Kaj se je zgodilo s priljubljeno plažo Zlatni rat?
Dva dni močnega vetra, tudi do do 70 km/h. Priljubljena plaža Zlati rat, na otoku Brač, je začasno spremenila videz.
http://travel.over.net/kaj-se-je-zgodilo-s-priljubljeno-plazo-zlatni-rat/
V surfarskih časih je bil vetrovni raj – in je še vedno, ker otoka Brač in Hvar ravno tam ustvarita Venturijev efekt ob maestralu.
Za ne-surfarje… pa ni kaj posebnega. Razen mogoče tega, da se je mesteca dolgo držalo nekaj bolj sproščeno (laid-back) surfarsko vzdušje.[/quote]
Še en bližnji ‘plac’ je za surfarje. Opatija!
Ne boste verjeli – pridejo tipčki iz LJ ob petih zjutraj. Se razmetavajo tam po valovih, veter jih popelje po celem zalivu.
Ob 08. uri so že stuširani, rekviziti pospravljeni in šibajo v LJ na šiht. :-))) PRISEŽEM! Okol devetih že delajo, vsi opedenani v kravatah. To je življenje!
V surfarskih časih je bil vetrovni raj – in je še vedno, ker otoka Brač in Hvar ravno tam ustvarita Venturijev efekt ob maestralu.
Za ne-surfarje… pa ni kaj posebnega. Razen mogoče tega, da se je mesteca dolgo držalo nekaj bolj sproščeno (laid-back) surfarsko vzdušje.[/quote]
Še en bližnji ‘plac’ je za surfarje. Opatija!
Ne boste verjeli – pridejo tipčki iz LJ ob petih zjutraj. Se razmetavajo tam po valovih, veter jih popelje po celem zalivu.
Ob 08. uri so že stuširani, rekviziti pospravljeni in šibajo v LJ na šiht. :-))) PRISEŽEM! Okol devetih že delajo, vsi opedenani v kravatah. To je življenje![/quote]
Vem. Bi me lahko velikokrat našel tam v preteklih časih – le da ni Opatija, ampak Preluka. Smo hodili tudi v študentskih časih – tam smo bili že okrog 3h zjutraj, pripravili opremo, malo še podremali v avtu… ko je začelo pihati pa hop v vodo!
V Preluki pošteno pihne burin približno ob sončnem vzhodu, potem pa popušča.
Pred desetimi leti sem bil na zlatem ratu,ker so vsi govorili,da je to najlepša plaža v evropi.Plaža me ni niti malo navdušila.Bil sem celo razočaran nad videnim.Veter,gužva in temno morje.Sam imam raje svetlo turkizno morje,ki ga je na Mallorki,Menorki,Ibizi,Sardiniji,Korziki,Malti,Grčiji,Cipru,Formenteri in Siciliji v izobilju.Na take plaže,kot je zlatni rat smo hodili v osemdesetih letih prejšnega stoletja,ker drugam nismo mogli.Vendar opažam,da večina slovencev še vedno misli,da je morje samo Hrvaška.Kako zelo se motite.
Forum je zaprt za komentiranje.