Najdi forum

portugalska

Pri nas je padla odločitev o dopustu. Odpravili se bomo na Portugalsko in sicer z letalom v Faro.

Prav bi mi prišel vsakršen nasvet, sploh pa če kdo pozna kakšno dobro prenočišče po zmerni ceni………….

Verjetno boš morala dati kašen podatek več, saj ne vem, a gre samo za letovanje ali potovanje z renatanim avtomobilom.

Mi smo prevozili Portugalsko pred trami leti, bili smo tudi na jugu. Povej, kaj konkretno bi te zanimalo.

Tja bomo šli z letalom. Ker pa ne bi rada šla preko kakšne agencije, me zanima kakšne so tam možnosti prenočevanja, gostinska ponudba, cene, razne znamenitosti.

Sva se pa še danes pogovarjala o drugi možnosti – prepotovati Evropo do Portugalske z avtodomov, ki pa se mi v končni fazi sploh ne zdi tako neumna ideja za preživet dopust.

Skratka vsaka informacija bo padla na plodna tla.

Če si želiš ogledati kaj bolj konkretnega, boš vsekakor potrebovala lastno prevozno sredstvo. Če se od doma odpraviš z avtom ali avtodomom, je res, da potrebuješ kar nekaj časa, da prideš do tja, a je že na poti precej zanimivega. A potrebuješ potem vsaj 4 tedne. Če je časa manj, je mogoče res boljša varianta letalo in potem najem avtomobila, saj je pot samo do portugalske meje okrog 2500 km. Kar se tiče morja na jugu Portugalske je sicer res lepo, krasne plaže, prijetna mesteca, voda pa mrzla za naše razmere (pod 20 C).

Kaj je bilo nam všeč? Olhao (zelo lep kamp) z naravnim rezervatom, kjer se mešata sladka in slana voda, kar ustvarja idealne pogoje za bivanje raznovrstnih ptic. Največ flamingov pa smo videli takoj na meji s Španijo (Castro Marim), vse je bolj na divje, a se je splačalo.Tudi vsa mesteca bolj proti zahodu (Lagos, Albufeira, Lagoa) so vredna obiska. Mestu Faro smo se ognili, ker smo iskali manjša turistična mesteca. Vmes smo se ustavili še na trdnjavi v Silvesu. Pogledat smo si šli še najbolj zahodno točki (Cabo de Sao Vicente), kjer stoji svetilnik na spektakularni pečini.

Algarve ponuja tudi precej zabave. Mi smo bili navdušeni nad vodnim parkom Slide & splash Lagoa.

Prenočevali smo v kampih, ki so dokaj dobro urejeni, malo slabše sicer kot španski, a precej bolje kot večina hrvaških. Tudi kuhali smo si v glavnem sami, saj smo potovali z otroki. Je pa res, da smo jedli veliko rib, ki so res odlične in relativno poceni. Pa še najlažje jih je pripraviti.

Če imaš še kakšno vprašanje, pa le povej. Srečno!

Za predstavo o cenah si lahko ponudbe portugalskih hotelov, vkljucno s Farom, ogledas na:

http://exoticjourneys.org/slo/hoteli/index.htm

Mi smo potovali leta 1999, s svojim avtom od doma. Vsega skupaj smo bili na poti 3 tedne – če je več šoferjev se da v enem dnevu priti na Portugalsko.

Kampov je dovolj in niso dragi (saj niso bili).

Sicer me pa Portugalska ni prav navdušila.

Tudi mi potovali na Portugalsko s svojim avtom leta 99.:) Tri tedne, naredili 8000 kilometrov. vsekakor je za oglede bolje, če imaš lasten prevoz. Vožnje do Portugalske je kar nekaj, ampak ni tako zelo daleč. Smo brez prenočitve prišli iz andore domov, samo en šofer.
Bivali smo v kampih, jih je kar nekaj in niso dragi.

Hvala lepa vsem na odgovorih.

Mi bomo potovali iz druge smeri Evrope (ker pač trenutno bivamo v Belgiji) in sicer čez Francijo v Španijo, pa pol naprej na Portugalsko.

Računam še z tem, da bi si ogledali še kaj na poti skozi Francijo, mogoče še kaj v Španiji, pa pol naprej.

tako, da se moram en dan usest za računalnik in narediti točen potek poti. sem pač takšna, da si pred vsakimi počitnicami naredim plan poti, pa pol ponavadi še kakšen tur. vodič preštudiram, da lahko pol svojemu možu po poti sufliram kaj je to, kdaj so kaj zgradili……..

Nataša, nameravate le po Portugalski?
S fantom imava za poletje v mislih Portugalska in Španija (predvsem jug), greva pa z avtom. Komaj čakam.:)

Pozdrav.

Jst sem od začetka marca naprej v Lizboni. Grem na erasmus izmenjavo za 4 mesece. Ce boste v tistem času tam okol se potikali vas z veseljem peljem po mestu…mogoče pa lahko tud prenočišče zrihtam za kaksen dan. Po vsej verjetnosti bom imel svoje stanovanje oz. sobo. Več bom izvedel ko prispem v Lizbono.

Ne, malo postanka bo še v španiji in malo še v franciji. Trenutno pa sem še v fazi planiranja poti in prebiranja turističnih vodičev.

Upam, da boš užival in maksimalno izkoristil svoje bivanje na Portugalskem. Če gremo skozi Lizbono te kontaktiramo (upam, da je tvoj meil pod tvojim profilom pravi).

Drugače pa izkoristi vsak prosti dan tam in spoznaj deželo.

mi ti pa razkažemo Belgijo, če se boš kaj tukaj naokoli potepal.

Se lazje sem dosegljiv na primozskrt@gmail.com.

Lepo popotovanje…pa se mogoce vidimo.

najlepsa hvala za povabilo.
te kontaktiram po mejlu, ce bo nacrt obveljal poleti.
sicer se pa verjetno se kaj pisemo tukaj na forumu in bos povedal, kaksna je dejanska situacija v lizboni s stanovanjem. ce ne drugace, gremo pa samo na ogled mesta in pivo:)
na kater faks pa hodis?

Geografijo študiram! Glede situacije se pa definitivno se oglasim.

Se beremo.

LP

Midva sva potovala z avtom 7000 km . Več informacij lahko dobite na najini spletni strani www.adventure-soul.si[/url]

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close