Tunizija Djerba- Hotel El Mouradi Djerba Menzel
Ali je kdo od vas že bil v tem hotelu? Prebrala sem veliko komentarjev na forumu “popotovanja”, vendar ne vem, kaj naj si mislim. Namreč: eni so ga tako spljuvali, češ da je bil umazan, ščurki, osebje zelo neprijazno, jedilni pribor umazan, drugi pa so povedali, kako odličen je ta hotel.
Zanima me predvsem glede čistoče in hrane. Moj mož namreč ni preveč navdušen, češ da je slišal komentarje o tem, kako je higiena katastrofalna in kako imajo ljudje želodčne težave ter drisko.
Sedaj pa res ne vem, kako se odločiti. Gledala sem malo fotke na netu in se mi ni ne zdi slabo, pa še štiri zvezdice ima, kar po slovenskih kriterijih pomeni tri, torej po mojem mnenju bi moral biti soliden.
Hvaležna bom za vsak komentar oz. mnenje.
Tega hotela ne poznam, sem pa bila dober mesec dni nazaj v Tuniziji. Glede driske in to. Midva sva imela s sabo viski in sva pred vsakim obrokom naredila kak požirek ter tudi po njem. Jedla sva vse, jaz imam rada sadje in sem jedla vse, kar so ponujali v hotelu – neolupljeno. Težav ni bilo nobenih!
Sem pa takrat za hec pogledala, kaj pišejo na internetu o najinem hotelu – eni so ga ful popljuvali, češ kakšnih pet zvezdic neki in podobno, drugi ful zadovoljni. Kot da bi spraševal recimo za nek lokal pri nas – spet dobiš vsa možna mnenja.
Imejta se lepo!
Bili smo leta 2005 v tem hotelu, znotraj kompleksa so še nekakšni amartmajčki – menzli. Takrat sem menila, da je hotel super, je pa res bila čistoča pod vprašajem. Ko sem v kasnejših letih videla boljše in čistejše hotele, lahko rečem, da je bil ta umazan. Sicer pa so bile lepe počitnice. Danes bi našla boljši hotel.
Jaz mislim, da je povsem odvisno, v kakšnih hotelih si letovala do sedaj. Če si že bila kje zunaj in kakšni so bili ti hoteli? Mi smo bili v 2009 v tem hotelu in smo bili zadovoljni. Res je, da sem se zavedala za 4* tam niso kot 4* pri nas, ampak jaz nisem imela nobene, res nobene negativne izkušnje. Čistoča je bila čist ok. Bazeni in okolica lepa.
Mi smo bili zadovoljni in letos gremo spet v Tunizijo, ampak ne na Djerbo, čeprav moji 3 bi najraje šli spet v ta hotel. To pa tudi nekaj pove, a ne?
V glavnem, odvisno kaj pričakuješ. Sobe so v naših hotelih 4* res lepše (ali pa tudi ne), imajo drug stil gradnje, opreme…
Hvala za tvoj komentar. Letovali smo v hotelih s tremi zvezdicami, pa smo bili tudi čisto zadovoljni. Ne vem, kaj pričakujejo tisti, ki vse kritizirajo. Mislim, da so to povečini ljudje, ki imajo polne riti vsega in v vsaki stvari najdejo milijon pomanjkljivosti.
Jaz pravim tako: v hotelski sobi prespim par ur, 3/4 dneva sem itak zunaj, tako da mi ta hotelska soba v bistvu sploh ni tako zelo pomembna- bolj mi je pomembno, da je čista, kot pa ne vem kako zelo moderna in fensi.
Naletela sem na eno zelo ugodno last minute ponudbo za Tunizijo in bi jo rada izkoristila, če je še fraj.
Drugače pa je moj mož precej skeptičen glede vsega, ker je navajen samo na to Hrvaško obalo in nič drugega, tako da mi že najeda, kaj vse je lahko narobe v Tuniziji od hrane do čistoče, želodčnih težav, driske ipd.
