obisk Benetk
Oj!
Jaz sicer nisem nikoli bila v Benetkah za več dni. Zato za hotel nebi vedla.
Mi ponavadi gremo zjutraj okoli 7h z vlakom iz Trsta in zvečer okoli 7h ali 8h se vračamo iz Benatk. In nam je čisto dovolj.
Glede ogledov pa…več ali manj te že vsakemu znane stvari.
Na trgu Sv. Marka si obvezno poglejte notranjost cerkve sv.Marka, Doževa palača, vzpnite se na zvonik- lep razgled na cele Benetke, most Rialto, kjer je veliko trgovinic. Lahko se zapeljete z vaporettom po Canalu Grande ali pa z gondolo ( če vas je več si lahko razdelite stroške – okoli 70 eur za 30-40 min, v eno gondolo pa gre 4, 5 ljudi ). Lahko greste tudi na katerega izmed otokov
( Murano- steklo, Burano…).
Lep izlet.
Jaz sem v Benetkah prezivel štiri dni in ti povem da se splača. Proti večeru ko oddidejo vsi enodnevni turisti se je še prav prijetno sprehajat naokolo. Problem je edino nočitev ki zna biti draga. Jaz sem bil v hostlu Venexia, 10 minut od mosta Rialto (25 evrov na noč, soba za štiri). Kaj se splača videti: najboljše je da se sprehajaš po mestu da se ˝izgubiš˝. Tako vidiš tiste očarljive Benetke (in spoznaš zakaj je eno izmed najbolj zaželjenih mest za ogled na svetu; čeprav nam Slovencem je preblizu in samo zamahnemo z roko – Benetke, eh?) Poglej si še doževo palačo, baziliko sv. Marka, Akademijo ali pa Guggenheimov muzej, sprehodi se do Arsenala in pomorskega muzeja, pokukaj v kako cerkvo, teh je itak preveč da bi si ogledala vse… Pa na otoke ne pozabi Torcello, Burano, Murano… v glavnem prepešači mesto se splača.
Živjo,
hoteli v Benetkah so kar dragi. Priporočam obisk izven sezone – npr. pred prvim majem. Takrat je manj turistov in tudi cene nočitev so posledično nižje. Jaz sem bival v sobah na St. Eleni, 15 minut od trga San Marco. Cena je bila sprejemljiva – dve nočitvi v dvoposteljni sobi za 32k SIT (BBVenezia) pa tudi zelo gostoljubni lastniki.
Za videti pa, so seveda glavne znamenitosti (Rialto, Trg San Marco, tržnica, židovski geto in na stotine palač obnovljenih in izven turističnih poti tudi že kar razpadajočih). Najlepše je iti naokoli kar peš, v labirintu ulic se sicer tudi hitro izgubiš kar pa predstavlja tisti pravi čar Benetk. Doživetje je tudi najem gondole (baje imajo sedaj enotne in nekoliko nižje cene). Javni prevoz – vaporeti pa so poleg pešačenja najceneša opcija z izjemo vožnje po Velikem kanalu, kjer je cena enosmerne vozovnice celih 5€ (celodnevna za primerjavo pa 12€).
lp MiB
Forum je zaprt za komentiranje.