Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prikolica ali avtodom?

Prikolica ali avtodom?

Zanima me, ali je kdo od vas imel počitniško prikolico, in nato prešel na avto dom ali obratno?
Sam se že kar nekaj časa odločam med obema alternativama pa se nikakor ne morem odločiti kaj kupiti?

Sva pa dva odrasla in dva otroka. V vsakem primeru pa bi kupoval rabljeno.

Prikolica je veliko cenejša (registracija, okvare), pa kar je meni velik plus – če greste na morje kampirat jo odklopiš in se lahko odpelješ z avto v trgovino, mesto zvečer…

Prikolice ne zamenjam za avtodom, nikoli.

Občasno uporabljamo oboje – in kot zgoraj pravi kahsaj – namen in uporabnost sta zelo različna.
Tako da – če ne upoštevam tvojih osebnih nagnjenj, gre predvsem za to, kaj nameravate z zadevo početi.
Če potovati, se ustaliti v enem kraju in potem raziskovati okrog – prikolica.
Če pa potovati, se seliti praktično vsak dan ali pa na dva dni – avtodom.

Pa še koliko se želite razkomotiti, ko nekje ste – govorim o zunanjih postavitvah – predšotor, ipd. Tega v avtodomu ni toliko kot v prikolici.

Pa še dodatno – avtodom je malo lažje uporabljati izven poletne sezone in pozimi, sploh če je res mraz, ker gre za bolj kompaktno bivanje.

Če misliš imeti prikolico bolj postavljeno na enem mestu ne predaleč, recimo v kampu na Hrvaškem, potem je prikolica gotovo boljša izbira. Če pa nameravaš hoditi tudi na daljše ture, recimo na smučanje v Dolomite, pa na ogled Francije in Španije in podobne izlete, je pa avtodom boljša (a tudi precej dražja) izbira.

če uporabljaš avtodom manj kot 50 dni/leto ga je bolje najeti

Odvisno kakšne počitnice imate v mislih. Če imate namen se odpeljati malo dlje in biti stacionirani potem samo na enem mestu je vsekakor cenejša varianta od avtodoma. Soliden avtodom pod 20 tisoč evrov ne dobiš, prikolico že za 5 tisoč. S tem da oboje koristiš cca tri tedne

V tvojem primeru je boljše in tudi bolj praktično avtodom, ker s prikolico imaš samo težave in dodatno skrb.

No za tri tedne na leto je tako nabava avtodoma kot prikolice stranmetanje denarja. Sploh kar se avtodoma tiče. Če avtodom ne postane način življenja in se ga uporablja v bistvu celo leto, res nima smisla imet stroškov z njim ampak se ga najame za tistih par tednov na leto.
Pa če se prikolica rabi samo za 3 tedne bit na počitnicah (stacioniran), je tudi bolje najet mobilne hiške ali bungalove v kampih.

No za tri tedne na leto je tako nabava avtodoma kot prikolice stranmetanje denarja. Sploh kar se avtodoma tiče. Če avtodom ne postane način življenja in se ga uporablja v bistvu celo leto, res nima smisla imet stroškov z njim ampak se ga najame za tistih par tednov na leto.
Pa če se prikolica rabi samo za 3 tedne bit na počitnicah (stacioniran), je tudi bolje najet mobilne hiške ali bungalove v kampih.[/quote]

Se strinjam. Prikolica je tudi strošek, če prišteješ še baldahin in vso mogoče in nemogočo opremo. Za ene počitnice par tednov na leto se dejansko bolj splača najeti apartma ali mobilno hiško.
Razen če kampiranje s prikolo seveda ni največja srčna želja in izpolnitev sanj – ampak v tem primeru bi bila dilema že zdavnaj razrešena. Avtodom je pa za moje pojme še par stopenj resnejša odločitev, nenazadnje zato, ker je tudi bistveno višji strošek.

Pa če se prikolica rabi samo za 3 tedne bit na počitnicah (stacioniran), je tudi bolje najet mobilne hiške ali bungalove v kampih.[/quote]

Se strinjam. Prikolica je tudi strošek, če prišteješ še baldahin in vso mogoče in nemogočo opremo. Za ene počitnice par tednov na leto se dejansko bolj splača najeti apartma ali mobilno hiško.
Razen če kampiranje s prikolo seveda ni največja srčna želja in izpolnitev sanj – ampak v tem primeru bi bila dilema že zdavnaj razrešena. Avtodom je pa za moje pojme še par stopenj resnejša odločitev, nenazadnje zato, ker je tudi bistveno višji strošek.[/quote]

Mobilne hišice v kampih v sezoni za 4 osebe stanejo od 150 eur navzgor. Torej za 3 tedne – 3150 eur.
Poleg tega je fino če že kar nekaj vnaprej rezerviraš da sploh dobiš prosto. Tako da – jaz težko rečem da se to bolj splača.

Razen če kampiranje s prikolo seveda ni največja srčna želja in izpolnitev sanj – ampak v tem primeru bi bila dilema že zdavnaj razrešena. Avtodom je pa za moje pojme še par stopenj resnejša odločitev, nenazadnje zato, ker je tudi bistveno višji strošek.[/quote]

Mobilne hišice v kampih v sezoni za 4 osebe stanejo od 150 eur navzgor. Torej za 3 tedne – 3150 eur.
Poleg tega je fino če že kar nekaj vnaprej rezerviraš da sploh dobiš prosto. Tako da – jaz težko rečem da se to bolj splača.[/quote]

Se strinjam. Vsem pa hvala za razmisljanje.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close