Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice 200€ kazni za parkiranje avtodoma na PARKIRIŠČU!

200€ kazni za parkiranje avtodoma na PARKIRIŠČU!

Pozdravljeni!
Ker smo pred kratkim prejeli kazen za nepravilno parkiranje našega avtodoma na parkirišču od bloka v katerem živimo, me zanima kje tisti, ki živite v blokih puščate svoja vozila?

Po odloku Mestne občine Ljubljana, je avtodome in ostala bivalna vozila nedovoljeno parkirati kjerkoli na katerikoli javni površini, razen, če je to izrecno dovoljeno.

Stvar se ni zgodila prvič, kazen pa je visoka (200€). Resnično me zanima kako si predstavljajo pametnjakoviči v MOL-u, ki so izglasovali to določilo, kje naj blokovski prebivalci hranimo svoje avtodome. Nimamo vsi denarja za plačevanje hranjenja na Ježici, poleg tega, pa je to nesmiselno, saj se avtodom uporablja tudi po večkrat na teden kot prevozno sredstvo. lp

Naj še dodam, da je bil parkiran na mestu, kjer ne moti nobenega. Zasede samo eno parkirno mesto, torej ni opcije, da bi lahko nekoga motil, ker bi zaparkiral 3 prosta mesta… lp

Prav je da si dobila kazen. Parkirna mesta v mestu zagotovo niso namenjena temu da jih zasedajo avtodomi.

Bedarija.Pa 200 evrov…Če bi se povsod držali takega reda še ne rečem…drugače bi bilo lahko prvič samo opozorilo.
Sem iz okolice Ljubljane in će pridem v Ljubljano,ne upam nikjer drugje parkirat,kot samo v parkirni hiši.

Mi ga peljemo domov in ga damo po kozolec.

Glej, če imaš denar za avtodom, potem si dolžna poskrbeti tudi za njegovo pravilno parkiranje. Če nimaš parkirnega mesta (očitno ga nimaš, saj je kot pišeš parkirišče pred blokom javna površina, ki ni namenjena parkiranju avtodomov, to je celo prepovedano), si ga moraš pač najeti. Jaz sem si za svoj avto morala parkirno mesto kupiti, zdaj ko pa imamo dva avta, smo pa najeli še eno parkirno mesto. Pač plačamo še za to drugo mesto 50 EUR na mesec. Tako da ne pišem tega kar na pamet. Časi zastonj parkiranja so več ali manj mimo. Sicer se po mojem osebnem mnenju na večini divjih parkirišč v Ljubljani še vedno splača na divje parkirati in vsake toliko plačati kazen, ker te pride ceneje, kot pa najeti parking, saj redarji hodijo okrog po divjih parkiriščih bolj redko. Ampak potem pač plačaj kazen in se ne pritožuj.

raje se vprašaj kaj je narobe s tabo

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Sr strinjam.
Če človek že ima denar za nakup avtodoma, registracijo, vzdrževanje, pa naj plača še parking tam, kjer se avtodome parkira.
Kaj, če bi v enem bloku pol stanovalcev nabavilo avtodome, le kako bi to zgledalo? Ob predpostavki, da najbrž skoraj ni bloka v Sloveniji, kjer bi bilo parkplacev v izobilju.

Bedarija.Pa 200 evrov…Če bi se povsod držali takega reda še ne rečem…drugače bi bilo lahko prvič samo opozorilo.
Sem iz okolice Ljubljane in će pridem v Ljubljano,ne upam nikjer drugje parkirat,kot samo v parkirni hiši.[/quote]

Saj zato pa so parkirne hiše.
Se bo treba počasi tud v Sloveniji navadit, da se ne parkira kar vsepovprek in zastonj.
Pejte mal čez mejo pogledat, v Avstrijo, Italijo …

Zakaj pa sploh rabiš stanovanje, če imaš avtodom?

To pa že dolgo velja, da avtodomi, prikolice, kombiji, manjši tovornjaki nimajo kaj delati na parkirnih površinah, namenjenih za osebna vozila. Tudi če ne bodo redarji prišli mimo in te našli, jih bodo prebivalci poklicali in ga boš vedno morala odstraniti in plačati kazen. V blokovskih naseljih namreč hudo primanjkuje parkirnih mest in je vedno boj zanje. Zato ni šanse, da stojiš več kot pol ure tam, pa še to ni ziher. Da bi pa ti hranila svoj avtodom tam več dni, pa ni nobene šanse. Če ti iz jeze ne uničijo avtodoma, ti pa zanesljivo pokličejo redarje.
Povprašaj kakšne kmete, ki bi ti proti plačilu seveda, dovolili parkirati na njihovem dvorišču ali pod kozolcem, ali pa parkiraš na parkiriščih, kjer je prostor namenjen tudi tem vozilom. Seveda pa ne zastonj. Pa to že zelo dolgo velja, me čudi, da tega ne veš.

