Avtokamp Kovačine – Otok Cres
Smo 4-članska družina. Otrok 2 in 7 let.
Ogledovali smo prek neta že vse možne avtokampe v Istri, Kvarnerju ter zgorni Dalmaciji.
Nekako nas je prepričal Kamp Kovačine na Cresu. Po slikah in komentarjih.
Me zanima če je kdo tu na MONU ki je bil? Katere parcele rezervirat, da so čimbliže morju in v senci. Šli bi pa s šotorjem.
Lepa hvala za kakršenkoli komentar.
Sicer smo na Cresu drugje, ampak gremo večkrat skozi ta kamp; parcele so skoraj vse lepo v senci, plaža je umeten pesek, je pa poleti precej nagužvano, tako da je nejbrž treba do časa rezervirat. Do mesta imate blizu, sploh če si peljete s sabo še kolesa. Manj nagužvana kampa na Cresu (in meni osebno lepša) sta Beli in Valun (tukaj ni dostopa z avtom čisto do kampa).
mi smo tam na pavšalu in zame je to čudovit otok, sicer veliko potujemo, tudi tropi in drugod, pa mi je točno tu na Cresu poleti najlepše 🙂
kamp je lepo urejen, sploh za šotore je ob morju nekaj odličnih parcel, meni so sicer najlepše na FKK delu, tiste, do katerih ne moreš z avtom, ki ga pustiš par teras višje.
te parcele so tudi zelo blizu otroškemu igrišču, ki je skoraj nov, z veliko rekviziti, pa plaža na tem delu je najlepša in senčna.
če te kaj več zanima pa pusti mail .. ti pošljem še kakšno slikco, priporočim še par res dobrih izletov na otoku primernih za otroke in kje dobiš najboljši sladoled v mestu 🙂
Joj res lepa hvala.
Bi te samo prosiula, če morda veš katere parcele, da rezerviramo. Kako so oštevilcene. Na njihovi strani so obarvane različno. Največ sence se mi zdi da ima Oranžna cona, Sam številke parcel pa ne vem. Res bi radi čim bližje morju pa senčka….sej vem da sem zahtevna, sam tako pač je :))
No sej nočem pretiravat, res je pomembna senca in bližina morja, če ne rata glih v prvi vrsti nima veze.
Hvala 🙂
za slikce pustite mail, kar se pa parcel tiče je pa takole … najlepše zame so na FKK coni, na tej slikcihttp://www.camp-kovacine.com/sl/content/planovi/zelena_zona v predelu “kamp mijesta 1-15.
to so terase pod visokimi borovci, z avtom tja ne moreš, ampak avta itak ne rabiš tam … ga pustiš recimo do 20m stran na terasi, bolj senčna mesta v tem predelu so bližje morju in bližje parcelam 121, 122, 123 … ne vem pa kako te parcele rezerviraš, glede na to da niso oštevilčene 🙂
visoki borovci so sicer tudi v rumeni, oranžni, rdeči in delno vijolični coni, ampak tam je res totalna gužva, vsaj v visokem poletju .. se nagnetejo avtodomi, prikolice it’d … za šotore je pa ta zeleni del ob morju res prava idila, ker ti niti ni treba na plažo hodit, si praktično na plaži, pa še v senci.
ta kamp je sicer precej drag, zato so gostje večinoma nemci, avstrijci, švicarji … skratka zelo kulturni ljudje, tako da neke galame, umazanije in podobnega tu ni, wc-ji so zelo čisti.
sicer pa kamp nudi povračilo stroškov za trajekt … pozanimaj se!
v tem kampu so zaposleni celo leto dopoldan med tednom v recepciji, tko da lahko komot pomailaš za vsakršno info, ti bodo sigurno odgovorili … lahko pa tudi pokličeš tja.
kyti-ka … kakšne napotke si želiš :-)?
še 1x link za kamp http://www.camp-kovacine.com/sl/content/planovi/zelena_zona
mogoče še to … spodaj pri restavraciji na rtu se čez cel dan dogaja animacija za otroke
beli je na zelo lepi lokaciji, ampak sam kamp pa ni ravno na visokem nivoju :-)[/quote]
Oprosti, ne vem, kako točno je s samim kampom, mislila sem seveda lokacijo. Poleg tega je v okolici Belija veliko lepih, označenih tematskih poti (tramuntana), sicer to ni ravno za poleti, ampak kakšen hladnejši čas.
beli je na zelo lepi lokaciji, ampak sam kamp pa ni ravno na visokem nivoju :-)[/quote]
Oprosti, ne vem, kako točno je s samim kampom, mislila sem seveda lokacijo. Poleg tega je v okolici Belija veliko lepih, označenih tematskih poti (tramuntana), sicer to ni ravno za poleti, ampak kakšen hladnejši čas.[/quote]
Beli je meni med top 5 destinacijami sploh, kjerkoli sem bila 🙂 s sokoli in labirinti in tisto plažo ter hiškami na njej, ki je čist nadrealistična 🙂
sam kamp pa res morda primeren edino za najbolj nekolpmlicirane ljudi 🙂
sem si že dolgo nazaj pogledala tvoje fotke iz cresa na tvojem linku, res lepe!
