Najdi forum

Mene pa zanimajo vaše izkušnje z Rodosem, kaj si je vredno ogledat, katere so vam bile najlepše plaže,… Predvsem imamo radi peščene plaže. Je bil gdo na Vlicha Bay, ker vsepovsod berem da je peščena plaža, ampak meni na fotografijah deluje kot prodnata. Kakšna je pa zahodna stran otoka, je zelo valovito morje? ker potujemo z tremi malimi pobalini in glih ni priporočljivo valovito morje.

že v naprej hvala za odgovore

Na Z strani Rodosa (oz. bolj SZ) zelo piha. Ko sem bila pred par leti, v hotelu na Z strani mesta Rodos, je tako pihalo, da na tisti plaži cel teden skoraj ni bilo človeka. Z otroki jaz tja ne bi šla. Na vzhodni oz. jugovzhodni strani je bolj mirno.
Glede peščenih plaž ti ne morem kaj dosti pomagat, ker, če se le da, poiščem kaj drugega. Peščena je plaža v mestu Rodos, pa mislim, da v Falirakiju tudi. Meni najlepša je bila Afandou beach, nekaj kilometrov sami kamenčki in kristalno morje. Če si Rodos pogledaš v Google maps – satelitski pogled, se da marsikaj videt.
Kaj si je vredno ogledat… Ne vem, meni je zmeraj vredno si ogledat čimveč, kjerkoli že sem. Kaj prav posebnega sicer na Rodosu ni. Samo mesto Rodos je lušno, fajn je bit nastanjen kje blizu, da greš zvečer lahko malo na sprehod. Mogoče mestece Lindos, čeprav mene je skoraj odvrnil nebroj trgovinic, mimo katerih se komaj prebiješ, če je malce več ljudi. Menda zna bit zanimiva dolina metuljev, ampak ko sem bila jaz tam (junija), sem jih videla samo par. Baje jih je več kasneje poleti.
Zanimivo se je pa tudi kar malo vozit naokoli, po notranjosti, ne samo po plažah. Otok itak ni ne vem kako velik.

Z mozem sva bila tam za prvomajske praznike pred dvemi leti. To je idealen cas za ta otok, ker se da veliko videt v primerjavi z nekaterimi drugimi grskimi otoki. Poleti je pa vsekakor ful prevroce za turisticne izlete. Ze maja je bilo precej vroce. Se je pa ze dalo kopat v morju.
Je pa vse res kar je napisala “tkole”. Sva bila v hoteli na zahodni strani mesta Rodos in ja piha fuuuulll!
Za pocitnice z otroci bi bilo mogoce bolje na Samosu na tisti dolgi plazi pri letaliscu, ker so hoteli cisto ob plazi.

Predel okrog Lindosa kjer je Vlicha Bay je najbolj vroč predel na Rodosu. Smo bili 2x na Rodosu v Falirakiju in je bilo začetek julija čisto znosno, ko smo šli pa Lindos pa ni bilo za zdržat.

Na Rodosu je poleti povsod precej vroče, saj je otok precej velik. Pa z majhnimi otroci nikar ne v Faliraki. To je žurerski kraj za mladino in ni primeren za družine z majhnimi otroci.
Plaže so po skoraj celotni JV obali od mesta Rodos (prodnata) do skrajnega juga peščena precej vetrovna plaža.
Zanimive stvari za ogledati – srednjeveško mesto Rodos, Lindos in plaža v zalivu pod njim (če boste rentali avto si ga oglejte zjutraj preden bo vročina in preden avtobusi pripeljejo množico turistov, Dolina metuljev je bila polna metuljev (bili pa smo konec julija ali v začetku avgusta), epta piges (sedem izvirov) – zanimiva dolina kjer je prav sveže tudi poleti, na katere koncu je tudi tunel preko katerega je voda tekla na drugo stran skozi katerega lahko greste tudi na drugo stran-

Mesto Rodos leži na sami konici vzhoda otoka, ki ga imenujejo tudi otok sonca. Na severnem delu mesta dokaj močno piha, na južnem je povsem mirno z rahlim vetričem. Kljub poleti visokim temperaturam in dokaj visoki relativni vlagi, se vse skupaj zaradi vetra, sploh ne občuti. Plaže lepo urejene, ležalniki in senčniki plačljivi, morje pa kristalno čisto in toplo, na severnem delu mesta valovito, na južnem pa brez valov. Gostinske ponudbe na pretek, hrana odlična, prav tako na pretek različnih trgovin. Ljudje prijazni in ustrežljivi. Hoteli in mesto urejeni, Cene povsem primerljive z našimi. Za izlete dovolj možnosti, tudi v samo 20 km oddaljenoTurčijo. Vredno si je ogledati notranjost grajskega obzidja, kjer mrgoli številnih ulic, povsod pa bazar in gostinska ponudba. Zabave dovolj tudi za mlade v nočnih klubih.
Z letališčem odlične povezave. Dežja od aprila do novembra ne pričakujte.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close