Sem pa šla primerjat cene aranžmajev na Hrvaški in sem ugotovila, da nas bi ista storitev za 7 nočitev prišla dražje, kot pa Tunizija, s tem da moram za letovanje na Hrvaškem računat tudi stroške bencina, cestnine, trajekta-skratka– v določenih primerih so počitnice v Turčiji ali Tuniziji lahko cenejše kot na Hrvaškem.
Ja, sem brala že te pritožbe. Ljudje smo različni. Tudi takrat, ko sem bila jaz na Djerbi sta bili eni dve družini, ki sta non stop komplicirali. Agencija je vedno posredovala in vse, kar so želeli so dobili (najprej je kao puščala klima – so jim zamenjali sobe, potem pokvarjena vrata ali nekaj takega so takoj poklicali servis ipd.) Ampak vsakič, ko so prišli v stik s predstavnico agencije je bilo nekaj. Saj potem jim je tudi ona povedala, da če so si kaj prebrali pred odhodom, vedo kaj lahko pričakujejo. Kar je res. Folk pa gleda le na ceno pol pa pričakuje hotele oh in sploh na djerbi. To ne gre.
Nam je bilo lepo v tem hotelu. Je pa res, da če te kaj moti, greš na recepcijo in poveš in vse zrihtajo, zamenjajo sobe, karkoli… sam zmenit se je potrebno.
Glede hrane pa, jaz sem malo pazila, da nismo jedli “surove” hrane – sadje smo omejili, vodo, ipd. in je blo vse ok.
Kar korajžno. Jaz mislim, da ko probaš to ne greš spet zlepa na Hrvaško.
Še to. Jaz sem bila v Tuniziji v hotelu s petimi zvezdicami. No, tudi se je našlo kaj takega kot odkrušena ploščica v kopalnici, ki so jo na hitro natumplali nazaj. Še kaka druga šlamparija bi se našla. Ampak kaj zdaj – a sem prišla tja tečnarit zaradi takih stvari ali se lepo imet. Seveda če bi šlo za neke večje, tehtne zadeve, bi se že postavila zase, to se mi zdi pa ob teh cenah brezveze. Saj tisti, ki pričakuje evropskih pet zvezdic, naj tudi toliko plača. Tako pa bi imeli ceno napol zastonj, ponudbo pa cel luksuz.
Pa tudi to je. Lahko si z neko tečnobo v najbolj super hotelu – in v nekem čisto povprečnem hotelu s tebi zelo drago osebo, s katero se lepo razumeš. Kaj misliš, kdo se bo imel bolje? 😉
Ha ha ha, točno tako, kot si napisala. Popolnoma se strinjam s teboj. Mene tudi ne motijo malenkosti, kot si napisala npr. odkrušena ploščica v kopalnici.
Glede tečnob se popolnoma strinjam-imam eno tako v službi-depresivna tako, da ji ne pomaga niti hotel z 10 zvezdicami. Kaj bi s takšnim človekom, če je jezen na cel svet. Takšnega moti vsaka dlaka in takšnih se je najbolje izogniti v velikem loku, ker širijo negativno energijo.
Očitno ne potujete veliko oz. niste velikokrat gostje hotelov. Kaj je zanemarjenost in namenjeno samo zaslužku je marsikateri apartma na Hrvaškem.
Najslabše bivalne pogoje sem doživela v Franciji in v Španiji. Ne dela klima, ne dela hladilnik, ne dela TV – po pritožbi se jim zate gladko j………
Ravno na Djerbi smo v sobo (ogromne sobe!!!!!!!) prišli relativno pozno – po 22 uri. Klima ni delovala in po telefonskem pogovoru z recepcijo je ob 11 uri prišel serviser in zadevo uredil. Tega resnično nismo pričakovali.
Dejstvo pa je da so tam drugačni kriteriji bivanja. Tudi tehnika gradnje je drugačna, Odkrušena ploščica ni nobena tragedija. Konec koncev jo imam jaz tudi doma v kopalnici. In tudi bo še, ker mi ne predstavlja neke hude motnje. Pa pajke imam tudi…….