OGROMNO je Slovencev. Lani sem bila tam od 15. junija do 15. julija. 25. junija naval slovencev, gužva, vpitje. Balkan 🙂 Mislim, da je una stran pri FKK res bolj umirjena 🙂
Je pa kamp res zelo urejen in čist.
Plaža premajhna za moj okus.
Povračilo stroškov za trajekt, pa mislim, da je za 14 dni v eno smer, pri bivanju 3 tednov pa v obe smeri.
lp
Oi 🙂
Ja tole kar si zdaj napisala je zelo zanimivo. Mi ne bi šli na FKK del (imamo eno precej zakomplicirano najstnico 😉 no, pa tudi sama nisem tip za to.
Torej katero cono priporočaš?
Pa slikice si pisala da lahko pošlješ, pa kak napotek za izlet.
Vse bo dobrodošlo.[/quote]
za slikce mi povej mail, čeprav slikc iz drugega dela kampa pa nimam 🙂
če pogledaš zemljevid kampa vidiš, da po sredini pelje cesta od recepcije zgoraj, do rta spodaj, kjer je trgovina, restavracija, potapljaški center ipd.
desna, zelena cona je FKK, kjer kamperajo tudi neFKKjevci 🙂 ker je to pač najlepši del kampa, spodnja vijolična barva je tudi precej senčna, ampak nič kaj lepo ni tam, sploh za šotore.
na tej strani ceste je tudi plaža in pogled na morje lepši.
če pa gledaš levo stran ceste, je pa tam precej podobno na vseh parcelah, ki so dokaj senčne, nekatere res zelo, tako, da v celem dnevu ni žarka sonca tam, nekatere pa malo manj, ampak meni osebno ta del kampa nekako ne sede, je res velika gužva, čeprav določene parcele so pa tudi ok, ampak žal nimam pojma katere 🙂 se pa iz nobene od teh parcel ne vidi morja.
s te strani kampa so v morju privezi za čolne in pasja plaža … malo naprej pod mobilnimi hišicami pa je tudi še nekaj zabetonirane in nekaj s peskom nasute plaže, kjer je precej gužve … še bolj naprej pa je hotel Kimen, pa mini golf, namizni tenis, tenis ipd.
nekaj izletov je tule http://www.camp-kovacine.com/sl/zascita_narave/zascita_narave , za otroke še posebej lepo v bolnišnici za beloglave orle pri Belem … dodajam še Lubenice po morju ko je res vroče in Lubenice peš, ko ni tako vroče :-), Valun in plaža Orlec … pa še kam.
OGROMNO je Slovencev. Lani sem bila tam od 15. junija do 15. julija. 25. junija naval slovencev, gužva, vpitje. Balkan 🙂 Mislim, da je una stran pri FKK res bolj umirjena 🙂
Je pa kamp res zelo urejen in čist.
Plaža premajhna za moj okus.
Povračilo stroškov za trajekt, pa mislim, da je za 14 dni v eno smer, pri bivanju 3 tednov pa v obe smeri.
lp[/quote]
ja slovenci pavšalisti, sicer pa niti ne toliko 🙂 in ja … FKK je čisto druga pesem kot tist drugi del
mal slikc, pa ne mojih, danes mal obujam spomine na poletje 🙂
kamp
[img]http://croatia.hr/Images/t900x600-6760/Cres-Kovacine-Camping-.jpg[/img]
pešpot v Cres in leva stran kampa, mobilne hiške in privezi za čolne, poleti zelooo zasedeni
[img]http://www.avtokampi.si/slika.asp?slika=8355[/img]
plaža na desni strani kampa, skrajno desno je FKK, nad katero so tiste lepe parcele za šotorenje
[img]http://www.avtokampi.si/slika.asp?slika=8356&thumb=4[/img]
ena Barbara, res je 🙂
Pozdravljena,
na različnih povezavah iščem nekoga, ki bi oddal prikolico za kampiranje v Kovačinah.
Če imate interes za oddajo 10 dni v juliju (lahko že konec junija), mi prosim sporočite na mail: anita.susnik@gmail.com
Morda pa ste spoznali koga, ki oddaja….
Hvala , Anita
Forum je zaprt za komentiranje.