Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turčija vs. Bolgarija

Turčija vs. Bolgarija

Prosim za nasvet kaj izbrati ali Turčijo ali Bolgarijo. dva otroka 9 in 10 let.
A je kdo zasledil kakšno res ugodno varianto.
Verjetno je 3 zvezdice malo premalo za tam?
Ali se da dobiti dobro za cca. 1100 eur?

Definitivno svetujem Turčijo. Zberite hotel, ki ima vsaj 4*. Večinoma imajo ogromno animacij za otroke, vodnih toboganov in bazen, hkrati pa je plaža tako rekoč zraven hotelov – večina mivka 🙂

Ojla,

Mi smo bili 2 x v Bolgariji in 2 x v Turčiji. Povsod je bilo lepo. Meni osebno je bila bolj všeč Bolgarija (Sončna obala), ker sem ljubiteljica večernih sprehodov, pohajanj, obiskov lokalčkov… Edini minus je morda bolj hladno morje.
Sicer je pa hotelska animacija za otroke in odrasle tako v Bolgariji kot tudi v Turčiji.
V Turčiji ima večina boljših hotelov tudi vodni park s tobogani, kjer otroci nadvse uživajo in skoraj vsak boljši hotel ima dostop do lastne plaže.
Če greste v Turčijo vsekakor svetujem All-Inclusive hotel pa vam ni treba skrbeti ne za hrano in ne za pijačo.

Lep dopust želim!

Definitivno Turčija. Bila sem na Sončni obali Bolgarije, morje umazano, sama trava. Da ne govorimo o tem da kradejo ko srake. Turčija je super za dopust, še bolj pa za raziskovanje in oglede, če vam je to v interesu. Drugače pa ful prijazni in ustrežljivi.

Jaz sem definitivno za Bolgarijo. Bili smo pred par leti in bili zelo zadovoljni – res pa nismo šli v tisti monstrumski hotelski kompleks, ampak v manjši družinski hotel v Nesebarju (ki ga imenujejo “bolgarski Dubrovnik”, zraven Sončnega brega), ki je bilo zelo poceni (mislim, da cca 40 eur/dan za velik dvosobni apartma s klimo). Ne vem, koliko zvezdic je imel, ampak nismo ničesar pogrešali, vse je bilo čisto in celo. Hrana je v BG zelo poceni, kosilo za 4-člansko družino dobiš pod 10 eur, tako da se veliko turistov sploh ne ubada s penzioni/polpenzioni, ampak se hrani zunaj. Tudi pijača je poceni (vrček piva v lokalu <1eur, v trgovini liter piva <1eur). Morje je bilo kot juha (27-28 stopinj) in plaže sama mivka; nekajkrat so bili precejšnji valovi, v katerih pa sta otroka neizmerno uživala. Imajo tudi lunapark, pa vse mogoče šopinge… In ker smo šli z avtom, smo si nazaj grede ogledali še kup zanimivosti. Nobenega kriminala nismo zaznali, avto je stal 14 dni na ulici, pa smo ga celega odpeljali domov. Le razni berači so malce nadležni, da ne govorim o lastnikih lokalov na plaži, ki te kar za roke grabijo… Ampak če mu srednje jezno (in še v mejah vljudnosti) nekaj odvrneš po srbsko, bodo odnehali.

Turčija absolutno, samo 1100 eur za vse 4 bo pa malo težka, če želite dober hotel z all

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close