Najdi forum

Lignano

Letos iščeva destinacijo nekje blizu, pa da to ni Hrvaška. Všeč nama je Lignano, Italija. Ima kdo kakšne informacije, kakšne so tam cene v lokalih, restavracijah? Cene nastanitev sem že predelal.

Hvala za informacije.

lp

Mi smo bili trikrat. Cene so bolj ali manj enake kot pri nas, to ni kakšno mondeno turistično mesto, ampak masovni turizem, kar velikih dimenzij, ki je razen polne sezone praktično prazno. So pa prijazni in veseli, da si prišel in jim prinesel EUR-e, kar ni vedno slučaj. Je tudi relativno blizu. Plaža je mivka ni ne vem kaj ampak otroci pa uživajo. Zraven imaš lep ZOO, pa otroške parke, aqualand, luna park. Rezerviraš na njihovi spletni strani, kjer je vse gor. Po mojem se tule najbolj splača it recimo za prvi maj, mi smo dve leti nazaj plačali 200EUR-ov za lepo hišo z vrtom za en teden, vse ja prazno, pogledaš vreme in greš, če je OK. Hrvaška misli, da je to že polna sezona sodeč po cenah.

Hvala lepa za odgovor.

Hotel sem samo vedeti, da niso cene zasoljene kot npr. v Benetkah.
Na Hrvaško pa NIKOLI ne hodiva, zato o tem ne bom zgubljal besed.

Je pa tole najbrž spletna stran, o kateri si govorila?
http://www.lignano.it/

Hvala še enkrat.

Bibione je zelo podobna varianta, čisto zraven Lignana.
Če si v hotelu, imaš navadno vključene ležalnike na plaži, marsikje rentajo kolesa.
Midva imava takšne “plaža” variante dovolj kakšne 3-4 dni, mi je bilo pa zelo všeč, tudi zelo urejeno mestece, sprehajalna pot ob celi plaži…

Tudi sam sem že opazil tole mestece Bibione. Ravno zaradi sprehajalne poti. Z vozičkom bo res super. A tam so cene hrane, pijače tudi normalne?

Ja to je ta stran. Zraven je Bibione in malo naprej Caorle. Ne to niso Benetke. Benetke hodi gledat cel svet in cene so temu primerne, za tole pa komaj kdo ve, čeprav je kar veliko in lepo urejeno. Poti in parki so pa povsod, je pa seveda odvisno kaj iščeš.

Cene hrane in pijače v gostinskih lokalih so nekoliko višje kot pri nas – npr. MB (pivo – sok od 4,00 E dalje, kava okoli 3 E, pizza ali testenine cca 10E, ostali meniji od 15E….), v trgovinah pa so zelo podobne našim. Cenejša hrana v gostilnah se lahko najde v krajih severno od Bibione (cca 10km). Bibione je tipični italijanski letoviški kraj namenjen predvsem zabavi na plaži. Plaža je čista in urejena, voda je vsaj 10 m na začetku nizka, na plaži se vedno kaj dogaja, ob plaži pa je dolga promenada, ki je ob večerih zelo živahna tako kot sam kraj. V juniju in začetku julija ni pretirane gneče, vendar je še vedno toliko turistov, da je v kraju živahno, za avgust pa ne vem (predvidevam, da je gneča velika). Za tri do štiri dni je kar zabavno za dlje pa ne vem, ker daljše dopuste preživljam ponavadi drugje.

Mi smo bili 2 leti nazaj v Lignanu. Je zelo velik in se v bistvu deli na 3 dele. Mi smo bili v Lignanu Sabiadore, ki je sicer najdražji, a se tudi tam največ dogaja. Jedli smo v hotelu, imaš pa trgovine, kjer so cene popolnoma primerljive z našimi (mi smo kupovali v enem diskontu). Všeč nam je bilo, da smo dobili svoj senčnik in 2 ležalnika, ter smo nekatere igrače puščali čez noč kar na plaži. Voda je kar umazana od mivke, ampak za male otroke je pa super. Najboljša pa je bila seveda zabava za otroke, ker imajo kar nekaj zabaviščnih parkov, tako, da smo kar precej denarja tam pustili…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close