torej se bolj splača za družino na Dunaj it z
Sem bil lansko leto na rees socialnem roadtripu s frendom, spala sva v avtu na parkirišču pred hostlom.. smeh…. Jah kaj češ denarja ni na pretek v teh časih.. Dunaj je varno mesto in parking se da dobiti tudi zastonj.. Mislim da čez vikend tudi niso plačljiva ampak nisem prepričan.. Zdaj ne vem ali greste za en dan ali več.. Sicer je Dunaj zelo dobro pokrit s podzemno železnico na kateri sva se s kolegom tudi švercala in ni nobene pretirane kontrole haha… Torej je pokrito za pogledat je pa seveda Schoenbrunn Palace, kjer mrgoli turistov ampak je lepo urejeno… Ogromen park res lep za sprehod.. Tam je tudi živalski vrt kjer pa nisem bil… V bližini je tudi nek mini zabaviščni park .. bolj primeren za mlajše otroke.. Nekaj podobnega kot imajo kdaj cigani v Ljubljani ampak seveda na precej višjem nivoju :)… Torej z malo sreče se da najti parkirišče za vlak pa ne vem kakšna je situacija.. Lepo se mejte 🙂
Priporočam vlak, ker so cene kar ugodne, za družine oziroma otroke so pa midlim da sploh popusti. Preveri direktno na SŽ, dobiš bolj točne informacije kot na njihovi spletni strani. Pred časom smo šli 3 odrasli in se mi zdi, da je bilo nekaj čez 80 evrov, iz Ljubljane. Lepo udobno se pelješ, na Dunaju avta itak ne potrebuješ, pa še ni ti potrebno skrbet, kam parkirat. Hoteli bolj v centru imajo parking večinoma za doplačilo, zastonj se skoraj ne da parkirat, razen za vikend, pa še takrat je težko najt prosto mesto.
Se pa splača vsaj dvakrat prespat, če greš z vlakom, ker prideš okoli 13.ure gor, nazaj pa tudi že zgodaj popoldan in imaš v bistvu samo en cel dan na razpolago. Na Dunaju pa tooolikooo za videt in počet 😉
Aja, švercanja na javnem prevozu pa ne priporočam. Če najdete hotel blizu centra, se itak da veliko peš obdelat, prevoz do recimo Schönbrunna ali Pratra, ki sta malce ven, pa tudi ni taka reč.
Če se vas odpravlja več na Dunaj, je vsekakor najboljša avtomobilska varianta. Zastojn parkiranje je ob sobotah (razen seveda v garažnih hišah), pa tudi nekateri okraji bolj na robu imajo kar precej brezplačnih parkirališč med tednom. Jaz sem pogosto na Dunaju, pa precej let nisem nikoli plačal parkirališča (sem parkiral v predmestju in si nabavil celodnevno karto za prevoz).
Za otroke so npr. primerni: živalski vrt in zabaviščni park, cene pa so seveda kar precej visoke…
Za odrasle pa ne bom raje niti našteval…
Pa še to: nikoli se ne vozi brez karte, ker so kontrole kar pogoste (sem jo že kar nekajkrat doživel), kazni pa visoke.
Pozdravljeni,
opcija z vlakom je super.
Jaz sem šla s hčerkama ravno prejšnji vikend. Povratna karta iz Kranja, s prestopanjem v Beljaku, je bila za enega odraslega in 2 otroka 77€.
Mesto je super obvladljivo s podzemno železnico. Vozovnica, ki velja 24 ur stane 7€.
Spale pa smo v temlem hotelu/penzionu:
http://www.kolpinghaus-wien12.at/
V neposredni bližini železniške postaje Wien-Meidling (kamor trenutno vozijo vlaki). V radiusu 3-5 min peš sta tudi dve postaji podzemne železnice. Cena je bila za 3 osebe z zajtrkom 55€ na noč.
Forum je zaprt za komentiranje.