Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Wizzair – Easyjet?

Wizzair – Easyjet?

Hej.
V decembru načrtujem izlet v London. Izbiram med Wizzair in Easyjet prevoznikom. Cena je približno ista.
Ima kdo izkušnje? Ali kater rad zamuja?
Na internetu piše, da lahko imam ročno prtljago. Ali lahko imam kovček na kolesih teh dimenzij ali moram imeti kakšno torbo? Ročno prtljago imam lahko potem na letalo in je ne rabim oddati v check-in? Kako pa je s tem pri varnosti kontroli? Mi jo bodo preverjali? Najbrz moj mogla torbico dat v kovček, iz njega pa potem telefon, fotoaparat?
Katero letališče (če imate izkušnje) se vam zdi bolj pri srcu – Stansted ali Luton? Kje je boljša povezava do Londona? Slišala sem za EasyBus. Ampak lahko grem na bus kljub temu, da nisem potovala z EasyJetom ali imajo kaj povezano?
Se opravičujem za toliko vprašanj, ampak potujem z letalom prvič.
Aja mi bi lahko prosim nekdo povedal kako poteka online check-in? Sprintat morem potrdilo? Kaj pa v Londonu, ko nimam tiskalnika?

Lep dan:)

Z Wizzairom še nisem letela, sem pa enkrat brala, da imajo precej večje omejitve glede ročne prtljage kot Easyjet. Preberi si na spletni strani obeh, imajo vse napisano.
Z Easyjetom sem letela v London pred par leti, vse je štimalo. Takrat so bili zelo striktni glede 1 kosa ročne prtljage, ena gospa pred mano je imela poleg kovčka še malo torbico in jo je morala pred vstopom na letalo stlačit v kovček. Morda so zdaj kakšne spremembe, Ryanair recimo dovoli zdaj 2 kosa ročne prtljage, ampak kot rečeno, vse piše na njihovi spletni strani.
Easybus je čisto fajn varianta z letališča do Londona, seveda se lahko pelješ z njim tudi če ne letiš z Easyjetom. Priporočam čimprejšnjo rezervacijo oziroma nakup vozovnice preko spleta, ker prej ko to narediš, ceneje je. V obe smeri, z letališča v London in nazaj.
On-line check in narediš lahko 30 dni pred poletom, torej če boš v Londonu manj kot 30 dni, si to narediš tudi za povratni let že doma, sprintaš oba boarding passa in to je to.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close