Tenerifi
Sicer nisem bila pred kratkim, bila pa sem nekajkrat in je bilo vedno zelo v redu.
Meni se zdi obvezno rentat avto, videti El Teide, Loro park, pa še kakšnega tematskega, ki jih je tam veliko.
Če pa misliš it samo poležavat na plažo, ti pa odsvetujem, morje je kar hladno, čeprav sem se jaz ( pa še kdo ) vedno kopala.
Hvala rosie!
Kopal sem bom v morju, ne glede kakšno bo, ker ga obožujem od kar vem zase.
Moja bejba pa verjetno ne, ker za njo mora biti precej toplejše morje, ne prenese pa vročin in močnega sonca, zrak maxi 28°C, če je tako kot praviš in ti verjamem.
A slučajno veš, če je morda kakšen bazen z bolj toplo vodo?
To, pa še kaj mondenega, bova odkrivala sproti, thx.
Oh, sem se kar zmehčala, ko sem pogledala tele slikcevk, čeprav midva nisva bila nikoli na El Teidu, ko je bil gor sneg. Diskotek in lokalov z glasbo je kolkor hočeš, do zgodnjih jutranjih ur. Ampak o salsi pa midva nimava pojma, se mi zdi, da se je kar težko naučit, sploh pri najinih letih-55 in 60.
Domov se pa jaz vrnem vedno še vsa zasanjana v tisto drugačno življenje tam.
Lepo si to vse povedala, me ima, da bi že bil tam.
Glede tistih let in salse, eh, pa sej niso merilo za ples, a ne, meni se vidi, da gre bolj za ples srca, ti že ves čas tako mehko do zdaj o vsem govoriš, kot da bi note gledala in se lepo pozibavala.
Res, še enkrat, hvala za info iz prve roke, podarila si tu prav lepe občutke o dopustu, ki naju čaka, tvoja nota je za vedno tu, prisotna in tako čista, thx.
Zate in tvojega dragega, nočko:
[youtube]z7VrDbbaEbs[/youtube]
Tudi jaz sem si najbolj zapomnila El Teide in Loro park. Mi smo rentali avto in šibali okoli, kopali v morju smo se pa samo enkrat za kakšno urco….,meni njihovo morje ni všeč…
Dejansko je bil najboljši vzpon na El Teide in potem čakanje na sončni vzhod…,pa značilen vonj po žveplu na vrhu. Prespali smo v koči pod vrhu…., res dobroooooo.
Poleg omenjenih dveh destinacij si oglejta še vasico Masca, ki je nad klifi Los Gigantes, ki si jih je tudi vredno ogledati, po možnost z morske strani, z ladjice. Je pa cesta v Masco hudo ozka in ovinkasta, tako da previdnost ne bo odveč. Če iz Masce nadaljuješ pot, torej se ne vračaš po isti poti, prideš do hriba, ki je ves razpokan, videti je, kot bi nekdo naredi široke zareze v hrib. Res zanimivo!
Valovi pa znajo biti kar visoki, ampak na plaži Teresitas recimo ( pa še na kakšni drugi ) je plaža zavarovana z visokimi kupi kamenja.
Fino je tudi ( če imaš srečo ) naleteti na kak njihov vaški praznik, kot neko veselico pri nas, kjer se na veliko pleše, je in pije. Oni enostavno zaprejo cesto skozi vas za ves promet in potem samo veselje in ples. Nama je to uspelo 2x, čisto po naključju in sva se imela prav fino.
Zanima me, če je bil kdo na Tenerifih z majhnim otročkom (3 leta)? Kaj pravite na Tenerife enkrat junija? Kako je kaj s spanjem in hrano? Marsikdo reče, da se splača vzet samo spanje, da je hrana tako poceni, da lahko bilo kje kaj dobrega poješ po ugodni ceni..? Imate kakšne izkušnje? Kako je z rent-a-cari? Cene? Kaj se splača..?
Hvala za odgovore!
