Najdi forum

Otok Hvar

Mene pa nekaj zanima.Kakšne imate kaj izkušnje z otokom Hvar?! Še posebej pa me zanimajo izkušnje z mestoma Stari Grad ali Jelsa na otoku Hvar. Ker sem financno omejen, prideta v poštev samo ta dva mesta.
hvala za odgovore,lp,zmedeni

Meni je bolj všeč Jelsa.

zakaj pa ti je na jelsi bolj vsec.a si bila v obeh mestih?kaksne so pa kej plaze ob teh mestiH?

Pozdravljen.

Na Hvar prideš iz Splita v Stari grad, ki je tako tudi trajektna luka. V starem delu mesta, posebej ob vodi/kanalih ponavadi smrdi. Precej lepše je na Jelsi ali pa na drugi/južni strani otoka npr. v Zavali.
LP

Mal zamujam na forum – ampak bi povedal še svoje mnenje- mogoč pa drugo sezono, če letos ne. Najugodnejše je iti na Hvar z trajektom iz Drvenika (Drvenik-Sučuraj). Recimo, da je 150km več poti kot trajekt iz Splita je pa precej cenejši trajektni prevoz (preveri na straneh od Jadrolinije) in samo 20′ s trajektom. Stari Grad mi je osebno bolj všeč kot Jelsa (je bolj mesto s tradicijo, med tem ko je Jelsa samo mesto za žur), pa še bliže mestu Hvaru je. Plaža sicer ni ne vem kako lepa- je pa 10km od Starega Grada v smeri proti Hvaru ena najlepših plaž na otoku (takoj čez tunel- sploh so pa tam v okolici Milna, Hvar …) lepe prodnate plaže.

Pozdravljen,
bila sem na Hvaru, na Jelsi in tudi v Starem gradu.
Ne za eno in ne za drugo ne bi mogla reči, da je eno boljše kot drugo. Če so ti všeč skalnate plaže je to, to, če ti gre za Žur je mesto Hvar center dogodkov, v seznoni pa ni izvzeta niti Jelsa niti Stari grad. Vse je odvisno od tega kar se pričakuje.
Meni je bilo zelo všeč v zalivu Basina, kjer so si domačini zgradili vikende in se kasneje odločili, da jih bodo oddajali. Tam si v hišici popolnoma sam, lastniki pa popolnoma na drugem koncu otoka. V avgustu imajo celo Basinsko noč. Drugače je tu zelo umirjeno, problem je v tem da zelo težko dobiš prost termin, ker so ljudje, ki hodijo sem že leta in leta in imajo prednost pred ostalimi.

Kar veselo se podaj na Jelso ali kamor koli na Hvaru.
Če pa si se že podal, pa morda tale Basina kot namig za kdaj prihodnjič .
Lilijana

Čeprav je odgovor pozen, ti pa morda pride prav naslednji dopust, če boš v Jelsi, rentaj kolo in si oglej lepe vasice; Pitve, Vrisnik, čez tunel (previdno) na južno stran otoka v Zavalo, Sv. Nedeljo…razgledi so prekrasni (Vis, Korčula, Pelješac) in nazaj v Jelso po požarni makedamski cesti čez hrib…vredno ogleda.

Lep pozdrav.
http://www.hvar.hr

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close