Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice izlet v sarajevo- izkusnje

izlet v sarajevo- izkusnje

Cez vikend grem prvic na izlet v Sarajevo- organiziran izlet z avtobusom. Gremo se na nekaj ogledov, spali pa bomo v hotelu Hollywood. Ima kdo kake izkusnje, kak je hotel, hrana, savnanje, kopanje- to vse v hotelu,… Kaj paziti na trznici, kaj kupiti tam ce sploh kaj in nekaj takega. Prosim, ce malo napisete izkusnje, kaj je bilo super in cesa ne bi ponovili. Aha pa kako je z denarjem ali naj imam gotovino in v kateri valuti.
Hvala za vsako izkusnjo

ne it
je nevarno

* * * Nikoli nad nikomer ne obupaj. Čudeži se dogajajo vsak dan. H. Jackson Brown Jr. http://www.publishwall.si/lelj

Včasih se sprašujem, kaj naredi agencija razen da pokasira denar, organizira prevoz in hotel – a svojim gostom nič ne pove, kam grejo, kaj je tam za videt, kupit, kak denar imet s sabo…? Vse, kar te zanima, bi ti o izletu morala povedat agencija, saj jim (tudi) to plačaš.
Midva potujeva sama, brez agencije, pred odhodom malce poklikam po netu in imam vse informacije, ki jih potrebujem.
Seveda pa ne potrebujem nasvetov, kaj si kje ogledati, kaj kupiti in podobno, o tekih stvareh se odločam sama in na licu mesta.

Gremo tako, da smo se prijavili danes v sluzbi, gre nas dvajset in se to s hrvasko agencijo, cena vseh ogledov, nocitve z vecerjo in zajtrkom in prevoza pa je 65 eur. Ker je bilo zadnji hip nimam nic pojma, bolj ve sodelavka, tako da prosim za razumevanje. Ker ce bi vse vedela, ne bi tukaj sprasevala. Pa mislim, da pred odhodom niti vec ne bomo imeli koga vprasat. Ko pa si na avtobusu pa je ze pozno.

Se popolnoma strinjam z že napisanim. Te osnovne podatke bi morala pridobiti na agenciji. Imam občutek da nisi ravno nek popotnik. Kakšen je hotel ipak ni pomenbno ker se samo prespi v njem drugače se cel dan hara naokoli. Tudi da ima bazen mi dol visi ker če si cel dan na nogah greš zvečer še kaj do mesta dobrega pojest potem pa se samo še zvališ v posteljo. Kupuješ tisto kar rabiš ali da ti je všeč ne pa tisto kar ti predlagamo mi. Denar dvigujem na bankomatih potem ko dobim občutek koliko bom porabila. Men je bil Sarajevo noro všeč, vendar meni je itak vse všeč ker iščem lepe stvari in ne napak.

S seboj imej bosanske marke, sicer vzamejo tudi eure, ampak je menjava tako tako. Na baščaršiji pejte na čevape v lepinji, mogoče se splača kaka bakrena đezvica(ampak bolj kot spominek), pa kuliji iz odsluženih nabojev, potem se pa počasi konča. Upam, da si boste ogledali Vrelo bosne, sicer pa je Sarajevo zelo slikovito mesto in meni noro všeč.
Hotel soji v najbolj zelenem delu mesta Ilidža. Sobe so čisto ok., čistoča in urejenost tudi na primernem nivoju. Hrana v hotelu je fantastična ( mi smo imeli samopostrežni bife), izbira da dol padeš, edino svinjine ne pričakuj.

Pred par leti sem prespal v tem hotelu in je bil zelo OK. Za savnanje in …., ti pa ne morem reči.

Ja ljudje božji to je kot en sindikalni izlet in savnanje v dvoje s simaptijo je pa le fletno, potem pa spančkat proti jutru. Kaj ste nevoščljivi!

Hrana je itak božanska. Pite so enkratne, sploh krompirjeva ( nam ) Dobra kava – tista prava.

Jaz sem za domov vzela kar nekaj sladkarij.

Kupila sem pa tudi prte ( jih obožujem ) in pletene copate za po hiši. Imaš kar nekaj rokodelskih delavnic. So seveda vsi izdelki unikati in cena primerna. Sem kupila par pladnjev.

Hvala za odgovore. Tisti, ki pa je imela malo misli o sindikalcu pa to- ves gremo samo zenske in sem zato vprasala za savno, ker jo vse obozujemo.

Pa še en nasvet: imej s seboj kak zavitek mokrega toaletnega papirja. Pred petimi leti, ko smo mi bili dol, toaletnega papirja v javnih wc-jih ni bilo.( so bile ob školkah namontirane samo nekake cevke z vodo).

Meni najlepše mesto. Od nekdaj sem si želela oglesati Sarajevo, veliko sem pričakovala in veliko dobila. Mesto v katerega se hočeš vrniti. Če si popotnik, potem želiš spoznavati kulturo, ljudi, tiste navadne. Mene mesto navdihne vsakič. Letos ga nisem obiskala, pa me to kar malo mori. Drugo leto mi ne uide.
Obvezno sproščen sprehod po ulicah, da se pomešaš med prebivalce. Kavica ob Miljacki, jaz izberem čimbolj ‘nemoderne’ lokale, tiste ‘domačinske’,tam slišiš vsakršne zgodbe. Čevapi itak na Baščaršiji v Željo 2, obvezno s kozarcem kislega mleka. Lahko si ogledaš Tunel,kup cerkva- verskih objektov vseh ver na tako majhnem prostoru.Nakupi spominkov so za vsak žep, veliko etno izdelkov.
Mesto se pobira, spet je v koraku s časom, žal so povsod vidne posledice in ostanki tiste nore vojne-tako na objektih, cestah, kot žal tudi na ljudeh.
Savno bi jaz izpustila in se savnala doma, tam pa le pojdi ven… Sarajevo je zakon.

Tako kot je ze rekla lorenka, cevapi so najboljsi pri zeljotu2. Zraven imej bosanske marke ker eurov ne vzamejo. Na trznici imas vsega, kupis si kaksen spominek imajo jih se od olimpijskih iger (vucko). Drugace pa lepo se imejte

Eure jemljejo, vendar samo bankovce.Kovancev ne.

Sarajevo zakon.
HOTEL HOLYWOOD bila ko so ga lih odprli.Zame super hotel,hrana solidna.( vkopalnici pod tušem TV ) se ne hecam. Čisto blizu neke term ,mislim da od ČATEŽA.
Čevapi najboljši pri ŽELJOTU,SAMO PIVE NE DOBIŠ TAM.
Moraš gledat,vprašat kje točijo alkohol,saj veš vera in to.
Pred kratkim bila še enkrat dol navdušena.
Predlog;vzami taksi in zapelji se pogledat bob progo ,je vse razbito je pa razgled
VRELO BOSNE
TUNEL
ZAMENJAJ NEKAJ V BOS.MARKE
NAJBOLŠA NAJBOLJ SIGURNA MENJAVA NA BANKOMATU

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close