Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice terme Čatež ali Ptuj?

terme Čatež ali Ptuj?

prosim za mnenja,odločamo se kam bi šli za dan,dva-toliko pač znese naš proračun,v Čatež,ali terme Ptuj?
Dva odrasla in otrok star 11 let.
En odrasel bi potreboval dvigalo za v bazen-paraplegija.
hvala.

Pridružujem se s svojim vprašanjem. Grem v Ptuj in me zanima kako je tam saj še nisem bila. /dni naj bi bilo lepih s sprehodi, kopanjem in čim še?

V Čateških sem bila dvakrat (pa niso bile počitnice) in obakrat gneča za popi*dit. Nikoli več.
Na Ptuju sem bila pa v hotelu Primus, super – no v termah je mogoče tudi gneča, tam nisem bila, samo v hotelskem bazenu in savni. Pa krasno se je za sprehajat ob Dravi, do mesta, na grad… Čeprav vas to mogoče, glede na paraplegika, niti ne zanima…

nam sprehodi niso ovira, 🙂 me pa zanima,ali ima kdo izkušnje s termami v Avstrijski Radgoni? Torej terme Park Bad Radkersburg?

Če vam je prioriteta vodicatopla, potem ne ene, ne druge. Tako Čatež, kot terme Ptuj imajo bolj mrzlo vodo slovenskih termalnih kopališč. Boste morali bolj severno, v glavo kure 🙂
Lendava, pa Bioterme Mala Nedelja, tam je voda za pogret telo in kosti 🙂 In ja, tudi invalidom dostopno je – najbolj bioterme, samo izgonite se raje v času počitnic, ker je prevelika zasedenost vodnih kapacitet glede na zmogljivosti, ne požira. Tudi zato, ker spuščajo noter lokalne kopalce, trej mešajo hotelske goste z ostalimi in je prevelika gneća – bi morali ločit, oziroma dogradit še kakšno vodno notranjo kaaciteteto, ko zaprejo zunanje bazene.

Na Ptuju pa naprimer v Primusu ne spuščajo noter gostov, ki letujejo preko ceste a rugi strani, torej v naselju in niti ne domačinov, zato je prijetno in nikoli gneče. Gostje iz Primusa pa lahko gredo po elji tudi v termalni kompleks preko ceste.

Odločila bi se za Ptuj. Čatež je katastrofa.

v Moravcih smo že bili,Radenci tudi,Bio terme tudi,Banovci tudi,toda razen v Moravcih nikjer ni dvigala,pa še tam samo pri enem bazenu v hotelu. Ker pa mi največ pomeni samostojnost,da lahko grem v vodo ko hočem sama in iz nje brez tega da me neznanci vlačijo za vse štiri,je izjemno zaželjeno dvigalo.
Katere toplice,ali terme bi se še splačalo pogledati?

Sama hodim veliko v toplice.

Sem mnenja, da glede na razmere v termah in glede na tvoje družinske člane in njihove potrebe niti ene niti druge toplice niso primerne.

Terme Ptuj: zelo umazano, velika gneča, veliko lokalnih kopalcev, ni dvigala za invalide, bila sem tam velikokrat in ga nisem videla nikoli.
Glede 11. letnega otroka, tobogani so, vendar bo že prehladno in zunanji ne bodo deklovali, notranji je le eden.

Terme Čatež: velika gneča, hladna voda, sicer tobogani so, vendar je za invalide slabo poskrbljeno, ni dvigal, težko je dostopno – stopnice, mostički itd itd. Zimska termalna riviera bo nabito polna, ovirano bo gibanje, je pa res, da bo otrok imel veliki toboganov na razpolago.

Odvisno, kaj vam je prioriteta, verjetno pa bi radi imeli vsi nekaj od tega, tako otrok kot tudi invalidna oseba.

Sama bi se na vašem mestu odločila za terme Laško, tam imajo dva sklopa kopališč, stari del term, kjer je dvigalo za invalide, topla voda, manj gneče in novi del Thermana Laško, kjer je bolj živahno, tobogani za otroke itd.
Pa naredite kompromis, dopoldan greste v mirni del – prednost za invalida, popoldan v živahni del, zaradi otroka. Volk sit, koza cela.

Podobno kot v Laškem, je še v termah Banovci, ki so cenovno tudi ugodne.

Želim, da pametno izberete in se imate lepo.

mi smo se vrnili prejšnji teden iz Čatežkih toplic, nobene gneče, morda nas je bilo v bazenskem kompleksu Termalne riviere cca 50, predvsem upokojenci in mlajše družine z nešoloobveznimi otroci. Voda topla.

Ja seveda ni bilo gneče, vendar ne pozabit, da so naslednji teden krompirjeve počitnice, ta teden pa bo gneča nenormalna, saj se bodo vsi zapodili v toplice.
Z ozirom, da ima avtorica 11. letnega otroka s seboj, predvidevam, da bodo šli naslednji teden . torej v času gneče.

Malo sem poklicala naokoli in verjetno bo padlo ali Laško,ali Bad Radkersburg.
Hvala vsem in lepe krompirjeve! 😛

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close