Poznate kaj kampiranje po Italiji?
Dolgo časa smo kampirali na Korziki. Letos zaradi finančnega stanja ne moremo več, oz bi se radi rešili prevažanja s trajekti, ker tu zgubimo kar konkreten znesek. Zato me zanima, kaj menite o kampiranju po Italiji? Z možem sva si ogledovala tale kamp. Če je slučajno kdo tukaj, ki je tu že bil, bom zelo vesela mnenja..
http://www.campingsangro.com/index.php?strparam=&language=uk&sz=700
hvala vam, lep dan
Tega kampa ne poznam (zgleda pa super), smo pa ogromno prekampirali že po celi Italiji in skoraj nimam slabe izkušnje. Vendar smo mi bolj popotniki, redkokdaj stacionirani v enem kampu več kot 3 dni, se selimo in potepamo naokoli, tudi po notranjosti, ker nam plaža in morje nista prioriteta. Težko kaj svetujem, ker ne vem, kakšna pričakovanja imaš. Mi hodimo v Italijo že skoraj 20 let, od nekajdnevnih izletov do dvotedenskih počitnic, spomladi, poleti, jeseni (edino avgusta v Italiji se izogibamo) in povsod in zmeraj je fajn.
Nudističnih kampov v Italiji skoraj zagotovo ni, na italijanskih plažah že “zgoraj brez” redko vidiš.
Kamp je pa težko predlagat, če ne vem, kje… Smo prekampirali že nekaj severne jadranske obale, Gargano, malo po Umbriji in veliko po Toskani, bili smo na Elbi, Sardiniji, Siciliji, okoli Neaplja oz. Sorrenta in še malo višje ob obali, pa jezera Garda in Maggiore…
Seveda se vseh kampov niti ne spominjam, se jih je nabralo veliko v vseh letih. Mi jih v glavnem izbiramo kar na slepo, na poti. Večinoma so vsi zelo urejeni, se pa včasih opazi razlika med bolj “popotniškimi” kampi po notranjosti in tistimi ob morju, ki so narejeni bolj za počitnikarje, dostikrat bolj hrupni, z raznimi animacijami, mnogokrat tudi z veliko “pavšalistov”… Takim se poskušamo, če se le da, izognit, da je bolj mir 😉
Forum je zaprt za komentiranje.