Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Gostilna “Pr’ Matičku” – Nomenj blizu Boh.Bistrice

Gostilna “Pr’ Matičku” – Nomenj blizu Boh.Bistrice

Rada bi opozorila vse, ki bi se morda kdaj ustavili v gostilni “Pr’Matičku” v kraju Nomenj malo naprej iz Bohinjske Bistrice v smeri proti Ljubljani, da se jim ne bi pripetilo kaj podobnega.

Z družbo smo se tja napotili na pozno kosilo in sicer po priporočilu, da imajo kar velike porcije in dobro hrano. Ko smo naročili pijačo (ustekleničene vode npr.. Life z okusom jabolka nimajo, “samo tisto izpod pipe, sej je ta ja najboljša” so bile besede natakarice) smo začeli gledati jedilni list. Ponudba je bila zelo skromna (meso na žaru, mesne plošče, špageti,postrvi…), kosila in sirovih štrukljev pa je že zmanjkalo, zato sva se s kolegico na priporočilo natakarice odločili za postrv, fantje pa za mesno ploščo za 3 osebe. Prvi šok je bil, ko je prinesla na mizo postrvi. V eni porciji sta bile 2 veliki postrvi, normalno dobiš eno postrv, 2 pa, če sta obe majhni, in gost. norma je nekje tudi do 400 gr, če jaz kaj vem. Razložila je,da je pri njih že od odprtja tako in da samo otrokom dajejo po eno ribo in da je to tako malo mesa, da sta 2 ravno prav za se najesti do sitega. Seveda je bila ena porcija skoraj 1 kg in temu primerna tudi cena 1 kg je 4.500,00 SIT!!! Poleg tega je bila riba neslana kakor tudi malo razkuhanega krompirja v kosih. Sama sem uspela pojesti eno ribo s prilogo in solato. Mesna plošča je bila pa bolj gorenjska. Še večji šok je pa sledil na koncu, RAČUN ZA cca 17.000 SIT ZA 5 OSEB = brez predjedi, 2 dcl vina in 3 piva, 1 dcl soka, 4 solate, torej nobenega preseravanja po domače. Za desert = ko sem hotela plačati z EUROACARDOM, se je pa samo nasmehnila, “A KJE VIDITE NAPIS, DA SE LAHKO PLAČUJE S KARTICAMI?” Da so premajhni, da 1 mesec čakajo na denar, da se jim ne splača in da so ta sistem plačevanja ukinili…. bla bla bla….Če bojo tako nategovali stranke, ne bojo ostali majhni ampak bojo propadli!!! Komaj smo nabrali toliko gotovine, glede na to, da danes lahko skoraj za vsakim voglom plačaš s kartico in se pobrali domov. Potem mi je bilo žal, da se nisem takoj pritožila in zavrnila tolikšno porcijo ribe, saj sem naročila le postrv.Vse bi blo še prav, če bi me opozorila, da sta v porciji dve ribi in če je to meni prav, sploh pa glede na ceno. Pač, vsaka šola nekaj stane in nas v tej gostilni ne bojo videli nikoli več.

Sem se kar razpisala, pa ne zamerite!!!

Lp!

bla bla bla….

spet neki razvajeni in presrani ljubljančani.

pepi od kod ti sklepaš da so iz ljubljane

mislim da lahko vsak pove svje mnenje

jih ni treba tako napast

Kakorkoli obrneš je cifra astronomska. Za ta denar bi morali pa dehinitivno dosti več ponuditi.

Mi je pa nekaj prišlo na misel – kaj ni zraven cene napisana količina za porcijo? Mogoče to za ribe ne velja, ker niso glih. Mislim pa da ti je celo kuhar dolžan ribo prinest pokazat. Vsaj tako sem navajena jaz. In za ta denar bi mi jo moral tudi pred menoj sfilirati….

Jaz imam sicer nimam slabih izkušenj z omenjeno gostilno, se mi pa zdi pametno, da pogledaš na cenik preden naročiš jed, če ti je cena seveda pomembna. Logično se mi zdi, da postrv ni najceneša hrana, če pa je na ceniku napisana cena za kg, pač vprašaš kako velika je porcija.

Se strinjam, da ribe niso najcenejša hrana, pa vendar, če ti postrežejo z normalno porcijo po gostinskih normah al pa tud mal več, tudi cena ni strašna. Nekaterim ne bi bil problem pojesti skoraj kg ribe, vseeno pa sem prepričana, da bi morala natakarica vprašati, glede na to, da je njihova znamenitost po 2 ogromni postrvi v porciji oz. beri: zaračunati čim več!!! Pač izkoriščajo turiste,na juriš!!! Kar se pa cene tiče, je pisalo v meniju 1 dag je 45 SIT, ni pa pisalo kolikšna je njihova porcija. Sej zrezka tudi ne bi dobila kilogramskega, najbrž, če bi pa že čez krožnik gledal, pa ne bi imel take cene, a ne? Al pa, pri njih je očitno vse mogoče.

Itak pa velja, da dober glas seže v deveto vas…

Lp vsem.

Klasični presrani ljubljančani! Sploh ni dvoma!
Najprej se pritožuje, da je porcija prevelika, že v naslednjem stavku pa nekaj o gorenjski porciji!?

Ja ženska, kaj sploh hočeš!?

Cca. 3000 sit na osebo! Ja, res drago. Za to v Lj dobiš cel horsburger pa tri tamale pire!

Se pa strinjam: to, da nimajo Life z okusom jabolka, to je pa res nacionalna sramota!

Ljubljančani, Ljubljančani…

Manj vas vidim, rajši vas imam!