Lani sem bila v tem hotelu ….joj kolk je bilo lepo.Odvisno kako živiš doma ,če imaš polno rit vsega potem ti je vse brez veze,,,,jaz si zaradi narave dela težko splaniram dopust in potem ko grem uživam v vsakem trenutku.Leto prej smo bili v Turčiji v 5 *…pa mi je bila Djerba boljša izbira …Tajda2 pojdi in uživaj.
Prebavne motnje nismo imele…o ja jih je pa pol imelo….že tako doma delam v naravi in sem navajena sonca…kokakolo sem za 2min postavila na sonce-nismo pile ledenih pijač pač hladne ne pa led…odkloni v pijačah njihov led…če nisi navajen sonca je pa druga pesem,tam nabija do 40 st in meni je to zakon.
Super, da je bilo tudi tebi všeč. Evo, moj mož večni skeptik in nergač: ravnokar sem mu prebrala par komentarjev, pa pravi, da dobre komentarje itak pišejo plačanci raznih agencij. Pa da so tam nemiri in je nevarno. Mah, jaz bom šla kar sama z otrokom, pa je. Polnoletna sem, denar imam, so let’ s go for it.
Jebela cesta, če me bo en moški oviral. Pa naj gre sam na Hrvaško morje, kot vsako leto.
Ne more biti vse slabo- blišč in beda je pa itak povsod, to je dejstvo.
ojla. tam sva bila konec julija 2008 in nimam nobenih pripomb, pa sem bolj med zahtevnimi 😉 popolnoma kul vse, še prav slikce sem šla gledat zdej, da sem se spomnila in zgleda super 😉 sva bila pa 1 leto prej na celini v mahdii in sva ža tam primerjala in je bilo na celini lepše morje in vse (mahdia je pač znana po najlepšeč morju v tuniziji menda), malo bolj so se v hotelu trusli, malo več hrane in bolj okusna, ampak nikakor ne pomeni, da na djerbi ni bilo ok. lačna vsekakor nisva bila, zredila sva se … skratka, jaz dam vsekakor glas za.
Tajda 2, vsec mi je tvoje razmisljanje. Kar korajzno. Ce ste doslej hodili le na Hrvasko, bo to sploh dozivetje, se posebej za otroka. Drugacna kultura, okolje … Ce je otrok mal vecji, se ti splaca it na dvodnevni safari v pravo puscavo, dozivis stik z domacini v vasi, voznjo po sipinah. Tud ogled otoka je zanimiv, pa izleti s kamelami, konji, ogled farme krokodilov, vcasih lahko vidis flaminge, pa po Midunu se je fajn sprehajat in cenkat. Zvecer je fajn it na dolg sprehod med palmami in gledat soncni zahod, plaze pa so mal stran od hotela cist neobljudene in jasno mivka, plitvina. V hotelu skor nimas casa bit, ce gres prvic.
Super, da je bilo tudi tebi všeč. Evo, moj mož večni skeptik in nergač: ravnokar sem mu prebrala par komentarjev, pa pravi, da dobre komentarje itak pišejo plačanci raznih agencij. Pa da so tam nemiri in je nevarno. Mah, jaz bom šla kar sama z otrokom, pa je. Polnoletna sem, denar imam, so let’ s go for it.
Jebela cesta, če me bo en moški oviral. Pa naj gre sam na Hrvaško morje, kot vsako leto.
Ne more biti vse slabo- blišč in beda je pa itak povsod, to je dejstvo.[/quote]
Da ti nekaj prišepnem …hihi …lani sem bila v omenjenemu hotelu sama z otroki…eh tudi moj je nergač po 3 dneh pa vsega naveličan.,,,pa kar je napisal Borat še kako drži.
Zdravo! Še kakšna letošnja mnenja morda? Tudi sama se odpravljam v ta hotel, pa me zanima, kako se spopadati z gužvo v restavraciji, na plaži, na bazenih? Eni pravijo, da gužve ni, drugi spet, da so vstajali ob 6! da so dobili prostor na ležalniku. Potem pa res ne veš. Skratka, če pade še kakšno letošnje mnenje bom zelo vesela!!!!!!
Forum je zaprt za komentiranje.