Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kam prvič v lastni režiji?

kam prvič v lastni režiji?

Pozdravljeni!

Z možem bi šla prvič nekam v lastni režiji, pač samo letalska karta in nahrbntnik. Kam predlagate? On pušča odločitev meni, mene pa mika na vse konce. Kje bi bilo dovolj varno in ne preveč drago ?

Hvala za odgovore!

Aja, šla bi jeseni ali pozimi, nekako za dva tedna.

Verjetno bi bilo dobro, da se najprej odločita vsaj za kontinent! 😉

Sicer pa – ker tudi mene mika na vse konce, se ponavadi odločim potovati tja, kamor se lahko v tistem trenutku najceneje pripeljem. Pred kratkim sem tako letel v Peking in nazaj za celih 327 €!

Nekaj idej lahko najdeta v popotniških vodnikih na:

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Hvala Daniel!

Zelo me mika Sri Lanka – karta 745€, dol pa itak ne zapraviš dosti. Sem pa brala, da je pametno najet zraven avta še voznika.Bova videla.do zime se še stokrat premislim 🙂

S fantom sva sla na Sri lanko prek agencije in sicer sva dobila eno ugodno last minute ponudbo za 800eu 14 dni all inclusive hotel 3*skupaj s taksami. Ker sem bila do tedaj na pocitnicah samo po Evropi, je bila zame Sri lanka pravi sok. Sem potrebovala nekaj dni, da sem se sprijaznila… in potem, ko sem se privadila, smo se ze vrnili domov. Naslednje leto smo odsli na Tajsko v lastni reziji. Cisto drugo, bolj Evropsko. Sem brala in tudi marsikdo je rekel, da ce gres prvic v lastni reziji, da je super destinacija Tajska. In se s tem tudi strinjam. Sem se pa na Sri lanki marsicesa naucila… brantanja, odganjanja tecnih beachboysev in tistih mrhovinarjev pred hoteli…. na koncu mi je bilo zabavno. Sem bila pa zadovoljna, da smo sli z agencijo. Ceprav bi sla sedaj tja v lastni reziji.
Jaz najprej predlagam Tajsko… in sele nato kako drugo dezelo vzhodnega sveta. Obstaja nizkocenovni letalski prevoznik. Poglej na http://www.airasia.com, ki leti na relaciji London- Kuala lumpur(malezija). Do londona prides z ryan airom al easy jetom… iz trsta. Iz Kuala lumpurja pa prides kamorkoli… tud ful poceni :). Sam pot pod noge in veselo popotovanje. Vsekakor pa s cimmanj prtljage…pa cimmanj sekiranja:)
cau

Hvala maja5000 za vse nasvete!

Jaz bi šla tudi z agencijo po tako nizki ceni.Se ni za prenaglt, in sedaj ko sem sama v agenciji bom že kaj zanimivega našla 🙂

Zdravo

Jaz sem šel prvič v lastni režiji v Mehiko. Bilo je super in ni nobenega problema potovati sam.

Drugače pa če te zanima zgodovina + naravi bi ti definitivno priporočal Peru + Bolivijo. Tam sem bil lansko leto in je bilo res dobro, brez vsakih problemov. Je pa fajno za tiste konce če znaš vsaj malo špansko. Ampak se da preživeti tudi brez…

LP

Mislim,da imaš prav Bajo. Tudi sama sem že mislila na Južno Ameriko. Kdaj pa si bil ti v Peruju oz.Boliviji? Ne vem kateri letni čas bi bil primeren. Kako pa je z javnimi prevozi? Ali pa je bolje rentat?
Drugače vsaj španščina mi ni problem 🙂

Gre morda še kdo v tiste kraje v bližnji prihodnosti?

LP

Jaz sem bil tam maja. Vreme je bilo ok. Na obali peruja vroče, v andih pa malo manj, ampak vseeno sorazmerno toplo.

S prevozi ni nobenega problema. Avtobusi so na vsakem koraku. Avtobusov imaš pa res več vrst, od spalnikov s posteljami do lokalcev… Izkušenj z rentanjem pa nimam, ker ponavadi vedno uporabljam javni prevoz, kar je meni osebno bolj všeč.

Sicer pa ti samo kupi karto in pojdi, boš videla, da ni nobene panike, sploh v takih, turistično precej razvitih državah.

