SEF
Pozdravljeni,
prosim vas za mnenje oz., debato kar se tiče najema sefov v hotelih?
Lani sem v tujini na potovanju najel sef, ker ga je močno svetovala predstavnica agencije.
Naletel sem tako, da je sef bil na ključ in na recepciji (v moji sobi ga na žalost ni bilo).
Za piko na i pa je bila na ključu zapisana številka sefa, -do sefov je lahko vstopil vsak, torej vsak z kljčem je imel dostop do sefov 🙂
Epilog tega je, da si “moral” imeti ključ vedno pri sebi, saj je uporaba sefa le tako bila smiselna… -če si ga pustil v sobi pa je bilo enako, kot, da bi v sobi pač pustil denar in dokumente 🙂
Malo je bilo nerodno, ker sva bila z partnerko sama in sva torbo za na plažo ob primeru, da sva se šla oba namakat morala seveda pustiti samo na plaži. Seveda sem vsaj poskušal imeti malo na očeh, saj če bi mi odtujili tobro bi dobili tudi ključ od sefa na recepciji, tako pa vse moje premoženje na potovanju 😀
Tako, da sem nekako imel v podzavesti slab obcutek, ko sva sla plavat, seveda pa avtomaticno manj sproscujoce,….
Enkrat sem ga celo skoraj izgubil, ker sem ga pozabil v zepu kopalk itd,…
Letos grem spet v tujino in v hotelo kjer bom stanoval je sef sicer v sobi, vendar spet na ključ,..
Je po vašem mnenju smiselno najemati sef (sploh s ključem), saj v praksi ima dostop do sobe le snažilka oz. sobna oskrba, tako, da me lahko oropajo samo oni- jim ni za zaupati?-ima kdo izkušnje?
Ni mi problem najeti sefa, vendar mi je nekako “tečno” nato vedno nositi še en ključ povsod za sabo, če ga pa pustim v sobi pa spet tako ali tako nisem ničesar storil (koristnega za varnost).
—>Kaj pa varianta, da pustiš denar in dokumente v kovčku na šifro???-najbrš mi celega kovčka ne bodo vkradli?
Hvala vam za vsa mnenja in nasvete,…
p.s.: pa še to, če slučajno tudi vpliva na mnenje o varnosti -bom pa v Turčiji v hotelu s petimi zvezdicami.
Že kakih 25 let se potepava po tujini – največkrat sicer s šotorom, občasno tudi po hotelih in apartmajih.
Nikoli in nikjer še nisva imela sefa. Se da tudi drugače pazit na svoje stvari.
Kadar sva v kampu, vrednejše stvari zakleneva v avto in ključ od avta vtakneva v kak skrit kotiček v šotoru.
Če sva v hotelu ali apartmaju, pa brez avta, imava največkrat vrednejše stvari (dokumente, kartice, denar) pri sebi. Če se greva vmes kam kopat (dostikrat to ni ravno cilj najinih potovanj), greva plavat izmenoma vsak posebej, če je kakšna manj obljudena plaža, pa tudi skupaj, tako da imava stvari na očeh.
Včasih se pa v hotelu ali apartmaju kar kovček spremeni v sef, stvari dam v kovček in ga zaklenem, ključek pa v žep.
Tudi če bi kaj od vrednejših stvari spravila v kak sef, nekaj denarja in kak dokument imava zmeraj s sabo, običajno tudi telefon, pa fotoaparata tudi ni smiselno puščat v sefu. Torej je treba že na to pazit in je potem čisto brez veze en del stvari pa puščat v kakšnem sefu.
Nama je to čisto nepotrebna zadeva.
Forum je zaprt za komentiranje.