KAM Z OTROCI MED POČITNICAMI
Šolsko leto je že pri koncu in vem, da mnogi že razmišljate o morju in tudi o tem, kam dati otroke med počitnicami – leti predvsem na zaposlene matere/očete, ki imajo srčke v šoli, pa nimajo možnost varstva, velja pa za vse.
V našem koncu (CELJE) je ena zelo lepa možnost tale http://zupnija-grize.rkc.si/ – je oratorij v Ankaranu. In morem povedati, da še nisem slišala nič slabega o tem. Mislim, da imajo podobno možnost otroci iz Trebnega. Mislim, da bo v Don Boskovem centru tudi oratorij, ter pri Sv. Danijelu. Hkrati, pa je menda ravno v Don Boskovem centru organizirano varstvo.
Potem imamo še: http://www.plavalniklub-neptun.net/ in http://www.plavalna-sola.si/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=72, tudi odlična zadeva.
In kolikor je meni znano bo ponovno v eni šoli organizirano varstvo.
Torej, ima kdo kaj več informacij, ter kako je v drugih regijah?
mal težko je dat otroka v oratorij. če nisi veren, se ti ne zdi? to je vendarle verska zadeva. so pa ti oratoriji sicer po vseh župnijah organizirani.
sicer pa gre otrok lahko na morje preko zdravstvene kolonije – vsaj v Kranju smo imeli to možnost, se je pa treba prijavit spomladi.
ZPM ima v Ljubljani poletne delavnice, skozi katere v bistvu pazijo na otroke – če se ne motim jih imajo v Fužinah.
mali otroci, ki so v vrtcu, so itak lahko v vrtcu, ta večji pa … hja, saj imajo dva starša, mar ne? 🙂 saj vem, saj vse tukaj vemo, kako je s tem. moji dve sta bili kar lepo doma. občasno sta šli k babici, pa katerea od tet ju je vzela za kak dan, večino časa pa sta vseeno preživeli doma in jiam ni bilo hudega. blok, veliko otork, vedno jih je bilo več, pa so se skupaj igrali. določiš pravila, kaj lahko in česa ne, daš telefon, da si na vezi in to je to.
Mimogrede, a samo jaz forum vidim v drugačnem, odebeljenem fontu ali je to novost, ki jo je prinesla nova moderatorka. Ne lajkam.
Za oratorije otroci brez skrbi izvedo pri verouku.
Ko pa že delamo reklamo, bi opozorila na tabore CŠOD, ki so še vedno po dokaj znosni ceni (za razliko od raznih komercialnih variant, ki znajo biti za enako trajanje tudi več kot dvakrat dražje). Skratka, Center šolskih in obšolskih dejavnosti ponuja tabore v vseh terminih po vseh Sloveniji za vse starosti in na različne teme, od 99 evrov dalje za pet dni (vendar brez prevoza).
Ne vem kako imate prakso drugod, ampak dat otroka na oratorij, pa bit veren, pri nas nima nič kaj skupnega.
Poznam pa starše, ki imajo stike določene tako, da so otroc npr pol julija pri enem in pol julija pri drugem, ter podobno avgust in ko dobijo svojo “smeno” drug starš nima niti najmanjšega interesa pomagat, ta ta prvi, pa nima sorodnikov oz prijateljev, ki bi jim lahko priskočili na pomoč. In otroka v prvi triadi, jaz ravno ne bi puščala samega doma 8 ur, so pa tu mnenja deljena.
Torej je vsaka informacija, kje in kaj se dogaja ZELO koristna. Hvala pa za napisano, zdaj vem kako je v Kranju in Ljubljani. Pa po mojem še marsikdo.
No tud pri nas imajo možnost s Celea it v Baško, ampak jaz osebno svojega otroka ne bi dala tja, pa če…
Pa da ne bo pomote, nisem neka navdušenka nad Cerkvijo. Spoštujem vse, a imam tudi svoje mnenje.
Sem pa ena izmed tistih mam, ki se začne ta čas ubadat s tem, kam čez počitnice naj dam otroke. In ko sem lani iskala, je bilo bore malo ponudb, tako, da sem si morala vzet teden dopusta in zaradi tega izgubila službo (je bilo sicer to najboljša stvar, ampak zame, za koga drugega mogoč ne). Nimam možnosti jih komu porinat, sama pa niti pod točko razno ne bi pustila doma. Torej je vsaka informacija kaj vse obstaja dobrodošla.
jaz sem nad tem obupala, sicer pa ne vem, zakaj se otroci ne bi naučili bit samostojno sami doma. kaj pa je to takega, v bistvu? 🙂
itak spijo do 8-9, potem gledajo tv, pa da si naredijo zajtrk, pa na računalnik, pa potem ven s prijatlji, ko so večji grejo na bazen recimo … pa dan mine. ne vem no, v blokovskih naseljih je en kup takih otrok. mislim, da smo do otrok veliko preveč zaščitniški. ajde tam do tretjega razreda, potem pa res ni več potrebe. ali je?
alenkag: ja, oratorij je po defoltu cerkvena zadeva. dvomim, da bi otroka vpisala v oratorij, če bi ga imela muslimanska skupnost. 🙂 ali bi ga?
Strokturo oratorijev dobro poznam. Npr letos je tema Zgodb iz Narnije – Potovanje Jutranje zarje. In tist pridih RKC ni tolk moteč.
Če bi imela muslimanska skupnost kaj podobnega, ali pa hare krišna in bi bila stroktura dobra, bi ju dala. Če ne drugega iz vidika, da spoznata tudi novo stvar. No pri nas v vrtcu, pri tamali imajo mormone, muslimane – ono ta skrajne, budiste itd. in mi je to super, ker spoznavata drugačnost.