LP

Najprej bi pogledal ceno letalskih vozovnic na:
http://www.bookingpoint.net/sl/letalske-karte/posebna-ponudba-PP3.html
in izbral primerno destinacijo

Priporočam sri Lanko. Midva sva šla prvič tja. Šri Lanka je precej bolj neokrnjena in neskomercialzirana kot Tajska. Poleg tega lahko v 14 dneh vidiš praktično celo. Kupila sva samo karto za 500 eur iz MUC in ruzak. Ko prideš tja te itak že pred letališče, snubi na ducate šoferjev. Najela sva enega le toliko, da naju je odpeljal do enega hostla, ki sva ga našla v Lonely Planetu. Tudi potem sva nejela šoferja, da naju je 10 dni vozil naokrog, čez vso Šri Lanko. vmes sva zaradi samega doživetja poskusila tudi javni prevoz za kakšen dan. Bilo je nepozabno, pristno. Šla sva izven sezone in do zadnjih 3 dni nisva videla nobenega turista, vse je bilo prazno, vsi so naju gledali kot čudo, dalo se je ful barantat. Šofer naju je peljal celo k njemu domov, predtsavil družino, nas pogostil, razkazal hišo (barako) in vrt. V glavne videla sva praktično vse pomebne stvari v kratkem času in preživela ogormna časa z domačini. Je pa res, da bi bilo še bolj doživeto najbrž, če bi ves čas uporabljala javni prevoz (sicer groza), ampak potem rabiš 1 mesec, ker ti vzame precej več časa…

ojla

a si ze pobegnila na lepše ali še vztrajaš pri nas:)

jaz sem dala skozi že afriko, ja ameriko, azijo in evropo.. pa ti za prvo potovanje priporočam AZIJO.. povsod je lepo, povsod je tako da komaj odideš nazaj…
J Am je bila meni zakon, vsa mistična in ljudje veseljaki in pol.. dobri itd… prevozi urejeni, ni panike s transportom, edino razdalje so velike za kam prist…

AFRIKA: kontinent ki te začara in trenutno se samo še tja vračam, dokler ne prečešem vseh držav… :)) transporti možni, ampak v afriškem stilu, počasi in ne sekiraj se, saj bo, samo ni rečeno da danes, bo pa zagotovo:) ljudje pa itak ZAKON:)) prenočišča tak tak, jaz ponavadi spim pri domačinih…ne v hostlih..hrana pa svašta, od dneva odvisno kje si.. jaz sem se odločila da stavim na ananas v afriki:) drugač pa banane v vseh vrjantah.. meso pa probaj zebro.. odlično meso

AZIJA: noro dobra hrana, super prenočišča, urejen prevoz, javni in vse mogoče zasebne varjante z motorčki itd:) destinacije ful priročne za kej pogledat in morm rečt da ljudje tak fajni, ma ka naj ti rečem zaki azija za prvič.. ker je po moji presoji najbolj varno, najbolj udobno in najbolj POCENI…

uživaj kjerkoli boš, ruzak varjantaje zakon,

lepo pot ti želim

aja PS: moje prvo potovanje čez lužo je bil Vietnam.. in mi ni žal… superca:)

barbs

Živjo,

jaz vedno potojem v lastni režiji. Za prvo potovanje sem k sreči izbrala Avstralijo, kjer sem si nabrala popotniške izkušnje – to je čisto nekaj drugega kot luksus agencij.

Ko greš prvič sam se mi zdi pomembno:
– izberi državo kjer večina prebivalcev govori jezik, ki ga razumeš (Brazilija je bila kar težavna – zelo malo jih govori Angleško, ker Portugalsko ne razumem, sem si zelo dobro pomagala s phrase book)
– država, ki je dokaj varna in urejena (Uganda je bila nora, ampak nikakor za začetnike; Avstralija je za to idealna – tudi v 5 let starem Lonly planetu so bili vsi podatki točni – tudi cene)
– destinacija, ki je dokaj majhna (solo potovanje ti vzame kar nekaj časa za iskanje avtobusov, nočitev,… vmes pa še spoznaš polno lokalcev s svojimi čudovitimi zgodbami,…)

V glavnem pa pejta tja, kamor vaju vleče srce in ne delajta prevelikih planov, ampak se prepustita pustolovščini.
Srečno,
Vesna

Jaz sem šel kot mulc, pred leti za prvega novembra s trajektom v Grčijo. V enem tednu sem porabil cca 250 EUR, prepotoval pa sem cca 2000 km, pretežno po celinski Grčiji. Najbolj nepozabno je bilo kopanje v Egejskem morju (23 stopinj), točno na prvega novembra, ko so doma vsi po pokopališčih v megli in mrazu prižigali svečke…

midva sva bla prvič v svoji režiji vb-irska, zakon, ni mi žal da nisem šla gor s kako agencijo, saj bi za tak denar in za toliko časa videla 10krat manj, tako da vedno v lastni režiji ni važno kam

Živjo,

midva s fantom se odpravljava na Šri lanko začetek septembra: 4 dni ture, 6 dni hotela.
Skrbi me malarija. Kakšna je tvoja izkušnja? Si jedla tablete?

Vsaka informacija bo v pomoč.

hvala

Jaz sem sla v Kolumbijo, priorocam. Varma, poceni, narava cudovita.fino je ker se ni masovnega turizma.

Je bil že kdo na Sulawesiju? Mene pa tisti konec zanima, zlasti to, kako najugodneje do tja …

Ursus, zanima me samo, kolko približno te je prišel šofer za celih 10 dni?

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close