Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kaj se je zgodilo s priljubljeno plažo Zlatni rat?

Kaj se je zgodilo s priljubljeno plažo Zlatni rat?

Dva dni močnega vetra, tudi do do 70 km/h. Priljubljena plaža Zlati rat, na otoku Brač, je začasno spremenila videz.

http://travel.over.net/kaj-se-je-zgodilo-s-priljubljeno-plazo-zlatni-rat/

Raziskujemo svet! [url]http://potovanja.over.net/[/url] [url=https://med.over.net/forum5/viewforum.php?f=213]Kam in kako na počitnice - forum[/url]

Zgleda približno tako, kot če bi Zlatni rat po erekciji uplahnil ;-))

Kako pa veš, da je to samo začasno stanje? Kako bo rt postal spet pokončen?

Še vedno je lepa, se je pač malo drugače zrihtala. 🙂

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Pa kaj se tok sekirate za to?

Pri nas propadajo vse plaže!

Hja.. in ?

Takole se spremeni po vsakem močnejšem vetru. Po vsaki resni tramontani je rt zasukan proti E, po prvem naslednjem močnem jugu, bo pa na W…

Še malo pa se bo vrh staknil s stelesom in bo nastal bazenček, bo še boljše.

A mi kdo zna razlozit, kaj je za ne surface tako posebnega tam? Ostti kamni. Gneca. Kaj se?

Še vedno je čudovit, nič mu ne manjka.

Me je spomnilo na en otoček na Dugem otoku pri vhodu v en zaliv. Eno leto smo pluli ob otočku, naslednje leto se je že držal obale 🙂

Itak je precenjena, kot še marsikaj na hrvaški obali.

V surfarskih časih je bil vetrovni raj – in je še vedno, ker otoka Brač in Hvar ravno tam ustvarita Venturijev efekt ob maestralu.

Za ne-surfarje… pa ni kaj posebnega. Razen mogoče tega, da se je mesteca dolgo držalo nekaj bolj sproščeno (laid-back) surfarsko vzdušje.

V surfarskih časih je bil vetrovni raj – in je še vedno, ker otoka Brač in Hvar ravno tam ustvarita Venturijev efekt ob maestralu.

Za ne-surfarje… pa ni kaj posebnega. Razen mogoče tega, da se je mesteca dolgo držalo nekaj bolj sproščeno (laid-back) surfarsko vzdušje.[/quote]

Še en bližnji ‘plac’ je za surfarje. Opatija!

Ne boste verjeli – pridejo tipčki iz LJ ob petih zjutraj. Se razmetavajo tam po valovih, veter jih popelje po celem zalivu.
Ob 08. uri so že stuširani, rekviziti pospravljeni in šibajo v LJ na šiht. :-))) PRISEŽEM! Okol devetih že delajo, vsi opedenani v kravatah. To je življenje!

Za ne-surfarje… pa ni kaj posebnega. Razen mogoče tega, da se je mesteca dolgo držalo nekaj bolj sproščeno (laid-back) surfarsko vzdušje.[/quote]

Še en bližnji ‘plac’ je za surfarje. Opatija!

Ne boste verjeli – pridejo tipčki iz LJ ob petih zjutraj. Se razmetavajo tam po valovih, veter jih popelje po celem zalivu.
Ob 08. uri so že stuširani, rekviziti pospravljeni in šibajo v LJ na šiht. :-))) PRISEŽEM! Okol devetih že delajo, vsi opedenani v kravatah. To je življenje![/quote]

Vem. Bi me lahko velikokrat našel tam v preteklih časih – le da ni Opatija, ampak Preluka. Smo hodili tudi v študentskih časih – tam smo bili že okrog 3h zjutraj, pripravili opremo, malo še podremali v avtu… ko je začelo pihati pa hop v vodo!

V Preluki pošteno pihne burin približno ob sončnem vzhodu, potem pa popušča.

Pred desetimi leti sem bil na zlatem ratu,ker so vsi govorili,da je to najlepša plaža v evropi.Plaža me ni niti malo navdušila.Bil sem celo razočaran nad videnim.Veter,gužva in temno morje.Sam imam raje svetlo turkizno morje,ki ga je na Mallorki,Menorki,Ibizi,Sardiniji,Korziki,Malti,Grčiji,Cipru,Formenteri in Siciliji v izobilju.Na take plaže,kot je zlatni rat smo hodili v osemdesetih letih prejšnega stoletja,ker drugam nismo mogli.Vendar opažam,da večina slovencev še vedno misli,da je morje samo Hrvaška.Kako zelo se motite.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close