Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice irska, julij 2014

irska, julij 2014

Pozdravljeni,
letos poleti sem dobila možnost študentskega dela na irskem, sedaj pa malo raziskujem kako bi najceneje prišla tja (in nazaj). Tja naj bi šla nekje okoli 4. julija, nazaj pa konec septembra 2014 in sicer na letališče Shannon. Se mi mogoče sloača iti z vlakom ali avtobusom, glede na to da bi v tem primeru lahko imela več prtljage seboj? Ali bi mi lahko kdo ki se bolj spozna na lete z nizkocenovci svetoval kako najugodneje priti tja? kolikor gledam je skoraj nujno prestopiti, ampak se bolj malo znajden na straneh od Ryanaira in Easyjeta..

hvala 🙂

hei, pozen odgovor, vendar ne berem veliko tega foruma.
Kam pa greš, v kater del Irske?
Kar se tiče poletov je tako; Če greš v Shannon, moraš res prestopat, če greš z Ryanairom letiš do Londona, pa potem do Shannon. Jaz sem vzel varjanto direktnega leta (ker ne maram prestopanja) in sicer iz Benetk do Dublina, je bilo najceneje in najhitreje, V Dublinu sem potem vzel vlak do cilja, lahko vzameš tudi avtobus, pač odvisno kam greš, kaj zeliš itd….tukaj je povezava do vlakov:
http://www.irishrail.ie/ imaš vse vozne rede in tudi cene, študenti še imajo nekaj popusta, imaš tudi ceno na strani za študente.

Najugodnejša varianta je zagotovo Ryanir. Alternative skoraj ni, easyjet ne leti na irsko. Tistega nisem čisto razumel kaj misliš z vlakom/busom, da bi vzela več prtljage? Misliš, da bi šla od doma z vlakom/busom? Takorekoč nemogoče oz. veliko dražje kot tisto doplačilo prtljage. Da o času ne začnem. Kar se pa tič epotovanja po Irski pa vlak/bus najboljše, taksiji so dragi, rentacar je hmmm….

Če te pa še zanima kaj pa vprašaj 🙂

Iz Benetk v Dublin leti tudi Aer Lingus, malo preigraj datume, se da tudi kaj ugodnega najt.
Sicer pa lahko še malo iščeš na edreams.net, momondo, skyscanner… Saj časa je še dovolj.
Glede prtljage se spomnim, da je ena znanka pred časom za daljši čas bivanja v Angliji del prtljage poslala posebej, ne vem točno, preko koga, je bilo pa ceneje kot doplačilo na letalu. Mogoče povprašaš kakšno špedicijo, pa GLS tudi ni tako zelo drag.
O vlaku in avtobusu pa res nima smisla razmišljat, že zaradi same logistike, pa po moje te tudi ceneje pride letalo z doplačilom za 2 kufra kot vlak.
Pa lepo se imej, Irska je krasna!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close