Severna Dalmacija-iščem apartma
Po 10.8 bi radi šli z možem in hčerko na morje.Ker ne poznam sever.Dalmacije in krajev sploh ne vem katero destinacijo naj iščem.Prijatelji so mi povedali za kraje Brela,Turanj,Sukošan …..nemogoče je še kaj prostega dobiti.Mogoče obstaja kak manjši kraj ,ki je cenejši in ne tako masoven.
Prišla sem na idejo ,da bi dala oglas na hrvaško spletno stran ,mogoče kak oglasnik samo kam?Takoj ko je v apartma udeležena agencija so cene na dan za 3 osebe 70€.
Kaj pa če se bi kar odpravili na pot in na kraju samem iskali apartma ?Prosim za vaše izkušnje ,predloge glede krajev.Hvala vam .
Važno mi je,da je plaža blizu ,pa kaka trgovinica za kruh,sadje.Za otok Vir sem prebrala veliko negat. izkušenj.Kaj pa Pašman?
Kako ste vsi skupaj leni kot fuks! Na internetu je čisto vse, z vsemi podrobnostmi, slikami, cenami, zasedenostjo, pa se vam ne ljubi pobrskati in si nekaj najti. Mislite, da bodo drugi tratili svoj čas in vam iskali apartmaje, če itak ne vedo, koliko denarja lahko za to sploh namenite. Saj lahko ti vsak za svoj apartma pove, kamor hodi, ampak so vsi zasedeni in ti to torej ne pomaga nič.
Sem že z dopusta. Letos kar na slepo, ker se s soprogom nisva želela ustaviti samo na enem mestu, pač za malo spremembe. Šla sva v Privlako, takoj dobila apartma, ker je itak letos zelo malo gostov. Res nisva niti iskala tik ob morju, ker sva imela kolesa. Vroče še ni bilo pretirano, da je bil apartma brez klime 30€, nato sva šla do Turanja, v bifeju vprašala za apartma, dobila 50 m od vode v centru, lepa plaža, prijetno za kolesarjenje, center trgovin, bifejev, gostiln, zabave in hkrati miru za spanje. Gostov razmeroma malo.Cena 40€ s klimo. Apartmaji so v glavnem s pomožnim ležiščem, tako da za vas 3 ne bo takega problema, težje je najti za več oseb, samo za letos mislim, da se da najti ker je gostov malo.
Najde se, je pa vprašanje kaj ti ponudijo, za kakšno ceno in če se ti strinjaš. Včasih je pametno pogledat več različnih, pa se potem odločit.
Severna Dalmacija je priobalna pokrajina vzhodne obale Jadranskega morja, ki pripada Hrvaški.
Severna Dalmacija se razprostira od otokov Oliba in Silbe ter srednjega dela Paga na severozahodu do otočkov Žirje, Zmajan in Zlarin na jugovzhodu, do Ravnik kotarjev, Novigradskega morja in reke Zrmanje ter zadarsko-biogradskim obalnim pasom vse do Primoštena.
Severnodalmatinski otoki se delijo na Zadarsko in šibeniško otoško skupino. V tem območju je čez 550 otokov, otočkov in čeri. Pred obalo se razprostirajo otoki in otoške skupine, ki potekajo vzporedno z obalo. Naseljeni otoki: Dugi otok, Iž, Molat, Murter Pašman, Sestrunj, Ugljan in Žirje, so kljub slabim kmetijskim možnostim dobro izkoriščeni. Obdelovalne površine so pridobljene s krčenjem in postavljanjem kamnitih ograd.
Na obali stojijo večja in manjša mesta bogata s svojo zgodovinsko preteklostjo in pomembna turistična središča kot so: Biograd na Moru, Donji Karin, Murter, Nin, Novigrad, Obrovac, Pakoštane, Primošten, Šibenik, Vodice in Zadar.
Forum je zaprt za komentiranje.