Vsak, ki občuti Jankovićev nenasitni žep si naj prebere, kaj sem pisal pred leti. Sem vse napovedal.

To je po trenutno veljavni zakonodaji kjer je avtodom (kot povsod v EU) definiran kot osebno vozilo – bedarija.
Vsaj eden mojih znancev ima namesto drugega avta v družini avtodom in se z njim dnevno vozi – tudi v službo.

Le zakaj ga ne bi smel tudi enako parkirati?
Zna kdo smiselno odgovoriti na to – in ne le citirati odlok MOL (ji je verjetno protiustaven)?

Moje vprašanje velja ob predpostavki, da ta voznik zna voziti in parkirati – saj avtodom – če ni ravno ogromen – zasede enako prostora kot kombi ali velik osebni avto.

Hvala za vaša mnenja, čeprav iz nekaterih veje slovenska foušija..

Poudarjam, da je to parkirišče le redko popolnoma zapolnjeno in tako eno parkirno mesto ne more biti razlog za pritoževanje.

Prosim vsi zaplankanci, ki prihajate s takimi v stilu “če imaš denar za avtodom, imej denar za parkirišče”, možgani vam ne sežejo dlje kot do sosedove bajte? Kot sem prej rekel, ni problem dat denar za hrambo, problem je, ker se avtodom uporablja tudi po parkrat na teden, v bližini pa ni nobene pametne hrambe za počitniška vozila. Vsaj preberete lahko natančno preden pljuvate!

Problematično se mi zdi, da vsi zagovarjate, da se avtodomarje kaznuje. Navsezadnje vam tujci prinašajo denar, vi bi jih pa skenslali..? Kakorkoli, prej se je našel en pameten, ki trdi da je v tujini še bolj strogo… Lahko ti povem, da sem 100% prepotoval več po tujini kot ti in vem, da so zelo tolerantni do tujcev z avtodomi. Težave so le mogoče s kakšnimi zagamanimi avstrijci (in slovenci).

lp

Žal je v tujini bolj strogo. Tam še ob cesti ne smeš ustaviti, če ni dovoljeno za avtodome. To bi bilo pa res fino, če bi se vsak ustavil, kjer bi mu bilo všeč. En red pač mora biti. Če greš pa po bivši Jugi, pa lahko stojiš pod vsako hruško.

Tole zgoraj… je žal čista oslarija. Drži (vsaj približno) le za Hrvaško – po veliki večini evropskih držav pa lahko ustavljaš, parkiraš in prespiš čisto brez problema.
Predvsem v Franciji, Italiji, Španiji, Portugalski, Irski, Škotski, Norveški, Švedski, Finski, itd.

mene so poicaji poklical in mi rekli, ce sem lastnica vtodoma tega in tega, nej ga grem prec umaknit, ker mi prihajajo pisat kazen – poklical sosed, zivim v lj…
prisla tja in ta super sosed mi je nabol kovino v ventilcek, d mi je gumo spustu, da nism mela km odpelat, tko da sm kr tm pricakala policaje….
no, so vidl zadebo, skomignil in rekl nej resim v 4 urh, drugac mi jo bodo mogl napisat…
sm zrihtala… ce bi pa teg soseda dobila, i mu pa dobesdno jajc odtrgla….
stal je 2 uri… hotla ga samo nalozit z pot…
policaji so mi razlozil, da oni in redarji pisejo kazni avtodomom samo, ce jih poklicejo…
tko da, mal se ozri kj zivis, sicer pa ze vids na formu kaksne pisejo…

Kot rečeno, prepotoval sem mnogo več, kot večina od vas tukaj, tako da se prosim ne spuščajte v take debate. Tujina je zelo tolerantna do avtodomov in pika. Jasno pa je, da se ne sme parkirati, kjer je prepovedano. V Lj. je prepovedano povsod, razen tam kjer izrecno piše, da je dovoljeno (v celem mestu so 3 taka območja).

Hvala za koristen odgovor. (Na žalost) vidim, da ni osamljen primer. Mi smo sicer dobili kazen že pred letom, pa smo kasneje nekaj časa parkiravali na privat zemljišču, čim smo ga preparkirali na parkirišče, ni minilo 10 dni, pa je bila kazen. So pa že prvič redarji povedali, da so urgirali na zahtevo enega od stanovalcev… Poleg kazni je zanimivo, da so namontirali še lisice, da bodo ja čimveč pokasiral… Kot pravim, žalostno, da imamo take kretene v MOLu, da izglasujejo tak odlok. Bo treba na kakšen pogovor z Jankovićem očitno.

S sosedi so pa povsod težave. Pa naj še kdo reče, da slovenci niste(mo) fouš vsakemu, ki ima kaj več od nas.
pa lep večer še naprej vsem!

