Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Španija z avtom

Španija z avtom

Prvič se odpravljam v Španijo z avtom. Predvidena pot naj bi bila Barcelona-Valencia in morda še Malaga.. zanima me, če imate kakršnekoli izkušnje, predvsem kje se splača ustavit, kakšna pot je najboljša. Prenočevali bomo verjetno okoli Monte Carla… mi lahko kaj priporočate? Najlepša hvala za informacije!

Izogibaj se Monte Carla.

Aha… Lahk še kaj več poveš?

sam sem štirikrat prevozil to relacijo. med potjo se nismo ustavljali za prenočevanje, razen kje mimogrede. to je 12 ur vožnje.

o tej poti sem že večkrat pisal. predvsem pojdi po stari cesti med milanom in genovo, meni je všeč

iz strani milana, iz strani genove pa ima preko 100 tunelov in mostov

san marino in ostala mesta imajo obvoznico, drugače sam nimam posebnih meni všečnih točk

lp

bv

Azurna obala se mi je osebno zelo zamerila, saj je daleč preveč opevana… v živo pa izgleda kot karikatura starih razglednic.

Lani smo bili v Španiji, sicer smo naredili “krog” do Gibraltarja in nazaj, smo pa seveda obiskali tudi Barcelono in Valencio. Priporočam ti, da se v Španijo spustiš preko Andorre, saj je veličastna. Meni je bil ta del potovanja eden najlepših.

V Valencii je čudovit kompleks, nekakšna kombinacija (aqua)živalskega vrsta in zabavišča. Baje je (po dovičku?) to četrta najbolj obiskana destinacija v Španiji. Če so ti takšne stvari všeč, definitivno poglej. Pozor: visoka vstopnina!

lp

Živjo,
Jest sem bil letos tam z avtom, pa ni blo nobenih težav. Sicer pa sem po sredozemski obali Španije do Gibraltarja, pol pa na Portugalsko. Prvi nasvet je, nabavi si avto s klimo, ker je zlo vroče polet. Drugi nasvet vzdržljiv avto (po možnosti dizl). Sicer pa sama Španija ni nič posebnega (presenečen sem bil nad svinjarijo morja), pa tud obala se mi zdi preveč pozidana (cel kup novih naselij – ogabno). Če se misliš vozit iz Barcelone do Valencie po obali, ti bo vzel precej časa, zato je najbolj kar po avtocesti pičit. Sicer sem pa jaz živel bolj po cigansk. V Franciji sem tako spal pod milim nebom, kar na eni peščeni plaži (zelo priporočam). Sam mal pazi, da taprav plac izbereš (ponavad okol kakšnih avtodomov ob obali). Med Barcelona in Valencio pa ti priporočam spanje na kakšni bencinski pumpi (prav tako pod milim nebom). Ponavadi so ta počivališča zelo polna, ker arabci iz Evrope hodijo domov v Afriko in spijo na takih mestih. Prav zanimivo je za pogledat, kako se ti gastarbeiterji s svojimi familijami otovorjeni vračajo domov. Tam se ti ni treba prevač bat, ker so skoraj same družine z otroki. Sicer pa ti ostanejo še kampi, če se ti da šotor postavit za eno noč (meni se ni dal), al pa iskat hotel. Sicer pa če si že enkrat tako daleč, se ti splača še mal podaljšat do Portugalske, pol pa po zgornji Španiji nazaj. Portugalska mi je bla velik bolj všeč kot Španija. Sicer pa so cene pribižno enake kot pri nas (benz pa to), veliko stvari pa je še cenejših. Sicer pa je sama pot zelo zanimiva, tko da zelo priporočam.

Priporočam absolutno Barcelono, ker je ogromno za videt, mi smo se še ustavili v Kartageni in kakšnih manših krajih. Je pa res, da smo mi takoj iz Barcelone zavili iz obale v Madrid in na Portugal, in po portug.obali na jug in ob španski obali nazaj, zato se nam v primerjavi s portugalsko obalo španska ploh ni zdela nič posebnega. Edini plus španske obale je, da ima toplo morje, ker Atlantik pa….. brrrrrrrrrr.
mi smo spali v campih, včasih kar tako v spalkah poleg avta, niti nismo postavljali šotora. Campov je dovolj in so dobro označeni.
na poti tja in nazaj smo spali na Azurni obali s pogledom na Monte Carlo (na enem parkirišču 🙂

je pa bilo res vroče, ob 6h zvečer v Saragozi je bilo v senci 40 stopinj. Mi nismo imeli klime, pa smo vseeno preživeli 7.000 km z jugotom (pred osmimi leti).

V Andori je najcenejši bencin (na splošno so cene ugodne). Zaradi višine je temperatura primerno nižja. Zgodaj spomladi (aprila) je tam še sneg in smučajo.

V Španiji imajo kar spodobne ceste – veliko cest je primerljivih z našo avtocesto in so brezplačne. Ampak to ne pomeni, da se greš v Španijo vozit po cesti – vzami si čas, ustavi se, predvsem manjši kraji so prijaznejši, hrana je dobra, ker je bližina obale je veliko morske hrane.

Ojla,
najine izkušnje z kampiranjem po Španiji: http://live-love-camp.blogspot.com/
mogoče bo komu v pomoč 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close