Kaštel štafilič – TN Resnik, Biograd – Hotel Adria – prosim za nasvet
Pozdravljeni.
Z možem se odločava glede letošnjega dopusta, dobila sva več ponudb, pa se kar ne moreva odločiti, zato se obračam na vas po nasvet. Saj sem iskala po forumih glede izkušenj in zadovoljstva, zasledla vse od pohval do kritik, ampak žal nobene novejše teme, zato bi bila vesela, če mi kdo zaupa svoje novejše vtise iz omenjenih krajev, po možnosti od lani:) Zanima me zlasti glede čistoče v bungalovih oz. hotelu, čistoče morja in plaže (v starih temah sem zasledila, da je morje v Kaštelu včasih onesnaženo, pa me zanima, če se to še vedno ponavlja ali so kako uredili ta problem), pa seveda tudi kakšna je hrana in če je za otroke kaj animacije. Ker gremo na dopust že v začetku julija, me skrbi, da voda še ne bo dovolj topla za kopanje. Prejšnja leta smo hodili v Baško vodo v Uranio, smo šli pa vedno v avgustu, ko je bilo vreme krasno in voda topla, letos pa ta izbira žal odpade zaradi tega, ker imajo menjave ob četrtkih, takrat pa ne gre skozi z dopustom:( Glede vremena pa zaenkrat tudi kaže bolj tako-tako. Dobila sva tudi ponudbo za Živogošče (Hotel Nimfa), ampak tam je pa že višja cena, dlje je, pa tudi sem zasledila mešane izkušnje.
Zato bom res hvaležna za nasvet, kateri kraj bi bil boljša izbira.
Že vnaprej hvala in lep pozdrav.
Pozdravljena,
3 leta zapored (2011,2012,2013) smo bili v Biogradu v hotelu ADRIA. To ti pove vse. Zelo zadovoljni z vsem. Sicer je plaža cca 300 m oddaljena od hotela ampak je lepo urejena potka in še to več kot polovica poti v senci.
Če te zanima kaj več javi.
Bi šli letos tudi, ampak smo se odločili za malo spremembe – Turčija.
Kaštelanski zaliv, torej področje med Splitom in Trogirjem ima precej onesnaženo morje. Med bolj onesnaženimi na Jadranu. Biograd pa tudi ni (več) biser morske čistosti, ob vsej tam prisotni navtiki in množičnem turizmu.
Ob obali se lepše, čisto morje po mojem začne šele tam južno od Omiša, zlasti pa okoli Pelješca in Dubrovnika. Sicer je pa čisto morje predvsem na otokih, pa še gužve so tam manjše.
Osebno se čudim, da več ljudi ne gre na dopust na otoke. Dobro, trajekt nekaj stane – a nekoliko nižje cene apartmajev in hotelov na otokih to kar kompenzirajo…
Hvala za odgovore, Kaštel Štafilič je že prej bil pod vprašajem, ampak zdaj sva se dokončno odločila, da odpade:) V Biograd pa zagotovo gremo, ampak mi je za začetek julija še preblizu (me skrbi, da bo hladno), tako da bo počakal na naslednje leto ali dve:)
Dobila sem še ponudbo za Holiday Village Sagitta (Ruskamen v bližini Omiša), pa nas trenutno najbolj vleče tja:) Če je kdo lanski dopust preživel tam, bom zelo vesela vsake izkušnje glede zadovoljstva – zlasti me zanima, kakšna je hrana (sem gledala mnenja s forumov in so tako kritike kot pohvale), čistoča in ali je res voda tam hladnejša. Pa zanima me, če mogoče do Omiša vozi kak vlakec ali avtobus. Ker je cena za bungalov kar ugodna, me zanima še, ali je nastanitev v bungalovu kolikor tolikor ok ali je res boljše plačati malo več in biti v hotelu (nismo neki komplikatorji, zlasti me zanima glede čistoče in jogijev, da se da na njih spati)? Ali hodijo gostje iz hotela, apartmajev in bungalovov jesti v isto restavracijo ali imajo ločeno? Mogoče preveč kompliciram, ampak res bom hvaležna za vsak odgovor.
Lep dan želim:)
Hrana je okusna, sicer malo manj izbire (cca 3 x mesna jed, 3 x ribja), poleg tega da je makraonov, špagetov, pomfrija dovolj. Zajtrki pa so itak zakon. Ni da ni!
Čistoča je ful. Sobečiste, okoli bazena čisto, restavracija čista…. ni kaj. Se vidi da je hotel privat in šef Marko je skoz v službi in jih malo nadzira.
Skratka vse je super, razen morje je malo mrzlo.
Forum je zaprt za komentiranje.