Sej ni važno ali je 10 ali 12, problem je, da greš za 1 ali 2 na morje, pol ga daš v kakšno “stvar” še tu zberej teden ali 2, ostalo pa znanstvena fantastika – tu pa zmanjka pol idej.
Moja dva sta pokonci že ob 6. Zelo samostojna, a hkrati zelo navihana, ko jima je dolgčas uspeta ušpičit veliko – predvsem v smislu dokaži, da je nekaj mogoče. Nista otroka, ki bi lahko ure presedela pri miru, rabita akcijo. In mislim, da jih je kar dosti takšnih.
Za začetek preden se skregate. Otroci so različni. Mojega malega pri 7 cel dan doma pustiti ni problem. Mojo ta veliko pri 19 :), si skoraj ne upam, da se ne bo opekla, ko bo jajca pekla.
Meni se je kot dobra rešitev pokazalo, dogovoriti se s sosedi da:
– pokukajo kaj se dogaja pri nas
– vedo, da se naš igra z njihovimi otrocmi a je sam doma
– pripravim prigrizek, sadje ali karkoli že še za njihove
– starejša soseda dela angleščino s tamalimi
Torej različna medsosedska pomoč. Ne prakticiram prav pogosto, ker imam načeloma varstvo rešeno. Prišlo pa je že prekleto prav. Meni in sosedom.
Otrok pa je vendarle doma in preostanek dneva z mano. Se mi je izkazalo, da denar, ki bi ga dala za teden tabora, soseda s hvaležnostjo sprejme (brezposelna) in se cel mesec po malem ukvarja z otrocmi. Pa še koristno se počuti.
Še to sem hotela dodati. Ni potrebno da gre za sosede s katerimi tudi sicer družite in prijateljujete. Jaz sem pač en čas preučevala sosede s katerimi sploh nisem imela nič, razen dober dan in potem naredila seznam kje bom začela.
Enostavno sem šla do njih, povedala svoj problem, svoj predlog in začuda vse je bilo sprejeto z odobravanjem. Kasneje sem dobila občutek, da itak očitno preveč sami zase živimo. Pa je dovolj samo prijazen predlog in se naš socialni krog razširi na ljudi, ki res morda niso z nami krvno povezani, so pa zato lahko neizmerno kvalitetni, neobremenjeni. In zase vem, da bom nekaj sosedam za to drobno skrb za moje otroke do groba hvaležna.
http://Www.pinesta.com
Moji trije grejo vsako leto. Smo tudi prakticirali razlicne termine (punci skupaj, sin kasneje) pa je bilo tudi ok. Pa se z enim je drugace kot s tremi. Potem 2 terms morje z mano, 2 tedna hribi z atijem, ostalo prilagajamo po dnevih (babice, teta, prijatelji). Se da.
Tole je sicer iz starševskega…
POLETNE POČITNICE V ČAROBNI HIŠI ZABAVE
V Čarobni Hiši Zabave v centru Šoštanja bomo imeli tudi med poletnimi počitnicami organizirano dopoldansko družabno, razgibano, ustvarjalno, športno, animacijsko varstvo za vse otroke med 5. in 11. letom starosti.
Razpisanih imamo pet terminov in sicer:
tor, 25.06.2013 – pet, 28.06.2013
pon, 01.07.2013 – pet, 05.07.2013
pon, 08.07.2013 – pet, 12.07.2013
pon, 15.07.2013 – pet, 19.07.2013
pon, 26.8.2013 – pet, 30.08.2013
Poskrbljeno bo za prehrano, pijačo, rekvizite za igre ter ves material za ustvarjanje, varstvo pa se bo odvijalo med 07:00 in 15:00.
Otrokom bomo bivanje pri nas popestrili tudi s kreativnimi delavnicami slikanja, fotografiranja, iskanja zakladov in izleti v bližnjo naravo.
Cena: 20€/dan.
Prijazno vabljeni vsi, ki želite popestriti prihajajoče počitnice svojemu otroku in še nimate urejenega varstva zanj, da nas za več informacij in vpis pokličete na 040/931-659 ali pa nam pišete na carobnahisazabave@gmail.com
ORGANIZACIJA DOGODKOV s.p.
Trg Bratov Mravljakov 11
Lahko pa mu privoščite nekaj takega: http://www.vrtiljak.net/?offerID=181 ali pa http://www.vrtiljak.net/?offerID=182.
Lp,
Jaz pa predlagam tabor na Kolpi v Marindolu.
Klub Marindolus organizira že ne vem koliko let taborjenje za otroke in mladino. Otroci so v šotorih, takih iz lesa, udobnih, pa aktivnosti imajo veliko (kanunarijo, kolesarijo, veliko športa), pa tematske dneve in delavnice. Od prijateljice hči hodi že 8 let, od njenega 7 leta in so zelo zadovoljni. Letos bo šel tudi moj sin z njimi in moram povedat, da je cena med najnižjimi in še prevoz imajo organiziran. Potujejo z vlakom! Meni se zdi to super, ker z vlakom gremo premalo kam. 🙂
V glavnem, kontakt in opis pa najdete tu: http://www.klub-marindolus.si/tabor.php
Upam, da sem komu pomagala.
Jaz pa vam predlagam , da jih
jaz popazim.
Rada imam otroke, rada sem z njimi,rada se igram, rišem , pišem, mislim
ni da ni.
Sem iz Celja oz. Štor , če katero zanima naj se mi javi
p.s. cena, za sigurno bova obe zadovoljni
moj email xenija72@gmail.com
Forum je zaprt za komentiranje.