potovanje v Benetke
Mene tudi to zanima. Pravzaprav to, koliko denarja potrebujemo s sabo.
Sendvičev ne nameravamo nositi s sabo.
Tam bi šli na kosilo – seveda ne v najdražjo restavracijo, ampak v kakšno uličico na testenine ali kaj podobnega. Pa sevedea na kakšen prigrizek, sladoled, kava, sok.
Kakšen ogled, vstopnina.
Imamo 3 otroke (7-14 let).
Je 500 € za s sabo dovolj?
Hvala
V Benetkah velja pravilo: bližje kot si trgu sv. Marka, dražje je VSE. Ampak resnično vse. Če greš na kavo na tem trgu, je kava lahko tudi 10 eur, ob mizi pa igra pianist….skratka lepo, ampak se vse plača.
Ugodno je pojest v kakšni zakotni ulici (v glavnem imajo te gostilne, pizzerije indijci, pakistanci….) kakšen košček pizze ali kakšno pašto – testenine. Prej preverite za ceno, ker se cena pri njih lahko takoj spremeni. Sploh pa je pijača dokaj draga. Najcenejša je voda, vse ostalo, npr. sokovi…. pa precej zasoljeno. Vsekakor velja prej pogledati cene ali pa vprašati.
Sicer pa lahko vodo ali kakšno drugo pijačo kupite na stojnici, tega je precej, prav tako je mogoče posedeti na kakšnih stopnicah in pojesti košček pizze.
Glede vstopnine, pa so te zelo različne, od nekaj eurov pa do 10 eur po osebi. 500 eur je pa skoraj preveč za 5-člansko družino, razen če se ne bi šli res na “bogato”. Kartice pa sprejemajo skoraj povsod, bankomat pa je tudi za vsakim vogalom. Pa malce popazite na svoje osebne stvari…. veliko ljudi, pa se marsikaj lahko zgodi. To je le Italija.
Kot je že mimi rekla. Proti sv. Marku se vse nenormalno draži.
Pa še skoraj noben te ne povoha.
Mi smo se vsedli, 5 minut nikjer nobenega. Še sreča, ker v tem času smo si pogledali cene…in te skoraj kap. Pod 10e še vode ne dobiš.
Par ulic stran smo kosili, in razen pijače so bile cene ok… tako kot v kaki Ljubljani ali na morju.
Samo za vstopnine in hrano bo pa 500€ res malo preveč. Mi smo zapravili nekje 100€.
Če se nameravate peljati z gondolo, je pa cena cca 150 eur. Je sicer lepo doživetje, splača se z gondoljerjem še malo “glihati” za ceno, ker je itak vse brez računa…..Lahko se pogodite tudi, da vas dlje pelje, so pa z vsemi žaubami namazani….
Spominki pa so tudi od nekaj eurov do več kot 100 eur, odvisno, kaj kupiš.
Moja ocena je bila, da za normalen obrok (npr. testenine) pa še kakšen košček pizze za 5 člansko družino ne boste plačali 500 eur, vse ostalo je pa odvisno od tega, kaj nameravate v Benetkah kupiti, obiskati….
V Benetkah lahko zapraviš veliko. Benetke živijo od turizma, zato znajo izpuliti denar od obiskovalcev.
Pa še prav imajo!!Temu se reče “turizem”.
Forum je zaprt za komentiranje.