Dajte mi lepo razložiti, zakaj vedno samo foušija.

Poanta je ta, da tudi jaz nisem vedel, da avtodom ne smeš parkirati, lahko paparkiraš kombi?Kakšna je razlika z obema se lahko voziš po ljudbljani in z obema lahko parkiraš.

Ljudje ste malo preveč zajedljivi in vsem privoščite, da se jih po žepu udari. Potem boste pa isti ljudje jambrali, kaj zvišujejo cene.

Ta odlok je en velik nesmisel, pa še en kup odlokov, važno, da se zaračuna, da se v blagajno nateče kaj denarja, ga preveč potrošimo, zato če je treba, si še kakšen odlok izmislimo, četudi bebast.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Tako je, Primož!

Živeli mi Notranjci in Dolenjci!

P.S. Tudi Lublanski Slovenci bodo počasi spoznali, koga so voli-li!

nisem lastnica avtodoma. me pa čudi zakaj in predvsem kako se ekonomsko (bencin, npr) splača met avtodom kot vozilo za vsakodnevno pot v službo.
Zanima me tudi, kako bi se vam zdelo, da kot stanovalci bloka izvisite za parkirišče, ker ga je zasedel en z avtodomom (po možnosti kot drugi ‘avto’ v družini), zanima me tudi kako bi reagirali, če bi v tem avtodomu dejansko kdo potem tudi bival – morda študenti, narkomani, ‘popoldanski počitkarji’?
Po mojem mnenju je avtodom prvenstveno namenjen dopustovanju in potovanju, ne pa vsakodnevni uporabi v mestu – mate službeno parkirišče?

Odlok je pač tak kot je, naj ga avtorica podrobno preuči in poskuša kazen spodbijati, čeprav ne vem zakaj – mesta so za avtomobile, pa še teh je preveč.

Domišljija dela čudeže.

Nekateri si provoščijo hišo s parcelo, drugi pa živijo v bloku in si kupijo avtodom. kredit, odplačevanje, ni nobene razlike. Če želite videti problem, ga boste vedno našli, če pogledamo hišo in 1000 kvadratov vrta, bomo jambrali zakaj si privošćijo tisoč, če pa je petsto dovolj. Takšni smo.
Tako je odloki so takšni, treba jih je preučiti, čeprav so totalno bebasti in vemo kakšnemu namenu služijo. Koliko ljudi pa ima avtodom v Ljubljani?

Tukaj en gre za vprašanje, če ima avtodom, gre za neumno kazen. Več koliko je avtomobilov na parkiriščiš, ki so neregistrirani in jih lastniki ne umaknejo in vseskozi zasedajo parkirna mesta? Lahko so tam samo zaradi dejstva, ker je to osebni avtomobil, čeprav stoji tam že pol leta in več. Takšnih avtomobilov je mnogo več kot avtodomov, da o starih kombijih ne govorim.
PA lahko tudi v avtu živijo narkomani in brezdomci, zato je takšno dimišljijsko razmišljanje odveč.

Odlo je jasen, pa ta ni edini, nemenjeni so ne redu, ampak polnjenju blagajne Oblastniki bi najraje videli, da vsi živimo s plačo 800€ in se vozijo z javnim prometom, živimo v bloku 30 kvadratov z enim otrokom, brez hobijev, hodimo v službo in kimamo.

Primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Počasi se bomo očitno morali navaditi, da je prepovedano vse, kar ni izrecno dovoljeno.

Tako da…
Za danes sem mislila skuhat riž in zelenjavno mesno prilogo. Pa me zanima, ali to sploh lahko, glede na to, da je nedelja in bi morala verjetno narediti govejo juho?

Andreja Verovšek, univ. dipl. soc. del., edukantka telesne psihoterapije *** Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

huh, je še nekaj treznih in malce širše razmišljujočih glav na MONu.. Kot že prej povedano, avtodom je edini v soseski, vsi vejo, da imamo avtodom že 20 let. Parkirna mesta so še prosta, pa tudi če ne bi bila. Kot sem povedal, avtodom ne zasede več kot eno parkirno mesto, torej sem čisto upravičen do parkiranja, glede na to, da avto tam ne stoji po mesece skupaj.

Hvala za odgovor Primož, Andreja, si me nasmejala.

lp vsem, gremo z avtodomom na izlet, vsi nevoščljivci pa bodite doma ob tako lepem vremenu! 🙂

Nekdo iz sosednje ulice ima avtodom za vsakodnevno vožnjo, ker ga vidim včasih tudi večkrat na dan, ko se pelje mimo nas. Tudi pri trgovskih centrih ga vidim parkirati. Prav zanima me glede na tole debato, kako je zmenjen z redarji. Nismo pa iz Ljubljane.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close