Cres – Zaglav, D 1.2 8/1 Ministrstvo za javno upravo
Zanima me če je kdo na forumu, ki je letoval v dotičnem apartmaju v naselju Zaglav. Gre za apartma, ki ga oddaja Ministrstvo za javno upravo. Ker ga oddaja že vrsto let, me zanima ali mi lahko kdo pove, v kateri vrsti se nahaj ta apartma, ali ima teraso ali balkon.
Če pa ni nikogar, bom zadovoljna tudi z vsako oceno tega turisničnega naselja, od drugih, ki ste letovali v bljižini. Je kaj posebej za pohvalit, pograjat. Na kaj naj pazim oziroma kaj naj ne pozabim vzet s seboj.
Mi imamo tam apartma, in na splošno je takole, odvisno od vaših pričakovanj. Jaz, ki mi odgovarja mir in me stopnice do apartmaja ne motijo Cres ensotavno obožujem. Drugače pa nasleje premore trgovino, zraven tudi restavracijo. Hrana dokaj solidna, natakarji zelo prijazni. Drugače imate zvečer ob cesti do naselja Martinščica tak lep sprehod cca 20 minutk, priporočljivo je imeti v roki svetilko, ker ni osvetljave na enem delu cestišča, je pa lep sprehod, milijon zvezdic nad tabo zraven morje…..Tam je več manjših gostilnic, pa kak štant, pa fast food…..Zvečer se radi odpravimo tudi do avtokampa Slatina, ker imajo vsak večer Mini disko za otroke, se jim dogaja, z očijem greva med tem na pivo…..s prijatelji, pa je. Dogajanja za najstnike ni prav veliko, se pa družba dobi na ploščadi, pa se zabavajo po svoje. Na plaži so kamnečki, nujno je marela pred soncem, sence ni ravno veliko, poleti pa zna biti zelo vroče. Mi ko smo dol recimo v glavni sezoni, se odpravimo večkrat zvečer na kak izlet v mesto Cres, ali Mali Lošinj in čeprav dopustujemo tam že več let, se vedno zelo radi vračamo na Cres. Zelo nam je ljub in pri srcu. Upam, da sem vsaj malo pomagala. lp
Ce ima kdo kakršne koli fotografije naselja mi naj jih pošlje na rebeca.lifeisbeautyful@gmail.com
Na internetu jih je bolj malo uporabnih, hvala.
v samem naselju je v sezoni, 7., 8. mesec nora gužva, panika glede parkiranja, ponoči pa glasno, glasno… To je tako naselje iz 80ih, kjer so zadnja leta zagrebčani in slovenci poceni pokupili te appartmaje oz. bolje rečeno studie, potem pa brezglavo, brez načrtov in dovoljen dozidavali, prezidavali, se širili levo in desno… No, tudi hrvati so se počasi zganili in že letos naj bi se stvari začele urejeti in se bo vse, kar ni v prvotnem PP porušilo. Ker tako kot je sedaj, res ni več ničemur podobno. Zelo zabavno je videti, da so si nekateri predrzneži nacionalizirali kar skupne parkirne prostore ali z zidovi ogradili skupne površine??? kaj takega človek res redko vidi 🙂
Da ne govorimo o tem, da so stopnišča in skupne površine, ki si jih še nihče ni prisvojil totalno zanemarjene. No-ko prideš naslednjič, si kako tako površino že kdo ogradi, postavi nadstrešek ali razširi apartma.
P.S.: Prostori MJU pa so lepo urejeni, vse je novo in nič ni kar tako prezidano, dozidano, lepo vzdrževano…
Sprehoda od Zaglava do Martinščice v temi pa ne bi priporočal, ker je zelo nevarno, nobenega pločnika, tema, na eni strani odrezan hrib in se ti lahko z majhnimi otroci od skrbi samo živci skravžljajo. Je bolje it z avtom-bolj varno. To seveda pomeni, da ko se vrneš ne boš imel kje parkirat, koga zaparkiraš, zjutraj pa tradicionalni kreg na parkingu-kar je v Zaglavu že tradicija.
Fino je izven sezone-maja npr., sam takrat pa črnograditelji žagajo, brusijo, gradijo zidove, nadstreške, podaljške… tako da spet ni miru :-).
Apartma je čisto na vrhu hriba v zadnji vrsti, do trgovine je okoli 60 stopnic razgled je prelep vendar je celotno naselje potrebno obnove. V času glavne sezone je velik problem z parkiranjem saj je parkirišč manj kot avtomobilov. Naselje je mirno in ni ne vem kaj za početi zvečer je pa primerno za družine. 1.8. imajo v bliznjem naselju fešto.
Forum je zaprt za komentiranje.