TURČIJA- HOTEL ANNABELLA DIAMOND ALANYA
Tule jih je 44, ki so bli…
Z veseljem! 🙂
Hotel je zelo urejen, čisto nov, vsi delavci so zelo prijazni. V času kosila smo prispeli, se fajn najedli in smo takoj lahko šli v sobo. Sobe so zelo urejene in čiste, vam pa vseeno priporočam, da čistilki pustite kaki €, saj tako postanejo veliko bolj kreativne. S hrano res ni problema, najde se za vsak okus. Je zelo okusna in lepo pripravljena. Glavni obroki so v glavni restavraciji, skoz dan pa lahko jeste ob bazenu. Hrana je raznolika, lahko poskusite veliko njihovih tradicionalnih jedi.
Zelo velik plus je, da ima hotel svojo peščeno plažo, ki je mirna in ni natrpana. Priporočam pa vam, da se sprehodite do plaže sosednjega hotela (desno), ker so pri naši plaži v vodi kamni, ki lahko povzročajo težave, če jih ne opazite pravočasno. Voda je ZELO topla in čista. Pri hoteli je tudi bazen, kjer so skoz dan različne igre, plesi, glasba, v glavnem, dogaja se. Animacijski team je super, poskrbljeno je za zabavo. Imajo različne aktivnosti za vse generacije skoz dan in tudi vsak večer.
Hotel je tik ob glavni cesti, ki je zelo prometna, vendar niti malo nevarna. V bližini je veliko hotelov, nasproti ceste pa že mini bazar. Priporočam vam, da se odpravite v Avsallar, kakih 15min hoje od hotela. Je manjše mestece, kjer lahko opravite vse nakupe. Odpravite se tudi v Alanyo. Priporočam vam njihov lokalni avtobus, ki vozi vsakih 10, 15min. Je prava turška izkušnja! 🙂 Se pa splača, ker je vzdušje v mestu res neprecenljivo.
Ljudlje so zelo pirjazeni, odprti ter komunikativni, nekateri prav prisrčni.
Eno stvari b +i va s rada prosila. ČE boste imeli mžnost, bi se prosim pozanimali, kaj je ime animatorja, ki vodi skoraj vse aktivnosti?
Želim vam lepe počitnice! 🙂
Waw najlepša hvala za izčrpno poročilo… že komaj čakamo in se veselimo dopusta res vam najlepša hvala in če bo možno se z veseljem pozanimamo in vam po prihodu domov sporočimo. Zanima pa me še preko katere agencije ste odpotovali,s katero letalsko družbo ter ali je v sobah res brezplačna brezžičnna internetna povezava? Hvala še enkrat 🙂
Hotel je zelo v redu za družine, veliko je otrok in tudi programov za njih. Hm, glede znanja angleščine je zelo odvisno. Vsi vejo vsaj nekaj malega povedati, tako da se da sporazumeti. Je pa res, da eni manj, drugi spet malo več, tako da se je potrebno v določenih situacijah znajt. Preko relaxa in z adrio. Imeli smo tudi slovensko animatorko v hotelu, ki nam je vedela veliko pomagati. 🙂 Internetna povezava je sicer v sobi, ampak ne dela vedno. Nasploh je dokaj slaba in ne lovi vedno. Najboljše je poskušat kar pri recepciji.
gdrdf pozdravljena,
mi odhajamo v Turčijo 19.8.sicer ne gremo v hotel ANABELLA DIAMOND ALANYA, ampak v Pegasos, kjer nam tudi pri opisu hotela piše, da smo dva km oddaljeni od Avsallarja. Omenili ste da lahko vse nakupe opraviš v Avsallarju me pa zanima ali se splača kupit kakšno torbico, nahrbtnik…itd oziroma kaj se sploh splača kupit v Turčiji?
Hvala!
Tudi mi smo se vrnili pred kratkim iz tega hotela.
V Turčijo hodimo že kar nekaj let, a ta hotel je do zdaj zmagal :). Osebje prijazno, čisto, na splošno je dokaj čisto. Tudi hrana je zelo prilagojena nam, imaš pa možnost sprobati tudi njihovo tradicionalno hrano.
