Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice križarjenje iz Miamija-ivaše izkušnje

križarjenje iz Miamija-ivaše izkušnje

Decembra greva križarit iz Miamija. Ne veva kaj naj izbereva Karibe ali Bahame. Let karte sva kupila, ladje še ne.
Ima kdo izkušnje z ladijskimi družbami in ladjami? Razmišljava o Carnival družbi – ima kdo izkšnje?
KAj je na ladji plačljivo in kaj je vračunano v ceno? Če imate kakršenkoli nasvet bo dobrodošel.

Bil na križarjenju septembra l.2002 na Carnival Victory. Šli smo iz Miamija do Cozumela, nato bi morali iti na Kajmanske, ampak smo se umaknili orkanu in šli do Costa Maye, nato v Ocho Rios (Jamajka) in nazaj v Miami.
Cozumel: najbolje rentat avto in se zapeljat okoli sam. Ni bilo drago. V miru pogledaš znamenitosti (ruševine, svetilnik na J…)
Costa Maya: turistično pristanišče sredi ničesar, zgrajeno zgolj za križarke – v bistvu polno štacun, restavracij, entertainment.
Kajmanski so žal odpadli.
Ocho Rios: pristaneš zraven pomola, kjer so snemali 1. Bonda. Mi smo šli na plačljiv izlet z ladjarjem na Dunn river. Zanimivo in lepo. Ne rabiš imet kopalnih čevljev, ki jih tako radi ponujajo za velik denar. Dosti prodajalcev trave in ne vem česa še. Vsiljivi trgovci na izhodu.
Ocho Rios je malo mestece, nimaš veliko za videt. Imajo pa kubanske cigare.
Ladja: hrana je zastonj. To pomeni da lahko ješ v restavraciji, kjer te strežejo in moraš biti vsaj minimalno oblečen. Takrat je to bilo kavbojke in polo majica. V samopostrežni ni važno. Hrana je bila super. Pizze in Burgerji so laufal 24/7, ostalo je po urah, ampak, ko se neha zajtrk se nadaljuje kosilo. Skoraj.
Voda in ledeni čaj iz avtomata sta zastonj. Aja pa sladoled iz avtomata tudi. Coca cola iz avtomata je bila 1$. Pijačo smo plačevali. Za pijačo , izlet, obvezne napitnine in nekaj interneta sem zagonil skoraj 400€. če imajo in če nekaj spiješ, se splača vzeti all.inclusive paket pijače.
Plača se vse, kar ni vračunano v osnovno ceno. Obvezna napitnina je vračunana v ceno pijače, napitnina za ostalo osebje se ti računa na dan. Sobarica je bila Makedonka.
Je bilo pa to 12 let nazaj, tako, da je sedaj verjetno kaj drugače.

Hvala ti za odgovor. Zelo mi bodo prav prišli tvoji nasveti. Se oglasim januarja…. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close