelo lep, pokopališče školjk zanimivo.
Je pa to malo mestece in nekih velikih pohodov in ogledov pač ni. Če bi imeli še lepo plažo oz morje, bi bila odlična lokacija za dopust. Na kavo gremo pa še vedno radi tja.
Forum je zaprt za komentiranje.