Kefalonija ali Lesbos
meni je bil dopust na kefaloniji eden lepših. bili smo v skali, super kraj z izredno lepo peščeno plažo. le hotel bi izbrali drug, bi bili prav v skali in ne 3 km proč. z renatanjem avta smo si v grobem ogledali cel otok in šli še na izlet na sosednji zakintos na ogled modrih jam. en teden nam je bilo kar premalo. če greš za 14 dni ti priporočam vsak teden v drugem hotelu.
Ja padla je odločitev lesbos! Pred dvema urama sma z punco rezerviral hotel vila iris v mestecu na severu otoka mislim da se kraj imenuje molivos od 27.6 do 11.7.Je res na tej strani otoka zelo razburkano morje? Kako je na lesbosu z vetrom ali piha ful, ker lani na karpathosu je bilo nenormalno. Kateri mesec ste dopustovali?
Zanima me kolko kaj stane rentanje skuterja???
Cene hrane so solidne ali nenormalne ker na kosu so bile kar zasoljene cene!
Kaj se splača pogledat?
Nudi otok kaj zabave?
Sva drugače tiste vrste par, da se usedeva na skutera in greva raziskovat plaže, znamenitosti….
Tak zaj pa sem že tečen upam da ne preveč.
Mi smo rentali avto za 7 dni (cca 180 EUR, Getz), naslednjih 7 dni rentali skuter (nažalost smo pozabili ceno). Drugače se bolj splača rentati avto, ker si le tako lahko ogledaš cel otok in vse lepe plaže, ki so med seboj kar oddaljene, otok pa je tudi zelo hribovit, zato je 50 ccm skuter “prešvoh”. Kar se tiče vetra, piha skozi po malem, ni moteče. Kakšen dan so valovi, ne pa vedno.
Ogledali si morata okameneli gozd, imata kar nekaj samostanov, Molyvos z gradom in plažo na drugem koncu otoka, ki je bila nam zelo všeč – Skala Eressos in še veliko drugih plaž: Skala Kalonis – voda zelo topla, nizka, mivka, Valeta – najdaljša plaža na otoku – nam ni bila posebno všeč, Sikamina – plaža, na kateri je rdeča mivka, plaža Sigri.
Ogledali smo si najvišji vrh na otoku (ne vem kako se reče hribu), ogledali smo si glavno mesto Mitilini z utrdbo.
Od Molyvosa je najbližja plaža Eftalou – toplice z vročo vodo in Petra.
Bil na lezbosu 2007.
Se pridružujem mnenju ostalih. Molivos je zelo lep kraj, gneče na tem otok res ni, piha manj kot na Kosu in bolj kot na Lefkasu. Plaže niso tako lepe kot so na primer na Lefkasu ali Kefaloniji ima pa zato otok tisto pravo Grško dušo. Ni atraktiven je pa zelo pristen in ti priraste k srcu. Njegova slabost so velike razdalje, brez avta ne moreš nič. Po mojih izkušnjah so cene nižje kot na drugih otokih, kjer sem bil (Kos, Lefkas, Zakhinthos).
Če je Kefalonija podobna Lefkasu in Zakhinthosu, bi se po dobrem premisleku verjetno odločil za Lesvos, ampak to je moje mnenje.
Mi smo imeli avto smart for4, ceneje kot na Kosu, ne spomnim pa se več cene. Za kruzanje po okolici Molivosa je skuter o.k. za prevoz iz ene strani otoka na drugo pa si po moje prepočasen. Glede na to, da greš za 14 dni je lahko tudi skuter o.k. Veter v laseh ima nedvomno več čara. Cena skuterja je bila cca. 20 €/dan.
čeprav stara tema, upam da se lahko navežem na njo. torej, letos je spet v planu Grčija, edini problem imam da za spremembo ne vem na kateri otok. do sedaj sem bila na Kreti, Zakintosu ter na Lefkasu. Kreta me ni najbolj prepričala, Zakintos je zelo všečni, Lefkas pa the best 🙂
nekak se odločamo (2 odrasla + 2 leti star otrok) med Krfom, Kefalonijo in Kosom. sedaj bi pa prosila če imate kaka mnenja. kako je z vetrom (na Kosu bi naj precej pihalo), kake so cene (hrane ter rentanja avtov) ter če priporočate kaki hotel (brez kakih maturantov/absolventov, da nisi 2km stran od prve trgovine ter taverne – npr. iščemo nekaj takega kot je Nidri na Lefkasu, kraj primeren za družine,…)
hvala za vsako info, bo dobrodošla 😉
Bil na Kosu.
Lep otok, precej za videt, tudi če vas zanima zgodovina.
Je precej živahen, glavno mesto živi tudi ponoči. Ima celo karting stezo in velik bazenski kompleks.
Jug otoka je čudovit (Kefalos), miren, čudovite plaže. Priporočam avto, za moped je nekoliko prevelik.
Je nekak pomanjšan Rodos, vendar v tistem dobrem smislu. Vetrovno je, ampak ni moteče.
Kefalonija je podobna Lefkasu in Zakhithosu. Če sta ti všeč, ti bo tudi Kefalonija.