Cene na bazarju čez cesto so skoraj nižje kot v Alanyi – odvisno od tega koliko uspeš zbarantati :). Je pa v Alanyi izbira sigurno veliko večja, sploh priporočam nočni – večerni obisk Alanye. Je zelo lepo za videti, predvsem njihove gusarske ladjice in hrib z obzidjem, ki je zvečer zelo lepo osvetljeno :).
Skratka brez bojazni v ta hotel. Kar se angleščine tiče, res ne znajo ne vem kako, se pa vedno da vse zmenit.
Internet je pa tako tako. Zelo dober signal, povezava pa bolj redko. Če imate možnost priti do računalnika v lobbiju pa je zelo hiter.
Pa lep dopust vam želim.
Pegasos je sosednji hotel in se mi je zdel kar fajn. 🙂 Hm, odvisno kaj iščete. OGROMNO ponaredkov majo, dobesedno vse znamke. Sama nisem bla navdušena nad to ponudbo, ker sem bila lani v Tuniziji in so imeli veliko lepše usnjene stvari, tukaj pa je tega malo. Ti ponaredki torbic, denarnic, čevljev, srajc pa znajo bit prepričljivi, se pa tudi tukaj splača preveriti pri različnih prodajalcih, ker se kvaliteta razlikuje.
Se strinjam s Počitnikarico, nujno obiščite Alanyo, prelepo mesto. Sem pa imela boljše izkušnje s prodajalci v Avsallarju in s tistimi nasproti ceste. Večkrat sem obiskala njihove prodajalne in so me kar zapomnili in so bile cene tudi nižje.
Živjo.
V septembru planiramo z družino iti v Diamonta.
Zanime me sledeče:
– kje ste menjali EUR v turško liro
– kakšne so cene tam (tisto pač kar ste kupovali tam, npr. denarnice, torbice + ostalo kar ste kupovali)
– ali se avtobus za Analyo ustavi pred hotelom in kolikša je cena prevoza ter ali vozi na relaciji tudi pozno zvečeri , npr odhod okoli 8-9h, povratek cca. 12h (ali pa s taxijem če ste šli)
– ali ste brisače za na plažo dobili v hotelu
– vam je bila hrana v hotelu všeč – jo je bilo dovolj in okusna ter ali ste imali kakšne prebavne motnje (z nami bo 20mesečni sine)
+ še kakšen nasvet
Hvala.
lp R
Pozdravljen Rašo!
Me smo denar menjale v Avsallarju, kjer je malo boljši tečaj kot v hotelu. Možno je pa tudi v Alanyi, kjer je na vsakem vogalu menjalnica.
Cene so bistveno nižje (po barantanju) kot pri nas, so pa lahko zelo različne, odvisno od prodajalca, zato se splača pozanimat pri različnih. Za kako denarnico npr. je max kakih 5, 6€.
Avtobus se ustavi kjer koli, če pomahate šoferju. Je pa kakih 100m od hotela tudi postaja. Cena do Alanye je 4,5 lir kolko se spomnim. Da, vozijo tudi zvečer. Zadnji bus se vrača okoli pol 1h iz Alanye.
Brisače so v hotelu pri spa recepciji, dobite jih pa med 8 in 9h zjutraj.
Hrana je super, zelo raznolika, prilagojena za evropejski okus in mislim, da boste brez težav našli tudi kaj za sinčeka. 🙂
Avtobus se splača plačat z lirami, drugače pa ni neke potrebe po menjavi denarja, saj so cene večinoma v evrih. Hotel je res super, delavci in nasploh domačini pa prijazni in zelo odprti. Super kraj za počitek!:)
Upam, da sem vse zajela. Lepe počitnice! :))
Pozdravljeni!
Je nekaj izletov… V Pammukalle zagotovo, mislim da je še v Side. Je še možnost ogleda delfinov, nočni safari pa mogoče še kaj, ne spomnim se točno. Sem pa bila malo razočarana, ker je bilo v relaxovem katalogu navedenih več izletov, ki so se mi zdelo veliko bolj zanimivi. Razen izlet v Pammukalle, to je res vredno ogleda. Glede cen pa vam težko rečem, saj se nisem pozanimala pri tamkajšnjih ponudnikih. Relaxov izlet v PAmmukalle je okrog 70€.
LEp pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.