Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice javni prevoz po Dunaju

javni prevoz po Dunaju

Prvič gremo na Dunaj, zato bi prosila za malce nasvetov glede javnega prevoza. Berem da je super, hiter in poceni, zato bomo vandrali okoli kar s pomočjo tega. Kolikor gledam imajo otroci v tem času zastonj (pod 6 let itak, do 15 let pa sedaj tudi, ko so počitnice) ? Je to res, upam, da sem prav razumela:)

pa še glede vstopnic…vozili se bomo z Maxingstraße (pri ZOO) v center in nazaj. Na strani hotela piše, da vozi mimo bus in tudi U4…Google map mi pa kaže en kup hoje in ful čudne povezave. Se kdo spozna na to? Ali karta velja za celo destinacijo, tudi s prestopanjem ali ob vsakem prestopu kupiš novo?

če ve kdo kaj več, se močno priporočam za nasvete! že vnaprej hvala!!

Dunaj ima res super urejen javni prevoz, ko si tam, se brez problema znajdeš.
Mi smo bili v hotelu Bergwirt, tudi na Maxingstraße, bolj na koncu oziroma na vogalu ulice. Na vsaki strani hotela je avtobusna postaja z različnimi linijami, se ne spomnim, da bi bil kak problem prit do mesta. Tule najdeš en kup informacij na temo prevoza po Dunaju.
Priporočam Vienna Card, ki poleg prevozov nudi še določene popuste pri ogledih oziroma vstopninah. Nam se je obnesla, se da pa zračunat, če se splača, malo poglejte, kaj bi si šli ogledat in kakšni so popusti. Če te ne boste vzeli, se vam pa prav gotovo splača kupit 24/48/72-urne karte za prevoz, pač odvisno, koliko časa boste tam. Center mesta je sicer obvladljiv peš, se je pa fajn še malo naokoli zapeljat, če boste šli v Prater recimo, ni za peš, pa še kaj.
V glavnem, uživajte, Dunaj je krasen! Nisem bila že kaki dve leti in ga že prav pogrešam…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close