Lp,
Familija
Tudi jaz v kratkem potujem ne Tenerife, zanima pa me, rosie, kje ste se prehranjevali z opisano hrano. Slišala sem, da je cel kup angleško orientiranih restvaracij, meni bi se pa res prileglo nekaj takega, kar opisuješ ti. Kako si se znašla v množici ponudbe? Imam namreč en predsodek, da je vse skupaj zelo skomercializirano, da dobiš ‘kr’neki’, saj bo vsak gost itak prišel enkrat ali dvakrat…Pa cene takega prehranjevanja?
kanarčanka, svetujem ti: vse, prav vse predsodke pusti doma.
Tako hrano lahko naročiš v večini lokalov, razen tam, kjer že zunaj piše, da strežejo angleško hrano. Je pa tako, midva nisva nikoli jedla v isti gostilni – enkrat samkrat sva se nas***a, tik pod vrhom El teida, pa še tisto je bil Nemec.
Kolikor sem jaz dobila vtis o tem, pa sem bila na Kanarcih, mislim da do zdaj 7x, pa če temu prištejem še Mallorco, ki tudi velja za polno Nemcev in Angležev – so Španci, kar se tiče hrane zelo korektni. Res, ko sem bila prvič tam, mi je to prav padlo v oči. Namreč, pri nas se lahko res fino nasankaš pri tem, tam se mi pa zdi, da se ti to skoraj ne more zgoditi.
Kje jesti? Midva sva vedno imela rentan avto in sva se ustavljala v tistih lokalih, ki so nama bili tudi všeč kot ambient.
Cene pa take kot pri nas, včasih celo malo nižje, odvisno od lokala.
Še tole bi napisala: velikokrat sem že slišala, češ da je na Kanarcih veliko Angležev in Nemcev, pa da je vse skupaj preveč skomercializirano. To sicer drži za velika letovišča, ampak mene to ne moti, saj tam samo spim. Zjutraj pa v avto in po otoku, raziskovat.
Lepo se imej tam!
Tudi mi v kratkem odhajamo na Tenerife. V načrtu imamo izposojo avta in ogled celotnega otoka. Tisti, ki ste že bili tam – kako je z vozniškim dovoljenjem? V agenciji so mi rekli, naj si priskrbimo mednarodno, na spletu pa so informacije, da velja vozniško dovoljenje izdano v članici EU (torej tudi naše). Vsake izkušnje bom vesela.
Pa še to – ali ste za obisk vulkana dovoljenje pridobili pred odhodom (možno je po mailu ali pošti) ali na samem otoku? Ali ste ga dobili tudi na kraju samem, to je pod vulkanom?
Lep pozdrav.
Glede dovoljenja za dostop na vrh El Teida bi jaz malo poguglala, npr. permit to summit of teide ali nekaj podobnega. Vem, da se to dovoljenje sicer dobi v Santa Cruzu, da rabiš potne liste ali osebne izkaznice oz. fotokopije le-teh in se mi zdi, da je brezplačno. Ali se ga da dobiti preko spleta, pa ne vem.
Vozniško dovoljenje pa zadostuje naše, glej samo, da ga vzamete s sabo.
V santa Cruzu dobiš dovoljenje za dostop na sam vrh.
Potem te pa še prečekirajo pred vstopom na pot proti vrhu.
Z gondolo se pripelješ cca 500 m pod vrh.
To da rabiš dovoljenje za na vrh, je pa čisto ok. drugače ne bi mogli sproti odvažati polomljenih in pobitih turistov. (enim pač ne gre v glavo da japanke ,vroče hlačke in majčka kratka da se vidi uhan v popku niso oprema za na 3000++++ metrov nad morjem)
Hvala za informacije. Če prav razumem, lahko vožnjo z gondolo opraviš brez dovoljenja, dovoljenje pa rabiš le za zgornjih 500m?
obisk katerih tematskih parkov bi še priporočali? Zagotovo gremo v Loro park, videla sem še nek vodni park, več pa jih zaenkrat nisem našla. Vsaka izkušnja je dobrodošla.
Lep pozdrav.
Forum je zaprt za komentiranje.