Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Cres/Lošinj/Rab

Cres/Lošinj/Rab

Z možem in dojenčkom se jeseni odpravljamo na morje na Cres, Lošinj ali Rab. Iščemo kak kraj, kjer je veliko lepih poti za vozičkanje, veliko naravne sence tudi na plaži in ne preveč gužve. Ne iščemo kraja za žur, je pa fajn, če greš lahko zvečer ven, pa da je vsaj nekaj štantov, da ni ravno mrtvilo. Plaža da niso ravno skale, ampak da se da it lepo v vodo. Šli bi v apartma. Pozna kdo kakšen tak kraj in lahko mogoče tudi priporoči apartma?

senca ni problem,ker lahko vzameš s sabo ono samopostavljivo varianto pol šotora in postaviš kjerkoli. Bili na Lošinju,zelo mirno,ni fešt,ne divjanj,poti za sprehajanje kolikor hočeš,plaža je bolj kot ne kamnita,imaš pa kar nekaj lokacij,kjer je samo mivka.Umetno pripeljana seveda-za otroke. Ko si na licu mesta najbolj vidiš kaj vam je všeč,tako na splošno je težko…Ampak Lošinj je resnično miren,še preveč…

Od 1.9. je povsod dovolj prostora, vse je zaprto, zelo mrtvo in dolgočasno, kratek dan. Meni jesensko morje ni zanimivo. Ampak za dopust z dojenčkom, kar sploh ni dopust, bo pa v redu.

Je najlepši. Ni hude vročine, ni velike gužve (ni res, da je vse zaprto),morje toplo. Z malo sreče z vremenom (da ni dežja) je to čudovit dopust. Za dojenčke in zelo majhne otroke pa sploh. Uživajte!

Mi smo z dojenčki zmeraj hodili v Stella Maris pri Umagu, in sicer začetek septembra. Je blizu, primerno za malčke, voda v zalivu je še topla, za sprehode dovolj možnosti, če zagusti, imaš pri roki zdravnika… Za dopust z dojenčki nimaš boljšega, ko pa zrastejo, pa kam dalj – sedaj redno hodimo v Dalmacijo, imamo pa na Stella Maris lepe spomine.

np, smo bili junija na plaži brez sence, imeli smo šotor s sabo, pa je notri prav kuhalo 🙁 Tako da gremo samo še na plažo z naravno senco. Lahko kaj priporočiš na Lošinju?

takole, midva sva že prej najraje hodila na morje septembra, ker je morje super toplo, trume turistov pa ravno odšle. Dan je res krajši, ampak si še vedno lahko do 18h na plaži, to je pa čisto dovolj.

Umag oz. Istra mi ni všeč, ne vem, zakaj. Smo bili enkrat, pa mi plaža ful ni bila všeč, morje je bilo umazano. Pač ni isto kot na otoku. Pa šli bi nekam, kjer še nismo bili, zato izbiramo med temi tremi otoki.

Šli smo v Umag, enkrat v Savudrijo. Vedno konec avgusta in prvi teden septembra. Za dojenčke in tam do 3.leta je to idealno.

Pred leti smo bili v enem kampu na Loparju. Čudovito, senčno, plaža rajska, edino dogajanja tam nimaš nobenega.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Lopar – senca????

Jaz z dojenčkom tudi ne bi hodila na otok.Umag je res blizu, v Stella Marisu je polno lepih apartmajev,
kraj je zelo urban in polno lepih mest za sprehode.
Pa še do meje je samo 20 minut.

Pozdravljeni,
tile našteti otoki so res superca. Mi letujemo na Lošinju že sedmo leto, enkraten otok, zelen, zanimiv, pa še dokaj blizu. Tudi z dojenčkom 2,5 meseca starim smo bili sredi avgusta že. Vedno gremo na pristanišče Brestova( Istra) in nato čez cel Cres, pa je hitro 1 urco. Zelo fajn bi bilo npr. naselje Bučanje, tik za Nerezinami na Lošinju. Je naselje dost veliko za sprehode in še pešpot je urejena do mesteca Nerezine,…. Tam ima nekaj slovenskih podjetij svoje apartmaje, hiške samostojne, ene boljše, druge mal slabše. Če vas kaj interesira pa pokličite: Krka, Lisca, Perutnina Ptuj, Občina Krško, Počitniška skupnost Krško,…..Cene so pa kar 50-60 eur + tudi več.
Pa lepo se imejte!

Jaz z dojenčkom tudi ne bi hodila na otok.Umag je res blizu, v Stella Marisu je polno lepih apartmajev,
kraj je zelo urban in polno lepih mest za sprehode.
Pa še do meje je samo 20 minut.[/quote]

Otoki so zakon, tudi z dojenckom. Kaj mislite, da jih tam nimajo? Da tam otroci nikoli ne zbolijo ali se poskodujejo?

Pa mimogrede, na Losinju je otroska bolnisnica, v Malem Losinju pa dezurni zdravnik z laboratorijem 24 ur na dan.

Ina ja, Bucanje so za dojencke in male otroke zakon. Tudi septembra.

Na Malem Lošinju je ena idealna plaža… tam pri Hotel Bellevue (Tisak).
Vse okoli so visoka drevesa in del plaže je skoraj vedno pod senco. Pa še mivka je.

Pri hotelu Avrora je prodnata plaža, ki je videti tudi ok, vse ostalo je pa v skalah.

Umag je drugače tudi super, ampak sama obala ni v senci.

Pa prvi in drugi teden v septembu je najbolj super. Gužve 75% manj, cene pa so tudi že posezonske in občutno nižje.
Meni je žal da nisem šel večkrat, sedaj so pa že otroci šoloobvezni.

Aurora je odlicen hotel, tudi za otroke, iam tudi notranji bazen z morsko vodo, dobis tudi brisace. Ampak na dotično plažo z vozičkom je pa misija “okoli in okoli”. Res je, da je cisto pod hotelom, ampak do tja so stopnice. Z vozičkom gres pa ali okoli Vespere, ali pa nazaj proti centru. enako velja za parking, ki je v sezoni sicer dosegljiva, a dalec od hotela

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close