Za Krf pravijo da ni Grčija.
Na tvojem mestu bi izbral Kos, ker je drugačen in na drugem koncu Grčije.
saj ravno zato se nagibam h Kosu, da grem spet na drugi konec Grčije. kake so pa kaj cene najema avta ter hrane in pijače? sem slišala da bi naj bil Kos kar precej dragi. kaj pa glede namestitve, mogoče priporočilo za kateri kraj ter za hotel? baje je Kardamena najbolj žurerska, bi se rada izognila temu. čeprav bi naj hoteli bili malo odmaknjeni od dogajanja.
Tam se bil 08, se prav podrobno ne spomnim cen in so se verjetno tudi že kaj spremenile.
Bile so približno takšne kot na Lefkasu – mislim na rentanje avtomobilov. Druge cene so takšne kot na večini grških otokov. Žal se ne spomnim.
Ne vem ravno kateri kraj bi priporočal, svetujem ti le, da se izognete Kardameni. To je približno tako kot Laganas na Zakhinthosu – rezervat za Angleže. Najboljši kompromis je mogoče področje Tigakija in Marmarija. V mestu Kos je precej bučno in prometno, so pa večerni sprehodi lepi. Mogoče je od vseh krajev še najbližje kraju Nidri. Kefalos je za marsikoga premiren in preveč odmaknjen.
Lahko pošljem kakšno fotografijo.
LP
ok, Kardamena torej odpade. kolko gledam po zemljevidu je tudi Lambi ena izmed opcija, blizu Kosa ter dobro izhodišče za raziskovanje otoka. Tigakija in Marmarija pa skoraj ni za zaslediti na slovenskih agencijah :/ čeprav bi na severu naj pihalo. jaoooo, kot da se gre za celo življenje, ne pa za 1 teden dopusta 🙂 ampak itak plačamo in poleg otroka je potrebno biti malo bolj izbirčen.
ja, bi res prosila za slikice. lahko kar tukaj, ali napišem mail?
potem pa bi se priporočala za slikice: sannyka@hotmail.com
hvala 🙂
Letos bo ze deveto leto dopustovanja v Grciji, tako da ze tezko izberem nov otok. Ker nama z mozem Lezbos se manjka, mi je vsaka info dobrodosla. Ponavadi potujeva z nekoliko mocnejsim skuterjem in prideva vsepovsod, pa se vroce nama ni. Izpisala sem si nekaj destinacij, me pa zanima kje je najlepse bivat. Nekaj sem ze prebirala, da je morje v juniju se hladno, prav tako noci. A je bolje prestavit na vsaj zacetek julija. Lani sva bila na Kosu v prvem tednu v septembru pa je bilo se prevroce. Tudi midva se odlocava med Karpatosom in Lesbosom. Pocasi nama zmanjkuje otokov, a bova pac zacela ponavljati. Krf je ze bil dvakrat, pa bonprav gotovo se enkrat, saj nama je najbolj vsec. Morda ker je bil prvi, drugace pa je vsak po svoje lep in zanimiv, predvsem naju privlaci prijaznost in nevsiljivost, seveda poleg cudovite narave.
Na Lezbosu bo konec junija sigurno še hladno morje, tudi piha precej. Za bivanje svetujem Molyvos, ker je res očarljivo staro mestece. Nam v glavnem na Lezbosu ni bilo nikoli prevroče, imeli smo sicer motorje (ta male kroske so bolj primerne kot skuterji), vendar je otok kar velik (od letališča do Molyvosa je recimo cca 80 km). Odvisno koliko se rada vozita.
Na Karpatosu je bilo pred leti, ko sem bila tam, cca 15 km asfaltirane ceste (izven glavnega mesta), ostalo pa dust roadi, otoček je na splošno majčken a očarljiv, piha pa zeloo- tam pri letališču je cela srfarska kolonija. Malo bolj na divje je bil, ljudje pa špica.
Na Lesbosu je nekoliko hladnejše morje tudi poleti, vendar le na S in SZ strani otoka. JZ obala ima nekoliko toplejše morje (vsaj po mojih izkušnjah), vendar pa na tej strani otoka tudi ni takšnih slikovitih mestec kot so na S oz. SZ (Sigri, Molyvos). Toplo morje je npr. v zalivu Kalloni (kraj Skala Kalloni – prijetna vasica ob morju, kjer se je nekoliko ustavil čas), vendar pa je tam ponekod morsko dno poraščeno s travo in je nekoliko neprijetno pri vstopu v globoko vodo tako, da je potrebno poiskati plažo brez nadležne trave. Drugače pa je na Lezbosu kar nekaj prijetnih krajev Molyvos (že omenjen), Petra, Sigri, Skalla Eresou, Vatera… Tudi glavno mesto je dokaj zanimo. Za premik iz enega na drugi konec Lesbosa bosta porabila kar nekaj časa, vendar je lahko tudi takšno potovanje prijetna dogodivščina in ne samo premik. Upam, da bo kaj v pomoč.
Forum je zaprt za komentiranje.