Izlet na Kornate
meni je škoda časa za ta izlet…sem bila 1x kot otrok (dolgčas na kvadrat in tega svojim otrokom ne bi privoščila), drugič sem bila s prijatelji in bi raje ostala na plaži, kjer bi se imeli prav tako lepo oz. lepše…tretjič (in četrtič in petič) pa smo si izposodili čoln in se tja odpravili na svoj način – to pa je zakon 🙂
ves dan se fijakaš s tisto barko, v gužvi, na kornatih mimo sten in par ur postanka pri jezeru, kjer za moje pojme nimaš česa videt, kopaš se ali v jezeru ali v morju (tušev ni in ostaneš slan do vrnitve domov), ena sama gužva (že ko parkira ob pomolu, moraš hodit čez vsaj 2 ladji, da prideš do kopnega)…za otroke se mi zdi to eno samo mučenje; če so manjši, ves čas paziš na ladji, videt v bistvu nima nič (ena in iste otoke ves dan, gužva…), ena sama omejenost z vseh strani.
če greš z najetim čolnom, na hitro prevoziš vse te otoke (ki so res vsi enaki in nimaš tam 2 uri česa opazovat z ladje), s čolnom pa obvoziš kakšne zanimive zalive, kjer poskačeš v vodo in snorkaš okoli, pomalicaš na kakšnem pomolu trenutno prazne “robinzonske” hiše, ki jih je po teh otokih ogromno, če ni škoda denarja oz. če te že prej po poti ne ustavijo “redarji” parka, plačaš tistih 60 kun na osebo in si ogledaš skale kornatov z odprte morske strani, greš na kavo v park, če te res zanima, se sprehodiš na vrh skale in do jezera…to še gre…tisto z ladjicami…nikoli več, hvala!
Bila na takemle fiš pikniku, pa tudi ne bi šla več. Natrpali so nas gor z nekimi maturanti (otrok pa leto in pol), ves čas je nabijala glasna glasba, neke brezvezne igre (kao mis ladje), hrana zanič, pijača krneki. Saj se zdrži, ampak meni je bilo žal, kot imam las na glavi. Pa drago kot žafran.
Z lastnim čolnom – to pa ja. S tem izleti svinjsko služijo in res niso vredni tega denarja. Meni se je zdelo, kot da smo živina. Posadka vsa nažgana.
Jaz imam pa zelo lepe spomine na tak izlet. Pred leti smo prvomajske praznike izkoristili za spoznavanje Šibenika, slapov Krke, Kornatov in Paklenice.
Najmanjši otrok je imel tri leta, pa je užival, ostali večji pa tudi. Vreme lepo, gliser hiter, mir, skoraj nič ljudi, vse, kar je zelenja, je cvetelo… prelepo. Po dolgi zimi smo se prepustili sončnim žarkom in uživali. Da o slapovih Krke ne govorim… Za vsak kraj si je treba vzeti pravi čas, ko tja ne rinejo mase ljudi in ko je narava najlepša.
Sicer pa lastna režija ni vedno in povsod možna za vsako ceno, ker recimo v tem primeru večina ljudi pač nima svojega čolna, sploh pa ne parkiranega v Dalmaciji:)
Ker nimamo svojega čolna ali prijateljev, ki bi ga imeli, sem jaz bila letos na organiziranem izletu na Kornatih. Štartali smo iz Murterja. Cena je bila za odraslega 250 kun, otroka 150 kun, otrok do 6 leta gratis. V mestu je več stojnic na katerih ponujajo izlete. Za določenega organizatorja smo se odločli na podlagi izgleda ladje in števila postankov, ki jih naredijo. Naša ladja je bila lesena, brez zaprtih delov. Ladja drugače baje zmore 60 ljudi, nas je bilo 23 odraslih in cca. 9 otrok.Važno je tudi kje ti ponudijo kosilo. Meni ni do tega da me po dolgi vožnji peljejo še v gostilno, bolje mi je biti tisti čas na plaži. Mi smo imeli kosilo na ladji med plovbo in dva postanka. Na voljo sta bila dva menija – meso ali ribe. Pa je bil še repete in če so se ti po mesu zahotele še ribe si jo dobil. Po kosilu smo se ustavili na lepi plaži z mivko, se dve uri kopali in spet na ladjo. Po enourni vožnji smo se spet sidrali v lepem zalivu, se kopali in nazaj na Murter. Vrnili smo se okoli 6. Midva sva sedela spredaj na palubi, noge so nama visele čez rob, morje naju je vsake toliko časa pošpricalo in sinu je bil celoten izlet všeč. Ko je postal utrujen, se je ulegel na klop in zaspal. Je res veliko vožnje, ki pa hitro mine in ker nisem bila že 20 let na Kornatih, mi je bilo všeč. Ni pa to izlet za vsako leto.
So bile pa druge ladje, ki so izplule par minut pred nami precej bolj polne in so res sedeli kot na avtobusu. Moram pohvaliti svojo izbiro – bila je to Torcida, ki sidra v mestu Murter.
ja, saj se vsi strinjamo s tem, da je z gliserjem super izlet 🙂 tistega cijazenja z ladjico, kamor natrpajo ljudi, kolikor jih gre gor, pač ne 🙂
tudi mi nimamo svojega čolna, ga pa vsako leto najamemo, enega izmed tistih, ki so parkirani v Dalmaciji :), vse kar rabiš, je nekdo, ki ima izpit za čoln, in zna z zadevo…če vas gre več skupaj (3 pari ali 2 familiji z otroki), se stroški delijo in gre finančno lepo skozi…150 eur na dan (več dni seveda ceneje) in 50-100 eur goriva (nas je prišel izlet na kornate 50 eur – 200 eur vse skupaj za čoln 1 dan…iz biograda, od jutra do večera)
ja, saj se vsi strinjamo s tem, da je z gliserjem super izlet 🙂 tistega cijazenja z ladjico, kamor natrpajo ljudi, kolikor jih gre gor, pač ne 🙂
tudi mi nimamo svojega čolna, ga pa vsako leto najamemo, enega izmed tistih, ki so parkirani v Dalmaciji :), vse kar rabiš, je nekdo, ki ima izpit za čoln, in zna z zadevo…če vas gre več skupaj (3 pari ali 2 familiji z otroki), se stroški delijo in gre finančno lepo skozi…150 eur na dan (več dni seveda ceneje) in 50-100 eur goriva (nas je prišel izlet na kornate 50 eur – 200 eur vse skupaj za čoln 1 dan…iz biograda, od jutra do večera)[/quote]
Koliko ste VI ljudi nerealni. Sta bi VI za 30 eur da spavate u hotelu 5 zvjezdica 10 dana? Brod vas vozi 6h, dobijete ručak i doživite nešto novo. U Lj udjes u ZOO vrt, platis 8 eur i dobiješ mudo Marijanovo. Ili u Ankaranu platisn nekoliko eur da udjes na plazu kako bi se kupao u baruštini. Normalno, sve tudje je katastrofa, a ni ono “naše” nije puno bolje.
Forum je zaprt za komentiranje.