Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice zoo dunaj ali raje kakšen muzej.

zoo dunaj ali raje kakšen muzej.

Saj vem da je bilo ogromno pisano že o dunaju, ampak mi se še ne moremo odločiti, eni nam pravijo da moramo nujno iti v zoo, drugi pa naj gremo raje v kakšen muzej…
otroka sta že oba šolarja (nižja stopnja), v zoo ljubljana gremo res velikokrat, nad muzeji pa tut nista nevemkakšna navdušenca.
Prosim za vašo kakršnokoli izkušnjo, da se bomo lažje odločili.

Mislim, da si si sama odgovorila.

Primerjati ljubljanski in dunajski zoo ….. pač ne gre. Očitno ste radi v zoo, torej pojdite tja.

Muzeji, če jima ne ležijo, pač ne greste. Lahko pa poskusite v naravoslovnem ( živali, a ne žive), vojaškem, tehničnem.

Ali pa vodna hiša ( Haus des Meeres ), tam so pač vodne živali.

Če pa vam ne zoo, ne muzeji ne ustrezajo, pa pojdite v Prater, špansko jahalno šolo, Schonbrun in njegov park,…

Pa kako ne veste, kaj vsa bolj zanima – živalski vrt ali muzeji? Ali hodite po svetu gledat tisti, kar vam drugi rečejo?
Nujno ni niti it na Dunaj in še manj si je nujno tam karkoli ogledat. Če se komu zdi, gre lahko tudi samo na sprehod po schönnbrunskem parku, pa na dunajca in saherco. Če pa človeka kaj zanima, si gre tisto pogledat.
Sicer pa, a greste na Dunaj samo za par ur, da ne bi mogli it v živalski vrt pa še v kak muzej zraven? Moje mnenje – na Dunaj je res škoda hodit samo za en dan.

Zoo je tudi za odrasle vreden ogleda. Bila sem navdušena. Porabiš par ur, da kaj ne izpustiš. Prater mi ni bil všeč, zabaviščni park pač. Par let nazaj je bil malo zarjavel.

Oboje. Pejte v ZOO, je fajn. Potem pejte še v tehnični muzej, s tem da si ga prej oglejte na internetu in se odločite, kateri del vas zanima (je zelo velik). Mi smo šli (tudi z mlajšim šolarjem) pogledat oboje in je bilo zelo zanimivo.

Ta tehnični muzej ni neka dolgočasna zaprašena reč, ampak res lahko vsak najde kaj zase. Še jaz, ki sem izrazito netehničen tip človeka, sem videla marsikaj zanimivega in me je kar potegnilo noter.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close