Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Mnenje jugo-zahod ZDA

Mnenje jugo-zahod ZDA

Pozdrav vsem skupaj.

Imam dilemo, katero moram čim prej razrešit in se odločit. Imam priložnost poslovno/izobraževalno it ZDA. Stvar bi trajala približno slab mesec, nato pa bi se mi pridružila punca in bi naredila še “klasičen” 2-3 tedenski turističen krog po JZ ZDA (rent a car; LA-Arizona-Utah-Nevada-Calif-SF-LA z vsemi nacionalnimi parki, atrakcijami in pripadajočimi zadevami). Imam sledečo opcijo:

1.) november 2014 –> kar pomeni da bi potovanje naredila v prvi polovici DECEMBRA 2014

2.) POMLAD 2015 –> feb ali mar ali apr 2015 -> izbor mesca po lastni izbiri potovanje pa sledi mesec po izbranem času

KAJ JE DILEMA? Stvar je taka, da IZ POSLOVNO/IZOBRAŽ. VIDIKA bi mi bilo bolje it in opravit stvar čim prej, vendar ni spet tako nujno. Iz tega vidika se nagibam k novembru2014 torej potovanju v decembru. IZ DOŽIVLJAJSKEGA VIDIKA (enkratna življenjska izkušnja, katero si neizmerno želim že od otroštva) pa me po drugi strani malce skrbi da zaradi vremena, kratkih dnevov in bolj turobnega vzdušja v decembru (aja smučanje, božič in podobne stvari me pri tem potovanju ne zanimajo) to potovanje ne bo izpolnilo vseh pričakovanj kot bi o morebiti ob drugih mesecih.

Torej, zanimam me iz prve roke če je kdo bil v prvi polovici decembra že v kaliforniji in teh okoliških državah. Zanimajo me predvsem življenjske in osebne informacije, ker vse kar najdem so samo statistični podatki in številke o podnebju. V dilemi sem ali je izkušnja zaradi vremena spomladi (če že spomladi pol verjetno marca- a je sploh tako občutna razlika?) toliko več vredna da pretehta delček poslovnega vidika, ki govori v prid čimprejšnjega odhoda.

Hvala za odgovore in LP

Sicer ni iz prve roke.
Jaz bi iz doživljajskega vidika šla spomladi leta 2015 (raje april kot marec).

Po teh krajih sem sama potovala v poletnem času. Prijatelji so bili na področju nacionalnih parkov (Arizona, Utah) konec novembra in so že imeli sneg in temu primerne temperature. Sicer je bilo lepo, ker je bilo na cestah vse v redu, ampak lahko bi pa imeli težave tudi s prevozi. Tudi kratek dan je ovira pri načrtovanju poti in ogledih.

Na področju LA ter obale je tudi decembra super in enkratno. Problem je notranjost države. Saj že v Sloveniji lahko v mesecu decembru v Ljubljani kaj vidiš čez cel dan, v Bohinju pa verjetno po 4. uri popoldan ne več veliko.

Spomladi so daljši dnevi, zna pa biti na gorskih prelazih tudi v maju še sneg in zaprte ceste. Temu pač prilagodiš pot in se tem cestam izogneš. Saj ni treba, da potuješ na 4.000 m.

Mogoče pa potuješ oktobra 2014 ter nadaljuješ v izobraževanje v november. To bi mi bilo tudi OK.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close