HURGADA IN ŠE NE DVE LETI STAR OTROK
ZANIMAJO ME VAŠE IZKUŠNJE, KAKO OTROCI PRENAŠAJO POTOVANJE. SKRBI ME ZARADI DRISKE. GREMO PREKO DUNAJA V HOTEL ROYAL AZUR, ČE JE SLUČAJNO KOMU ZNANO. NAMEN NAŠIH POČITNIC JE ODDIH. ALI SE BO SIN LAHKO IGRAL NA PLAŽI? NEKDO JE NAPISAL NA FORUMU, DA JE PESEK FULL VROČ. VSAK NAPOTEK BO DOBRODOŠEL. HVALA IN LP DEJA.
No bene panike ni iti s tako malim otrokom.Hurgade ne poznam ker smo bili v Sharmu, je pa zadeva podobna, tako da brez problema lahko greste. Morda pazi pri otroku, da pije vodo ustekleničeno, ostalo pa tako kot odrasli. V naši skupini je bil 14 mesečnik in je odlično prenesel in samo pot in bivanje. Tako, da kar pogumno.
očitno res ne veste kam greste. seveda je pesek vroč. zato pa so do vode speljane potke, ker se samo po takih potkah lahko hodi. otroci naj bi bili na soncu do 11h in po 16h, kar velja za naš časovni pas, egipt je pa nekaj čisto drugega. mislim, da ste daleč od skrbnih in odgovornih staršev in vidite najprej sebe (brezskrben oddih v egiptu) in nato zdravje otroka.
Pridružujem se zgornjemu komentarju. Mi smo na poti v Sharm imeli precej otrok.Najmlajši ni imel več kot 4 mesece,ostali pa v povprečju 2 leti. Na poti so jokali,bili nemirni. V hotelu jih nismo videli.Na poti nazaj je bilo še huje. Tile otročki so se mi zelo smilili. Kaj bo imel par mesecev ali leto ali dve star otrok od dopusta tam dol? Razen vročine,4 ure leta z avionom,vročega peska?Da o zdravju sploh ne razmišljam!! Starši pa tudi ne,saj za takega otroka je treba skrbeti.Odpadejo vsi izleti,dolga kopanja,zabave… Res se mi zdi to zelo neodgovorno od staršev !! Iz Sharma smo se vrnili pred enim tednom-razmišljam,kako hudo je sedaj tem malčkom-vročina je iz dneva v dan hujša !? Pozdrav M
Saj je mogoče nesramno.Mi smo predlani poleti razmišljali,če naj vzamemo našega psa /družinski član/ na dopust na Korčulo. Skrbela nas je dolga vožnja,vročina. Isto bi razmišljali,če bi imeli dojenčka ali zelo majhnega otroka. Egipt za otroka starega manj kot 4 leta se mi res ne zdi dopust. Ne za otroka,ne za mater. Kopate se lahko kjerkoli doma.Maja
Pa saj ne morem verjet napisanemu.
Mi namreč potujemo z otroci od njihovega leta starosti. Z avtom, vlakom, trajektom in letalom.
Nikoli ni bilo problemov, ker jih midva z možem nisva delala. In dandanes sta otroka ” cepljena ” z raziskovanjem nečesa novega in s tem tudi spoštovanja le tega.
Meni se zdi neodgovorno od staršev, da otroka jemljejo kot porcelanasto lutko in mu dovolijo razgrajaško obnašanje češ saj je še majhen………..
In nihče mi ne bo rekel, da se ne da dvoletnika toliko zamotiti, da bi bil 4 ure znosen.
Se strinjam z Zrelko…sicer sama (še) nimam otrok, sem pa bila vzgojena v podobni družini kot jo opisuje Zrelka. Danes sem lahko le hvaležna svojim staršem da so naju z bratom vzeli s sabo po svetu. Res da lahko rečemo da dvoletni otrok ne bo imel nič od takega dopusta, ampak mogoče bi starši radi prpeživeli dopust skupaj z njim in ne vidim razloga zakaj ga ne bi. Bolje to kot da grejo od doma sami in potem cel čas mislijo na otroka.
Pomoje se je treba zavedat eno stvar: bolj kot kompliciramo, več problemov bomo imeli….torej, Deja ne skrbi, pazi kaj otrok je (hrana in voda) in to je to. Včasih smo se tudi iz Ljubljane do Portoroža vozili 4 ure v gužvi pa takrat se je to vsem zdelo nekaj normalnega :)) Tako bo tudi tvoj malček preživel avion in če bo jokal bo pač jokal, se bo že privadil. Se strinjam z Zrelko tudi v tem da eni starši res preveč “skrbijo” o svojem otroku.
Deja želim ti lep dopust pa še veliko novih raziskovanj s svojo družino v prihodnosti,
lp, katja
Dodala bi samo še nekaj kar me hudičevo moti – in to je enačenje dopusta z morjem. Meni voda (sladka, slana) ne pomeni nič.
Dopust meni pomeni čas,ki ga preživimo kot družina skupaj. Na severu ali jugu.
In prav res mi oprostite in še enkrat oprostite – ampak dobim koprivnico ob omembi Paga, peščene plaze, poceni apartmaja na samem……………..pa večja verjetnost je da srečaš soseda na Pagu kot pa doma.
Forum je zaprt za komentiranje.