letos Egipt, že kdo bil in kako je?
Letos gremo v Egipt, zanima me kako je poskrbljeno v hotelu za dojenčke, z nami gre namreč 10 mesečna punčka , če je že kdo bil , bi bila zelo vesela kakšnih informacij..kako je, na kaj biti pozoren..itd, hvala.http://www.google.si/aclk?sa=l&ai=CNOjLHC_GU6WAGaTI7QbFx4D4CLH2zIcIiczvhM0BkdiU1toCCAAQAigDUJLn6er-_____wFgwgWgAZfcwdcDyAEBqQInbmvE-b-2PqoEIk_QXdHmT6J1gpgM_Hl4LK_tSvxl3fq0XsjG9dmz7lKmSiqgBiyAB9GjviiIBwGQBwI&sig=AOD64_3ZWQsP-ll93Lef-JOJoPgmanMr9A&rct=j&q=&ved=0CCgQ0Qw&adurl=http://www.relax.si/ponudba/10257/hotel_titanic_palace-hurgada-egipt/
Kolegica je šla pred leti, ko je bila še brez otrok, tudi sredi poletja v Egipt in sta se z možem enkrat sprehajala zunaj, pa je fasala hudo sončarico ali vročinski udar ali kaj vem kaj. Moral je k zdravniku in je bila kar nekaj dni čisto preč. V glavnem, treba se je zadrževati znotraj pod klimo, pravijo. Pazi otroka pred vročino, to od vsega najbolj.
Letos gremo v Egipt, zanima me kako je poskrbljeno v hotelu za dojenčke, z nami gre namreč 10 mesečna punčka , če je že kdo bil , bi bila zelo vesela kakšnih informacij..kako je, na kaj biti pozoren..itd, hvala.http://www.google.si/aclk?sa=l&ai=CNOjLHC_GU6WAGaTI7QbFx4D4CLH2zIcIiczvhM0BkdiU1toCCAAQAigDUJLn6er-_____wFgwgWgAZfcwdcDyAEBqQInbmvE-b-2PqoEIk_QXdHmT6J1gpgM_Hl4LK_tSvxl3fq0XsjG9dmz7lKmSiqgBiyAB9GjviiIBwGQBwI&sig=AOD64_3ZWQsP-ll93Lef-JOJoPgmanMr9A&rct=j&q=&ved=0CCgQ0Qw&adurl=http://www.relax.si/ponudba/10257/hotel_titanic_palace-hurgada-egipt/%5B/quote%5D
temperature od 38-39, jaz s tako malim otrokom ne bi šla, v bistvu sploh ne bi šla v tem času, še sama ne, ker da se pa potem cel dan skrivam v senci, je pa itak brezveze, da sem tam..mi smo šli enkrat za novo leto, je bilo od 25-30 stopinj, mogoče marca aprila še gre, potem pa je po moje prevroče.
Mi smo bili z 5-mesečno punčko, vodo za mlekoin čaj ter kašice smo imeli s seboj, tam smo ji dali samo kake banane. Je blo kul, ker mala še ni plazila in nosila vse v usta.
Smo bili pa februarja, slabih 30 stopinj, pihljalo, ravno prav.
Zdaj je po mojem prevroče.
Ampak izven hotela nimaš kam, izleti pa z otrokom tud odpadejo.
UŽIVAJTE :))
Ne samo, da moraš otroka pazit pred vročino, tudi klima zna bit problem. Kolikor imam jaz izkušenj z Arabci, so ubrisani na klimo po principu ima se, može se. Zunaj je peklensko vroče, v klimatiziranih prostorih pa ledenica, ker klimo nažigajo do maksimuma. Jaz teh temperaturnih razlik ne prenašam dobro, kako se bo na to odzval 10-mesečni otrok, je pa tudi vprašanje.
Sicer se pa strinjam s tistimi, ki pravijo, da se v Egipt ne hodi poleti. To je krasna destinacija, kamor se greš lahko v hladnejših mesecih malo pogret. Poleti pa pač ne.
Klimo imajo prižgano na maksimum, res je. Tudi zunaj v senci je prevroče za takega otroka. Vročina je suha in “zahrbtna”. Če je vlaga, se otrok poti in vidiš, da mu je vroče…tukaj pa ne. Kar naenkrat lahko otrok pade v vročinski šok. Povedat ne zna….. Egipt ni za majhne otroke, dojenčke pa sploh. Če lahko prestavite, prestavite na konec oktobra , ali marec/april.
Tudi jaz menim isto kot predhodnice!
Imam tudi jaz 10-mesečnika in si res ne predstavljam, da gremo z njim kam, kjer je tako vroče. Nimaš nič od dopusta, če se samo skrivaš pred vročino.
Smo bili junija na Hrvaškem in že pri nižji temperaturi smo se izogibali soncu. Pa sicer ne hodimo na Hrvaško, ampak z majhnim otrokom (dojenčkom) je to najbolj enostavno, vsaj za nas. Komaj čakam, da bo malo večji, da gremo spet kam dlje…
Pa srečno!
lp
Bila pred leti julija v Egiptu.Vročina blazna,z možem sva hodila veliko po izletih-ker v hotelu nimaš kaj delat,predzadnji dan dobila oba hudo zastrupitev-da sva ob prihodu v Slovenijo prvo šla k dežurnemu in sva oba dobila antibiotike.Sedaj imava 8 mesečno punčko-na kraj pameti nama ne pride,da bi z njo hodila v Egipt,ali katerokoli arabsko državo.No way!!!!!!!!!!!!
Mi smo navajeni potovanj, otrok je hodil z nami po svetu od 3-jega leta dalje. S tem ne mislim Evrope, ampak oddaljene dežele, potovanja z letali so trajala tudi po 2 dni skupaj.
Ampak povem ti, da pri 10-ih mesecih ga pa ne bi vlekla v Egipt. Je bil tudi tam, ampak nekje na začetku OŠ, pa je dobil hudo vročino, blodnje, bruhal, v glavnem, katastrofa. In to v luksuznem hotelu 5 zvezdic, tako da jaz ti odsvetujem. Pa bilo je za prvomajske in zelo, zelo vroče, si ne predstavljam avgusta!
Eni malo pretiravate. Res je vroče, a je vročina drugačna kot pri nas, lažje jo je prenašati jaz sem šla julija pa mi je bilo čisto ok. Drugo je pa za tako majhnega otroka, pa ne zaradi vročine, s tako majhnim otrokom res nikamor ne moreš, v Egipt se ne gre zato, da si cel teden v hotelu temveč, da se tudi kaj vidi in s tako majhnim otrokom, ki je pravzaprav še dojenček ne moreš na noben izlet, v hotelu pa si lahko tudi kje pri nas. Ko sem bila jaz je bilo kar nekaj družin z otroki, a ni bilo mlajšega od 3 let.
Forum je zaprt za komentiranje.