pasman -tkon ali nevidjane
Mi smo lani bili na Pašmanu, v apartmaju v mestu Pašman. Smo tudi kolesarili po otoku in si med drugim ogledali Neviđane, kjer se nahaja lepa peščena plaža, primerna za majhne otroke. Apartmajev v Neviđanah ne poznam, lahko le rečem, da je zelo prijeten, umirjen kraj, kjer imaš v bližini plaže tudi bar, restavracije, tudi market. Na plaži je tudi tuš in gugalnice.
Tkon pa ne bi priporočila, saj je precej prometen kraj, predvsem zaradi trajektne luke.
lp
Tako kot je opisala mess, Tkon ni primeren za dopust, ker je tam trajektna luka, plaže z plitvo vodo za otroke tam ni.
Najbolj primeren kraj na Pašmanu je mesto Pašman. Ob robu mesta sta dva majhna kampa- ob cerkvici.
Eden je taljanski kamp, tam gospa oddaja tudi svoje prikolice v najem.Lastnica je Vesna Stagličič.
Plaža je 100m vstran, je v vodi mivka, lep zalivček, idealen za otroke. Edina slabost je, ker je ob plaži cesta, sicer ni glavna , je pa kar nekaj prometa. Slaba stran je tudi, da lastnik drugega kampa ob morju ne dovoli da se ostali kopajo in skačejo iz njegovega pomola.
Mi smo lani bili tu: http://mamaroza.com/ (uraden link, imaš tudi kontakt).
Se pa ta apartma nahaja v zalivu Lučina, kjer je v bližini (100 m) mivkasta plaža, ki jo omenja trobentica5. Ta apartma se nahaja ravno nasproti kampa. In res se tik ob plaži nahaja cesta, zato ni ravno primerno za majhne otroke.
Sicer pa plaža direktno pred tem apartmajem (mamaroza) ni mivkasta, ampak kamnita. Za lažjo predstavo ti posredujem točno točko te plaže pred apartmajem: http://goo.gl/maps/BdfjD
Bili smo zadovoljni, tudi z lastniki. Kraj je zelo miren.
Neviđane pa sem ti omenila ravno zaradi tega, ker je plaža lepša.
lp
Jaz pa sem bila lani v vili Marija v dobropoljani, Neviđane.
Bilo je super in bi letos spet šla tja, ampak sem prepozna.
Imajo 4 APP. sama sem bila v APP za 6 oseb za 58€ direktno od lastnika, ali pa 65€ preko agencije TA Bazilika.Je ful ugodna in letos spet potujem preko njih. In spet grem na Pašaman samo v Tkon.
Mi je pa ful žal za Dobropoljano, ker je plaža mivkasta in igrala za otroke, APP pa 20m od plaže z mivko.
Lp!
Mi hodimo že nekaj let z dvema majhnima otrokoma v kraj Kraj na otoku Pašman, ki leži med Tkonom in Pašmanom.
kraj Kraj je zelo raztegnjen in ima 2 velka zaliva…mi hodimo v tistega kjer ni samostana, kamor hodijo tudi tisti iz “harmonije”. Cel zaliv mivka, mivka oziroma droben pesek na plaži, senca pod borovcem na plaži….. za velik apartma z dvema ločenima spalnicama, velik balkon s pogledom na zaliv, damo 40 €. Prijazni domačini, ki nam spečejo tudi ribe 🙂
Jaz pa sem še ravno včeraj našla en ful lep APP za 6 oseb za 65€ na Pašmanu. Je sicer 80m od plaže in sicer v Tkonu, ampak je baje ful lepa plaža, lastnik ima dva mala otroka, pa ni problemov. Tudi sama imam dva mala otroka. Pa lastnik je ful prijazen. Če katero zanima imajo še nekaj fraj, jaz bom probala, ker v Dobropoljani ne najdem ničesar več, sem včeraj zvečer ta APP že rezervirala.
Pa ne delam reklame, samo kateri pomagam, ker se mi zdi ugodna cena, za tak APP, glede na čase, pa je vsaka pomoč po mojem mnenju dibrodošla.
Lp
Topsy ima prav. Smo vse prehodili peš in videli.
Glede na ostale plaže na otoku Pašmanu, v tkonu nikakvo.
Proti FKK je plaža široka 1m ali 2m, nad plažo po zelo zelo strmem pobočju (moraš po stopnicah) je pa cesta in čez cesto so apartmaji. Sicer ni povsod tako, ker cesta vijuga.
V centru je pristanišče, luka…
Proti Ugrinič, Kraju, pa je malo bolje, vendar če nimaš hiše v prvi vrsti, je pa tud bedno, praktično so na pol privat plaže…
Lepo prosim za info in slikice (predvsem me zanima plaža) tega apartmaja v Kraju. Hvala!
utrinkica@gmail.com
Lepo prosim za info in slikice (predvsem me zanima plaža) tega apartmaja v Kraju. Hvala!
utrinkica@gmail.com[/quote]
tusi jaz prosim in info in slicice.. Email: makoter07@gmail.com
No pa da še jaz podam svoje mnenje.
Meni je tudi v Tkonu super. Res, da je tam trajektna luka. Pa kaj. To ni nič slabega. Hitra povezava z Biogradom.
Kar pa se plaže tiče. Je čisto enaka kot v ostalih krajih na otoku.
Plitva voda, mivka v vodi, bližina centra, otroškega igrišča, …
Meni je bilo super. Tudi na desno proti kampu Sovinje, edinemu FKK kampu na otoku, so plaže lepe in mivkaste z naravno senco.
Skratka Tkon je super, pa še vedno se nekaj dogaja. Ne ful, ampak v primerjavi z ostalimi kraji.
Da še jaz podam svoje mnenje.
Tudi meni je v Tkonu super.
Sprehajalna pot do mesta Kraj ali do FKK Sovine.
Center mesta blizu, se vsaj nekaj dogaja. Na mestni plaži kjer je veliko sence ni bilo gužve, na plaži sami peskovnik za otroke, v plitvi vodi mivka.
Skratka nam je všeč.
Glede na to da je trajektna luka, se mi zdi prednost, saj je dobra povezava z Biogradom. Kar se tiče prometne gužve ni neke sile.
Odvisno kaj pričakuješ.
Skratka letos gremo spet in komaj čakam.
Forum je zaprt za komentiranje.