Janez, brez nategnjenih gostov iz kateregakoli dela Slovenije in turistov boste gorenci z gostilnam vred crknl!!!

Gorenjska je veliko več kot samo gostilne! Žal, ponavljam žal ne živimo od turizma. Pa mislim, da bi z lahkoto, kakor tudi ostala SLO!

Ampak gre za to, da sploh ne vidim, kje je bil sploh tak hud nateg!?

Kje je bil nateg – v korektnosti strežnega osebja.

Korektno se mi zdi, da natakar, ko vidi otroke sam ponudi polovične porcije in brez pismene prošnje prinese dodaten krožnik.

Korektno je, da te vprašajo ali v pijači želiš pol kozarca ledenih kock.

Korektno je, da ob posebnih specifičnih jedeh ( surova riba, nekaj zelo pikantnega…. ) poprej obvesti gosta, ki seh specialitet morebiti ne pozna. Se izogneš nepotrebni slabi volji.

Korektno je, da ti mesar v mesnici pri drobovini svetuje takojšnjo uporabo, drugače pa odsvetuje nakup.

Korektno je, da turista čeprav se je pravkar peljal mimo veeeeelikega smerokaza pravilno usmeriš in ga zavestno ne zavedeš v napačno smer češ butast žabar še brat ne zna…….

Konec koncev je korektno tudi upoštevati mnenja drugih.

Ja ,korektno je da te pol še spat sprav pa zjutraj otroke v šolo odpelje…….

Pika101, samo dve stvari sta zame pomembni v tvojem sporočilu.

1. V gostilno si šla, ker si vedela da dajejo velike porcije
2. V ceniku je pisalo, da so ribe na kilo, kot povsod drugje

Vse ostalo je nepomembno…

No, razen EC, pa še to, če ni nikjer nalepke, ne mopreš zahtevati, da jo sprejmejo…

Jaz imam nasprotni dve izkušnji, ko so imeli nalepko EC pa sem jedel zastonj, ker zadeve niso delovale. No, enkrat je šlo za zlorabo znaka, pa nisem hotel plačat, drugič pa sistem ni deloval.

lp

bv

Hvala za mnenja;

nismo razvajeni in presrani Ljubljlančani,

šli smo na priporočilo, da je dobro in da imajo velike porcije; PA NE 1 KG RIBE NA PORCIJO pa kakršnakoli bi cena že bila na normirano porcijo !!! Mislim, da bi vas večina zelo debelo gledala. Če bi se želeli preserevati z ribijimi jedmi, sigurno ne bi šli v to gostilno.

A je že kdo dobil čisto mimogrede 1 kg zrezek???? Ne da bi prej v ceniku izbral velikost zrezka (razni steaki XXL velikosti v gramih ipd.) in s tem tudi ceno?

korektno nekorektno, še vedno sem prepričana, da bi morala biti natakarica korektna in vsaj opozoriti, ker potem bi sigurno s kolegico naročile le eno samo porcijo!!! Zaslužit je treba kakorkoli že.

Kar se ustekleničene vode ter sistema plačevanja s karticami tiče, pač, očitno niso šli v Evropo. Mogoče le kar se cen tiče.

Še 1 x; dober glas seže v deveto vas, slab pa še dlje!!!

Pika101… bohnedaj, da se znajdeš na kakem kmečkem turizmu, v kakem selu boguizanogu (pa brez zamere, sem en malo žleht)…

Drugače pa roko na srce… nikoli nismo zadovoljni. Preveč, premalo, predrago… ha, samo da je čim ceneje, še najraje pa zastonj.

p.s. Drugič pa eno ribico v folijo zavit, pa domu odnest ;):)

Prijaznost bi morala biti na prvem mestu!!!
Obojestranska!

Korektno osebje bi ti samo predlagalo, da ostanek zavijejo. Če so otroci zraven pa lahko medtem ko se čaka na jed, predlaga kakšno lokalno znamenitost vredno ogleda ali pa gugalnice na vrtu.

Glede na tak odnos gost – gostilničar, je verjetno sklepati večkraten obisk, ki lahko kmalu preide v neformalno obliko v katero lahko sodi tudi vožnja domov, če je gostu kaj do vozniškega.

Glede uporabe kartic smo pa resnično malo scrtani. Na žalost tudi sama ne gledam nalepk na vhodnih vratih.

Kaj se pa smatra pod velika porcija je pa vse relativno. Kar je meni veliko je drugim majhno.

O glasu pa čisto prav. Res seže daleč…………….

Danes sva se na poti domov v KRANJ in ne Ljubljana, ustavila v omenjeni gostilni. O postrežbi in ambijentu nima smisla izgubljati besed, sam hrana pa je ogabna. Naročila sva čevapčiče in raviole z žajblovim prelivom. Mislim da bi bilo bolj primerno za te dve jedi da bi v meni napisali, presušeni čevapčiči s sivo barvo in ravijoli v olju brez okusa, saj so raviolidejansko plavali v 2dcl olja. Cena nesramno visoka glede na količino in okus. Jim priporočam da se enkrat ustavijo v Valterju in okusijo čevapčiče, saj bodo tako vedeli kaj je dejansko čevapčič. Higijena na minimumu. Vse kar je bilo dobro je bil Laško iz steklence, še vode nemorem pohvalit, ker je bila italjanska. Ni čudno da imajo blokiran račun. Sem stalni gost Bohinja in mene v tej gostilni ne vidijo več.

Ejga pa kaj ma veze iz kje si.. Če je zanič je zanič.. Kmetje zahojeni..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close