počitnice najstnik
Sicer nimam osebnih izkušenj ampak sem že parkrat slišala, kako so znali taki najstniki precej pokvariti dopust. Marsikateri pri teh letih pa sploh več ne gre s starši. Po moje se je najbolje z njo pomenit. Če bi jo vsaj približno kaj zanimalo. Pri teh letih so zelo različni, kakšne že marsikaj zanima, recimo kakšna velika tuja mesta, eni so mogoče za kakšne vodne parke, bolj adrenalinske zadeve. Če ji je pa res vse bv, naj pač ostane doma. Verjamem pa, da ji ni za it nekam na morje v en apartma za 10 dni, jaz sem bila nazadnje s starši pri 16 letih (pred več kot 30 leti) in bi imela takih počitnic tudi zdaj 3 dni čez glavo dovolj…
No jaz sem pa stara 28 let, že več ko dve leti živim samostojno življenje in sem se pred dobrima dvema tednoma vrnila s potovanja po Siciliji, kamor sem šla, ja, skupaj z mamo in očetom. In tako hodimo naokoli že od osnovne šole. In naslednjič tudi ne bom dvakrat pomislila ali ja ali ne. Meni ni bv, ker nista dolgočasna človeka ki bi cele dneve preždela pod marelo na plaži. Sploh ni važna lokacija, ampak družba in način dopustovanja. Še tako lepo morje postane po parih dneh čisti dolgčas.
lp
Pričeli smo z krajšimi izleti po svoje, brez avtobusa, enodnevni izleti po Sloveniji, Bavarski gradovi, nato kar tako po Češkem, po Toskani, pri čemer je najlepši del poti načrtovanje poti samo, presenečenjem pa prepustite raziskovanje ostalega.
Naj del poti načrtujejo vaši najmlajši, naj vas vodijo, kako preživeti dan in kod pelje cesta, katere hotele izbrati.
Ni nujno, da so potovanja z letalom in obiskovanje skrivnostnih krajev, vedno pa se najde interes, prilagodite se temu.
Dovolite, da se najstniki družijo, čeprav boste zato prebedeli noč, otroci vam bodo hvaležni.
Vseh 7 čudes sveta nismo uspeli obiskati skupaj, vendar je naša hči medtem že prerasla skupne poti in odhaja na lepše z svojo družino.
Vedno štejem koledarska leta po naših družinskih skupnih dopustih, po skupnih poteh.
Preštejte koliko možnosti skupnih lepih dopustov imate pred seboj. Ne zamudite jih!!!
SREČNO!
Ena sodelavka ima dva najstniška mulca in onadva načrtujeta, kaj bi rada videla, pa je vse super. Za fante so zanimivi razni tehnični in vojaški muzeji, za punce pa morda bolj mesta, šoping ulice… V Bosni ali Bolgariji dobiš dizajnerske cunje, torbice itd. po H&M cenah. V Berlinu in Munchnu je super popotniški kamp, kjer je veliko mladih, zvečer zakurijo taborni ogenj (vsaj pred 10 leti je bilo tako), tam se lahko druži z mularijo z vsega sveta, seveda pa sprejemajo tudi “odrasle” goste. Morda lahko obiščete kakšen rock/pop koncert?
Vse je odvisno od najstnika. Naša je čisto zadovoljna z izborom v Breli. Z nami gre tudi nečakinja, ki je leto mlajša od naše in imata kup “dela”. Dopoldan spanje, potem plaža z obilo potapljanja, zvečer sprehod do Baške vode in brskanje po stojnicah, kakšna pijačka, ogled ponudbe nasprotnega spola ;-)…
Forum je zaprt za komentiranje.