Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kampiranje na Korziki

kampiranje na Korziki

Živjo!

Letos gremo prvič kampirat; smo štiričlanska družina, dva odrasla, dva majhna otroka (4 in 6 let).

Zanimajo me vaše izkušnje s kampiranjem na Korziki; kamp smo že rezervirali, tudi naše “mesto pod soncem oz. v senčki”, nam je kamp priporočilo veliko prijateljev.

Zanima pa me, a je kaj takšnega, na kar moramo biti pazljivi, oz., a moramo vzeti s sabo kaj “specifičnega”, da bo naše potovanje še lepše.

Midva z možem sicer ne komplicirava, preden sva dobila otroke, sva po svetu potovala le z nahrbtniki, potem ne več.
Ker sta otroka vseeno že dovolj stara za takšne počitnice, in imata rada čim bolj avanturistične zadeve, veva, da jima bo ta način dopusta všeč.

Vesela bom vaših odgovrov,
MaLa

Mi smo lani kampirali na Korziki. Če te konkretno kaj zanima ti mogoče lahko odgovorim, drugače pa ni tam nič drugače kampirati kot kje drugje in ne razumem povsem vprašanja.
Na kateri konec pa greste?

Živjo,

na Korziki smo kampirali že večkrat, pa nikoli nismo rabili nič posebnega, tudi takrat ne, ko sva na Koziki kampirala z leto in pol starim otrokom.
Morje je čisto in toplo, kampi so čisti, večina jih ima pralni stroj, trgovine so bilizu kampov, tudi v kampih lahko ješ,… otrok pa ima itak polno dela z morjem, mivko in storži.

Kaj posebnega pa te zanima?

Tudi mi smo se letos na hitro odločili da gremo na Korziko poleti kampirat. Imamo mala otroka, pa me zanima nasvet za kakšen res lep kamp/predel Korzike primeren za otroke.

LP

Živjo,

cela Korzika je primerna za otroke, nam je najmanj všeč na jugu (Bonifacio z okolico), kjer (še vedno) nismo našli kampa, ki bi nam bil všeč, poleg tega pa je ta del bolj kamnit, manj poraščen,..

Mi imamo rajši manjše kampe, vendar na žalost ugotavljamo, da so tudi nekoč majhni kampi (cca 15 let nazaj) postali veliki kampi. Ker smo bili nazadnje na Korziki tri leta nazaj, bo moja informacija najbrž že zastarela.
Bomo pa letos izbirali med kampi iz Adacovega vodiča.

Grem na Korziko. Rad bi zvedel čim več o avtokampih, kje so, koliko stanejo itd.

Mi smo se ravno v petek vrnili s Korzike. Lahko povem samo za kamp Golfo di Sogno pri Porto Vecchiu. Je kamp s štirimi zvezdicami, parcele so zelo velike, ograjene z nizko ograjo, plaža peščena (celo kakšno senco pod drevesom se da najti), WC-ji čisti, saj so čistilke nonstop notri in čistijo. Plačali pa smo točno 27EUR/dan, in sicer za dva odrasla in dva otroka pod 7 let. V ceno je všteta parcela, 1 šotor, 1 avto in elektrika.

Naj samo še omenim, da sem imela predhodno ogledane ene tri kampe na J, JV, ki pa so se žal v živo izkazali za nekaj čisto drugega. Na internetni strani namreč navajajo, da se kamp nahaja na plaži, v resnici pa je bil na hribu in oddaljen 3 km.

lp

kampi na Korziki: http://www.abenteuer-corsica.de/camping.html

na V obali so v glavnem vsi kampi ob obali, bolj greš proti J, večja je verjetnost da kamp ni na obali, tudi na Z strani so kampi bolj umaknjeni v notranjost

Zdravo,

še najina izkušnja iz dveh kampiranj po Korziki:
http://live-love-camp.blogspot.com/[/url]

Na istem naslovu lahko najdete tudi izkušnje s kampiranjem s Quecha2 seconds XXL4, ki sva si ga nabavila letos spomladi v Decathlonu v Udinah.

Mogoče bo komu v pomoč 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close