Najdi forum

OTOK IŽ

Ola

je kdo dopustoval na Ižu. Dajte prosim povejte kakšne plaže so na otoku.

Hvala

Živjo

tudi mi razmišljamo da preživimo dopust na tem otoku. Zato bi bilo lepo če bi kdo iz izkušenj kaj povedal.

Lp Lara

Na otoku Izu je sicer cisto fino (ce si v dvoje), ampak plaze so pa bolj skalnate in z majhnim otrokom bolj tezko dostopne. Mi smo bili lani z osnovnosolko in ne gremo vec. Na celem otoku je samo ena vecja trgovina in ce nisi glih tam lociran je kar kriza. V nasem kraju (sem ze pozabila ime, takoj zraven pristanisca trajekta) so samo zjutraj pripeljali kruh in si se mogel v vrsto postavit in cakat, v tej trgovini je pa tudi bil samo kruh in nic drugega. Ce si zamudil uro, kruha cez eno uro ni bilo vec. Mislim, da se je na Izu cajt ustavil kakih 30 let nazaj. Sicer pravijo, da folk hodi s katamaranom (45 MIN) v Zadar na trznico po zelenjavo in ostalo, ampak verjami, da z majhnim otrokom po tisti vrocini se ti tudi slucajno ne bo dalo se s katamaron vozit po hrano. Tako da nam je bila dobra izkusnja, ker smo hoteli po letih dopustovanja na Rabu zamenjati destinacijo, ampak je res divje in z majhnim otrokom ne priporocam. Mi smo bili v apartmaju malo v hrib in smo morali za vsakic v morje po 100 stopnicah, morda ce bi bili v kakem apartmaju cisto ob morju bi bilo bolje. Sem videla so tudi taki! Uzivajte kjerkoli ze boste!

Muc hvala to pa ni preveč spodbudno bomo še premislili.

Mogoče še kdo kakšen komentar 🙂

S fantom, zdaj možem sva bila pred 4leti v prijateljevi hiški tik ob morju v malem ižu. Odvisno je kam greš veli iž ali mali iž. Mali je ob pristanišču in je trgovina res ena mala samcata. Mi smo hodili s kolesom, malo več kot 5min, peš seveda kar precej več. Na velikem Ižu so trgovine, sveže ribe se da dobit, prov v gojilnici odlične. Bila je tudi moževa sestra z malimi otroki 1leto, 3leta, pa je blo prov luštno. Greš v trgovino z avto na veli Iž, nabaviš malo več za jest, mi nismo imeli problema. Plaže so v večini skalnate ja, ponekod kamenčki. Je pa mali Iž malo ribiško mestece, kjer se čas ustavi, kjer ni obljudenih promenad s štanti in gneče. Tu si spočiješ, raziščeš vasico, ljudje so prijazni, se zapelješ na kak bližnji otoček, plavaš, pečeš ribe….sej pravim, nam je blo lepo, smo si želeli miru. Če si želite ljudi, hrupa, zabave, IŽ ni pravi kraj, drugače raj.

Na Ižu smo bili v hiši tik ob morju, lastna plaža, roštilj… Meni je bilo zelo všeč predvsem zaradi miru. Zvečer sprehod ob obali, sicer je treba malo paziti, ker je potka bolj tako tako… Na Ižu smo dopustovali 3x. Prvič smo bili, ko je bila hčerka stara 9 mesecev. Ker je imela strogo dieto, smo imeli vso hrano za njo s seboj, tako da ni bilo panike.
Zasledila sem dve trgovini. Je pa res, da smo se pred odhodom pozanimali kaj imajo in kaj nimajo na otoku. Najbolj me je skrbelo zaradi zdravstvene oskrbe in hrane. Na koncu pa, če si dobro pripravljen in veš kam greš sploh ni panike. Drugače pa se hrano nabavi predno se gre na trajekt v Zadru – nakupovalni centri.
Domačini na Ižu so zelo prijazni in se po nekaj dneh vživiš v njihov tempo življenja. Se mi zdi, da se tam kar čas ustavi 🙂 Iž je res otok miru in počitka. Knjige, križanke, družabne igre… in dopust kaj hitro mine. Po dveh letih smo se naveličali dopustniškega hrupa in letos gremo verjetno na Iž – na mirni dopust, da se spočijemo 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close