parcela Peroj – Barbariga
Pozdravljeni,
še iz časa Jugoslavije imamo na relaciji Peroj – Barbariga majhen košček zemlje v lasti. Na njem ni ničesar razen plate. Tudi elektrike in vode ni.
Zanima me ali kdo letuje na tej relaciji in če lahko malo opiše razmere, saj razmišljamo, da bi letos šli na ta košček zemlje.
Hvala za odgovore nasvete.
LP, Nina
Pozdravljeni
Mi letujemo na parceli v Peroju že več kot 30 let. Samo vmes ene 2 leti ne, ker nam niso dovolili.
Elektrike in vode ni. Imamo prikolico, ter šotore. Zdaj nam vodo pripelje nek gospod, ki je doma čisto zraven pizzerije v Peroju. Mislim da nam je racunal po 70 kun, ko je pripeljal. Vodo natocimo v velike sode in kantice, to imamo za pomivanje posode, za splakovanje ( na hitrco stuširat)
Wc imamo na parceli.
Ker je parcela tik ob morju , ne hodimo drugam na morje, ampak uživamo v miru dopust. S kolesom pa vsak dan po kruh in sadje v Barbarigo.
Pridejo inšpektorji vsako leto na parcelo, plačamo 1500 kun *kazni* in to je to. Zdaj se nam ni treba nikjer vec prijavljat in plačevat takse.
Parcela je napisana na babi in dedija, to potrebuješ dokument, ki ga pokažeš inšpektorjem. Babi pa vsako leto pove priimke druzin, ki hodimo (npr. 3 druzine).
Pa lep dopust vam želim
Hvala Lukas99,
zanima me še kaj naj bi bila ta “kazen” in ali dobiš kakšno potrdilo, da si jo plačal, da ti ne kasirajo večkrat?
Razmišljam namreč, da bi za 1 maj šli dol, uredili parcelo in potem z junijem začeli hoditi dol za vikend ali pa za cel teden. Kazni pa ne bi rada plačala vedno, ko bi kakšen inšpektor prišel.
Hvala.
LP, Nina
Kazen plačamo vedno samo enkrat. Napisejo potrdilo, tako na hitro, na majhen listek…ampak je dovolj. Mi nikoli ne postavimo maja, ker nas ne bi počakalo do junija. Žal pri nas ni nikogar, ki bi pazil prikolico in kuhinjo, ki jo tam postavimo. Zato mi vedno postavimo konec junija in se vse druzine zvrstimo do 15.8., potem pa pospravimo.
Ker vedno dobimo parcelo precej razmetano….smeti, ogorki….ker imajo nas prostor za piknik prostore čez leto. In si ne predstavljam, kako bi bilo, ce bi tam pustili na samem.
Če pa bi bili kakšni sosedi zraven, potem pa najbrž ja.
Kazen…..to se samo reče tako.
Ko boste placali inspektorjem, je fino, da se takoj pove, koliko druzin bo in naj napiše priimke. Da bo za zihr.
Lp
Pozdravljen Lukas99, tudi mi imamo parcelo med perojem in barbarigo- ulica Hrastov log. Mislim, da na njej nismo počitnikovali vsaj 15 let zaradi inšpekcije. Tvoje trditve so me zelo razveselile in resno razmišljam o ponovnem obisku. Zanima me, ali je večina parcel zapuščenih, ali se ljudje vračajo. Ko smo hodili mi, je bila vsaka parcela redno obiskana, večinoma smo bili Slovenci. Hvala za odgovore.
Forum je zaprt za komentiranje.